به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، تقی دژاکام در همایش "هنر، رسانه، انقلاب"با بیان اینکه امروز باید با انرژی بیشتر از دهه 60در عرصه نویسندگی و روزنامه نگاری کار کرد؛ افزود: به نظر من امروز با خلوص بیشتر از بچه های زمان جنگ کار می شود زیرا آن روز فضای کلی جامعه با بچه های دفاع مقدس همراه بود.
وی با اشاره به اینکه در کنار ریزش ها، انقلاب رویش هایی نیز داشته و به همین دلیل بهتر از گذشته می شود کار کرد؛ گفت: در آن دوران دو گروه مختلف: روشنفکران هنری و روشنفکران سیاسی وجود داشتند که افرادی چون محسن مخملباف و بهزاد نبوی نمونه آن هستند که عوض شدند و رو در روی دین ایستادند.
دژاکام بهترین راه را شناختن حق دانست و با تأکید بر اینکه باید نگاهمان به ولی فقیه باشد تا دنبال کسانی که در بین راه می مانند نباشیم؛ در خصوص هنر نویسندگی و ضرورت های نویسندگی انقلاب هم مطالبی بیان کرد.
وی در همین زمینه کنجکاوی را اولین ضرورت نویسندگی دانست و با بیان اینکه تا این مسئله نباشد تولید و خبرنگاری اتفاق نمی افتد؛ بیان داشت: شناختن راه و چاه را برای نویسندگی انقلاب مهم دانست.
این نویسنده به تفاوت نوشته های اول انقلاب با دوران کنونی اشاره کرد و افزود: در آن زمان همه کارها چه از سوی مارکسیست ها چه مسلمانان و... بنیان های قوی فکری داشت اما هر چه زمان گذشت نویسندگان به احساسی گری روی آوردند و بار فکری کمتر شد.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان با توصیه به موقع امام(ره)نویسندگان با مطالعه آثار شهید مطهری کار خود را شروع کردند؛ بیان داشت: در دور جدیدی که برای جنگ نرم باید خود را آماده تر کنیم باید این فرصت را غنیمت دانسته و با همکاری روحانیت و (چهره های دینی)کارهای فکری و مبانی قوی که اثر خود را در هر اثر هنری و ادبی بگذارد شروع کنیم.
دژاکام در خصوص آسیب شناسی حوزه نویسندگی انقلاب، سطحی نگری و احساسی گری و عدم اطلاع از تاریخ انقلاب اسلامی را بیان کرد و گفت: ندانستن تاریخ ما را به همان فرجامی می رساند که مخملباف و نبوی مبتلا شدند.
وی ادامه داد: تاریخ قبل از انقلاب و همچنین تاریخ 35ساله انقلاب فراز و نشیب های زیادی دارد که هر کدام از این فراز و نشیب ها می تواند عبرتی پیش پای ما بگذارد.
روزنامه نگار کشورمان توجه به رهنودهای امام(ره)و امام خامنه ای را از دو حیث گشودن افقی فرا روی نویسندگان و نیز عاملی انگیزشی در ناامیدی ها، فوق العاده کارگشا دانست و گفت: اگر دقت کنید می بینید که رهبری از اواسط دهه 70دیگر از نمایشگاه مطبوعات بازدید نمی کنند که علت آن است که از وضع موجود راضی نیستند.
وی با بیان اینکه جای خالی بچه های انقلاب در عرصه مطبوعات احساس می شود و نیاز داریم تا آنان محکم وارد این عرصه شوند؛ افزود: "خسته نباشید" بچه های کرمان و "تنهای تنهای تنها" چیزی از فیلم فجر کم نداشت اما داوران به آنها بی توجهی کردند.
دژاکم یکی از اشکالات در حرکت های فضای مجازی را چنین بیان کرد: گاهی دوست و دشمن را اشتباه می گیریم و به تفرقه دامن زده می شود در حالیکه اگر کسی 20اثر ارزشمند تولید کرده و یک گوشه کارش مشکل داشت نباید او را از دامنه انقلاب حذف کنیم هرچند که به فرموده رهبری، کسانی هم هستند که در نگارش آثار ادبی و هنری به گونه ای عمل می کنند که شارلاتان مطبوعاتنی و پایگاه دشمن هستند.
وی در آغاز سخن با یاد کردن از شهید محمدتقی رضایی، معلم دوره راهنمایی وی که آداب خوب نوشتن را به او آموزش داده؛ اظهار داشت: ایشان معلم حرفه و فن بود اما اشتیاق به نوشتن را با آموزش هایش در من ایجاد کرد و قبل از او، پدرم اشتیاق به خواندن را در من ایجاد کرده بود.
پایان پیام/
نظر شما