به گزارش خبرگزاری شبستان، سه کتاب از مجموعه کتابهای آموزش داستاننویسی با عنوان «زندگینامه خودتان را بنویسید»، «راهنمای نویسندگان درباره ویژگیهای شخصیتها» و «طرح و ساختار رمان» در انتشارات سوره مهر مراحل آماده سازی را طی میکنند. کتاب اول با عنوان «راهنمای نویسندگان درباره ویژگیهای شخصیتها» ترجمه فروزنده داور پناه، حدود 400 تیپ شخصیتی (زن و مرد) و ویژگیهایشان را در مراحل مختلف زندگی از بچگی تا دوران پیری و سالخوردگی نوشته است. هدف از این کتاب کمک به داستاننویسان برای شناختن شخصیتهای مختلف برای خلق شخصیتها و شخصیتپردازی دقیقتر در داستانهایی که مینویسند است.
این شخصیتها شامل آدمهای عادی زن و مرد آدمهای دارای اختلالات رفتاری آدمهای دارای اختلال معمولی و آدمها مجرم و ... است. که یک داستان نویس نیازمند دانستن ویژگیهای شخصیتیشان است.
همچنین «زندگینامه خودتان را بنویسید» ترجمه حسن هاشمی میناباد کتابی از یک نویسنده روزنامهنگار و تولید کننده تلویزیونی است. در این کتاب بیان میشود که همه صرف نظر از اینکه مشهور هستند یا نه، باید زندگینامه خودشان را بنویسند. حداقل برای نوهها و فرزندان و نزدیکانشان.
این کتاب شیوههای نوشتن زندگینامه، مسائل نگارشی و مسائل رازداری با اختفای رازهای شخصی و ... را به خواننده نشان میدهد.نویسنده در این کتاب، بیشتر تجربیات خودش را به شیوهای کاملا صمیمانه بیان داشته است و کوشیده است به زبانی ساده و قابل فهم نکات آموزندهای را به مخاطبان بیاموزد.
سومین اثر هم با عنوان «طرح و ساختار رمان» نوشته جیمز اسکات بل با ترجمه محسن سلیمانی است. این کتاب 500 صفحهای ششمین کتاب از طرح مجموعه کتابهای آموزش داستاننویسی به شمار میرود.
نویسنده در این کتاب 500 صفحهای به تشریح طرح رمان، اجزای پیونددهنده آن، معرفی طرح رمانهای ادبی قالبدار، نگاه رماننویسان نوگرا به طرح، شیوههای پیدا کردن سوژه، ساختار مطلوب یک طرح، ویژگیهای شروع، وسط و پایان جذاب در یک رمان، ارتباط صحنهها و شخصیتپردازی با طرح و ساختار، نظامهای طراحی، الگوهای طرح، عیب و ایرادهای همیشگی طرح و راههای درمان آن، راهنماییها و ابزارهایی برای اصلاح طرح و ساختار رمان و ... پرداخته است.
گفتنی است، تاکنون از مجموعه کتابهای آموزش داستان نویسی، سه کتاب کتاب «گفت وگونویسی» ترجمه فهیمه محمدسمسار، «اسرار و ابزار طنز نویسی» ترجمه محسن سلیمانی و «همه چیز درباره نویسندگی خلاق» ترجمه مهدی غبرایی منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما