به گزارش خبرنگار شبستان، موضوع تعطیلی پنجشنبههای مدارس درست از فروردین سال 90 و به صورت آزمایشی در تمام پایههای ابتدایی و با توجیه خستگی دانشآموزان در این مقطع و کار زیاد معلمان به نسبت مقاطع تحصیلی دیگر در لزوم حضور بیشتر دانشآموزان در کنار خانوادهها آغاز شد.
درست یک سال پس از اجرای این طرح حمیدرضا حاجیبابایی از تعطیلی مدارس در تمام پایهها برای سال 91 و 92 خبر داد و گفت این موضوع قانون است و به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و رییسجمهور آن را امضا و ابلاغ کرده است.
پس از دوران حاجیبابایی دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: این موضوع در هیچیک از مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش نبوده و مصوبه شورای عالی ساماندهی زمان آموزش است.
طرحی که قرار نبود پنجشنبهها مدارس را خالی از دانشآموز کند و به فعالیتهای فوق برنامه پرداخته شود عملا موجب بستهشدن دربهای مدارس در روزهای پنجشنبه شد.
با اجرای این طرح علیرغم حذف یک روز از برنامه درسی دانشآموزان تغییری در حجم کتب درسی داده نشد که انتقادهای کارشناسان آموزش را نیز به همین دلیل به دنبال داشت.
حالا سه سال از اجرای این طرح میگذرد و 13 میلیون خانواده برنامه خود را بر مبنای دو روز تعطیل تنظیم کردهاند. از طرفی دانشآموزان نیز به این روال عادت کرده و این شرایط را پذیرفتهاند.
اما وزیر جدید آموزش و پرورش به این تعطیلی اعتقاد چندانی نداشته و عزم جدی برای احیای پنجشنبههای هفته با نام روز بدون کیف و کتاب را دارد.
به گفته فانی، وزیر آموزش و پرورش دانشآموزان در این روز بدون کیف و کتاب به فعالیتهای فوق برنامه، پرورشی، قرآنی و جذاب خواهند پرداخت.
همچنین در اینباره حمیدرضا کفاش معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش به شبستان گفت: در سال تحصیلی 93-94 طرح یک روز بدون کیف و کتاب در تعدادی از مدارس داوطلب دارای شرایط ویژه اجرا و دانشآموزان در این روز فعالیتهای غیردرسی بانشاط انجام میدهند.
وی تأکید کرده بود این طرح به ترتیب در مدارس داوطلب اجرایی و بنابراین تعطیلی مدارس تا ارزیابی این طرح همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که طبق نظرسنجیها درصد قابل توجهای از دانشآموزان، والدین و معلمان با اجرای طرح یک روز بدون کیف و کتاب مخالفاند و برای نظر خود توجیهاتی نیز دارند.
یکی از والدین در این خصوص میگوید: در حال حاضر سه سال است که پنجشنبهها تعطیل بوده و بچهها به راحتی درسهای خود را در دو روز تعطیل مرور میکنند چرا که حجم درسها افزایش یافته و دو روز تعطیلی در هفته هم برای استراحت و هم برای مرور درسهای طول هفته ضروری است.
یکی دیگر از والدین بر بازگشت ترافیکهای سنگین پنجشنبهها و تشدید آلودگی بر اثر لغو تعطیلی در این روز تأکید میکند و میگوید: بالاخره حتی اگر این روز برای بچهها جذاب هم باشد آنها مجبور هستند ساعاتی از روز خود را در فضای مدرسه بگذرانند در حالی که زیرساختهایی برای اجرای این طرح در مدارس وجود ندارد.
همچنین حاجیبابایی وزیر پیشین آموزش و پرورش در صحبتهای اخیر خود با اشاره به رضایتمندی 90 درصدی از تعطیلی پنجشنبهها میگوید: افزودن پنجشنبهها 4 هزار میلیارد تومان اعتبار میخواهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار شود پنجشنبهها کلاس باشد شورای عالی آموزش و پرورش دیگر نمیتواند آن را مصوب کند چون با اصل 75 قانون اساسی مغایر بوده و فقط مجلس میتواند مواردی از آن را به تصویب برساند.
لغو تعطیلی پنجشنبهها به هر حال در سال تحصیلی جدید در مدارس داوطلب آغاز میشود، طرحی که مطالعات پژوهشی آن در زمان اجرای پایلوت صورت خواهد گرفت و قطعا نیازمند اختصاص اعتبار و همچنین ایجاد زیرساختهای پرورشی، ورزشی و غیره است که هنوز تعریفی برای آن موجود نیست.
طرحی که مسئولان اسبق آموزش و پرورش مصرانه بر روی تعطیلی پنجشنبهها با توجیه اختصاص یک روز به امر تربیتی و پرورشی داشتهاند سه سال اجرا شد حالا مسئولان جدید با همین توجیه قصد لغو آن را دارند.
گرچه هنوز مستندات کارشناسی این موضوع در هر دو حالت در دسترس نیست اما باز هم دانشآموزان مطیع تصمیم مسئولان خواهند بود تا بالاخره ببینیم داستان پنجشنبههای سرگردان به کجا ختم میشود.
در پایان اگر پنجشنبهها تعطیل باشد تأثیرات آموزشی بهتری خواهد داشت یا اینکه تعطیل نباشد؟
پایان پیام/
نظر شما