همه چیز بودجه خوب است اما کشاورزی نیاز به دقت دارد

خبرگزاری شبستان: نماینده کاشمر در موافقت با بودجه پیشنهادی سال 93 در صحن علنی صحبت کرد و گفت: همه چیز بودجه خوب است اما کشاورزی نیاز به دقت دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمد اسماعیل نیا، نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی این نماینده موافق فاکتورهای بسیار زیادی برای موفقیت بودجه 93 قابل اشاره دانست و گفت: شاید نشود به بودجه 100 نمره کاملی را بدهیم اما فاکتورهای زیادی برای حمایت از آن وجود دارد.

وی افزود: تنها در بخش کشاورزی مواردی وجود دارد که پیشنهاداتی در ارتباط با آن به آقای نوبخت داده‌ایم که با موافقت روبرو شده و در حال رفع است.

وی گفت: خوشبختانه در برخی حوزه‌ها امتیازات بودجه به صورت منصفانه انجام شده است و بودجه‌ریزی به صورت عملیاتی است و در اعداد و ارقام شفافیت دارد، اعداد در بودجه آمده و سرجمع‌ها ارایه شده است. همچنین حرکت به سمت ارز تک‌نرخی از نکات مثبت بودجه امسال است.

اسماعیل‌نیا توجه به بخش تولید را از نکات مثبت بودجه دانست و گفت: در بودجه امسال 10 هزار میلیارد در بخش تولید در نظر گرفته شده است. همچنین افزایش یک درصدی بر ارزش افزوده در راستای تقویت ناوگان سلامت کشور بسیار مهم است. بیمه عشایر و زنان در بودجه امسال مدنظر قرار گرفته و به هلال‌احمر توجه ویژه‌ای داشته است. حقوق حقوق ایثارگران از مسایلی است که امسال به آن توجه شده و بسیار قابل تقدیر است.

نماینده کاشمر با اشاره به خلأهای بخش کشاورزی گفت: 35 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب‌های اصولی که امکان توزیع استانی را بیشتر کرده و یعنی بودجه از مرکز خارج شده است را شاهدیم. همچنین سهم 29 درصدی صندوق توسعه ملی بسیار مطلوب است. اختصاص 100 میلیارد دلار برای تأسیسات نفتی بسیار خوب است زیرا در حال حاضر کشورهای همسایه حق ما را نادیده می‌گیرند.

این نماینده مجلس از نکات بسیار مهم بودجه امسال را پذیرفتن وثیقه کشاورزان دانست و گفت: از امتیازات بودجه امسال این است که کشاورزان می‌توانند منازل و موتورهای آب خود را نیز که اسناد عادی دارند به عنوان وثیقه قرار دهند زیرا پیش از این بانک‌های عامل تنها به اسناد شهری اتکا می‌کردند و این مسئله باعث تحقیر روستاییان شده و زمینه را برای مهاجرت به شهرها فراهم می‌کرد. حمایت از صندوق توسعه کشاورزی و توجه به صنایع تبدیلی از دیگر مسایل مطرح‌شده توسط این نماینده بود.

وی به عنوان پیشنهاد اجرای پایلوت برای الگوسازی بحث کشاورزی برای نجات از بحران آب، خاک و سلامت محصول را مطرح کرد و گفت: باید برای حاصل‌خیزی خاک پرورش بیشتر گوشت قرمز، آبزی‌پروری و حذف دلالان انجام بگیرد.

نماینده کاشمر در پایان گفت: این کار به طور کلی حدود 100 میلیارد هزینه می‌برد اما 500 هزار میلیارد سرمایه سرگردان بخش خصوصی را جذب می‌کند.

پایان پیام/


 

کد خبر 337613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha