عدم اختلاف با شیعه از عقاید اصیل اهل سنت است

خبرگزاری شبستان: برنامه‌های تبلیغی موسسه قرآنی آل یاسین برای وحدت شیعه و سنی بر بازگرداندن اهل سنت به عقاید اصیل خود یعنی اختلاف نداشتن با شیعه متمرکز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریف (مراد بخش) زاهدی، مدیر موسسه قرآنی آل یاسین میناب امام جمعه اهل سنت بود که با عنایت حضرت زهرا (س) به مذهب تشیع مشرف شد، در بخش نخست گفتگوی شبستان با وی نحوه این تشرف بیان شد و در بخش دوم فعالیت های او برای ترویج معارف اهل بیت (ع) بیان شده است که از نظرتان می گذرد:

 

با ورود به حوزه فعالیت های قرآنی چگونه به توسعه و ترویج آموزه های تشیع پرداختید؟

سال 85 فعالیت فرهنگی و قرآنی خود را در راستای ترویج مکتب تشیع در هرمزگان آغاز کردم. من طرحی ارائه کردم که بر اساس آن دو عامل موجب تقویت شیعیان در مناظره با اهل سنت و موجب بیداری سنی ها نسبت به مذهب شیعه می شود: نخست برنامه های فرهنگی عمومی؛ طی این برنامه، اردوهای فرهنگی به عتبات عالیات و مشهد مقدس و قم به صورت رایگان و در گروه های مختلط از شیعیان و اهل تسنن برگزار شد و می شود که طی این اردوها بسیاری از اهل تسنن یا شیعه شدند یا گرایش به تشیع پیدا کردند. همچنین مهمترین نتیجه ای که این اردوها دارد، ایجاد وحدت میان شیعه و سنی است.
دوم، آگاهی نسبت به فعالیت های جماعت التبلیغ؛ جماعت التبلیغ نماینده وهابیت نیست بلکه نماینده سپاه صحابه در میان اهل سنت است و وهابیت در طی مسیر خود از آن علیه شیعه استفاده ابزاری می کند. غالب فعالیت جماعت تبلیغ مسائل اعتقادی و آگاه سازی اهل سنت نسبت به مسائل دینی است چرا که آنها معتقدند اگر مسائل دینی و اخلاقی شیعه در مناطق بکر اهل سنت توسعه  بیابد، آنها جذب شیعه می شوند.

 

برای وحدت میان شیعه و سنی چه راهکاری را در پیش گرفتید؟

برای این مهم به سراغ رییس معاونت تبلیغ حوزه های علمیه آمدم و گفتم سپاه صحابه بچه های اهل سنت ما را به پاکستان می برند و آنها را ضد شیعه می کنند. باید آنها را به اردوهایی زیارتی و سیاحتی برده و برنامه های فرهنگی اجرا کنیم. بسیاری از بچه های روستا، هنوز به دلیل عدم تمکن مالی یا نداشتن گرایش به خروج از منطقه زندگی، از پانزده کیلومتری روستای خود آن طرف تر نرفته و شهر را ندیده اند. حُسن این کار این است که آنها از انجماد فکری در می آیند و حرف های نادرستی که ملاهای تندرو علیه شیعه، خانواده شیعه، اجتماع شیعه، سیاست شیعه زده اند، بر آنها مشخص می شود. خوشبختانه با این طرح موافقت شد و با شش اتوبوس رده های سنی مختلف از زن و مرد شیعه و سنی به سمت شهرهای مختلف حرکت کردیم. در سفر اول 85 تن شیعه شدند. تا امروز 23 نوبت این اردوهای مشترک انجام شده و بیش از 730 نفر از اهل تسنن شیعه شدند و حُسن بزرگ این اردوها این است که بسیاری از اهل تسنن منتظر و در نوبت برگزاری این اردوها هستند.
عامل دوم قرآن بود. موسسه فرهنگی قرآنی آل یاسین که اکنون 32 شعبه دارد که یازده هزار نفر عضو عمومی و 2200 نفر عضو خصوصی (شیعه و سنی) داریم و آنها از شنبه تا چهارشنبه به فراگیری رشته های مختلف قرآنی اعم از حفظ، تفسیر موضوعی می پردازند و تا کنون هجده تن از اعضای این موسسه در طرح یکساله حفظ، حافظ قرآن شدند.
 

غالب فعالیت های موسسه فرهنگی قرآنی آل یاسین معطوف به چه اقدامات و کارهایی است؟
ما در موسسه سه بخش را تعریف کرده ایم؛ بخش فرهنگی که بخشی از آن قرآنی و اردویی است. بخش تبلیغی، که استفاده از مبلغان آشنا به مشترکات شیعه و سنی است. ما در چند مساله با اهل سنت مشترک هستیم که اگر پررنگ شود دیدگاه اهل سنت به شیعه عوض می شود، مساله اول اخلاق است. خوشبختانه ما کتاب های اخلاقی و حقوق امام سجاد (ع) را در هرمزگان و مناطق دیگر پخش کردیم. در مساله اخلاق مهم ترین موضوع، خانواده است، در بحث های تبلیغی که داریم، تلاش می کنیم اهل سنت را به عقاید اصیل خود که اختلاف نداشتن با شیعه است، باز گردانیم.

پایان پیام/

کد خبر 337390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha