به گزارشخبرگزاری شبستان، هروه دوشارت در این دیدار درباره تمایل فرانسه به همکاری با ایران در حوزه فرهنگ و هنر گفت: «موسیقی شرقی در فرانسه مخاطب خوبی دارد. ما نه در زمینه دعوت از هنرمندان و نه استقبال تماشاگران مشکل نداریم. میدانم که رییس جشنواره سنفلوران، آقای وبر، خیلی علاقهمندند با شما همکاری کنند و در آینده از موسیقی ایران بیشتر استفاده کنند. برای همکاری فکر میکنم امکانات بسیاری داریم.»
او توجه به دیپلماسی فرهنگی را یکی از ملزومات معرفی ایران به جهان دانست: «به نظرم برای شناساندن ایران در کشورهای دیگر، بخش فرهنگی بسیار مهم است. دولت فرانسه برای این مسأله سرمایهگذاری بسیاری میکند. یکی از دلایل درخشش فرهنگ فرانسه در دنیا این است که فرانسه برای شناساندن فرهنگ خود در خارج از مرزهایش سرمایهگذاری کرده است. مثلا تئاتر کمدی فرانسس که تئاتر سنتی فرانسه است برنامههایی در خارج از کشور دارند یا مراکز فرهنگی فرانسه که در کشورهای مختلف هستند، برنامههای فرهنگی برگزار میکنند. همچنین تورهایی برای گروههای فرانسوی در خارج از کشور برگزار میشود. این گروهها متعلق به بخش خصوصیاند ولی دولت بهشان تسهیلات میدهد تا بتوانند راحتتر این تورها را برگزار کنند. همه اینها به شناساندن فرهنگ فرانسه در خارج کمک میکنند. همچنین موسسهای خصوصی وجود دارد که زبان فرانسه را در کشورهای مختلف تدریس میکند و البته دولت هم به این موسسه کمک میکند. حسن موسیقی این است که زبان بینالمللی است. البته با توجه به ادبیات و فلسفهای که ایران دارد، درخشش در این عرصهها میتواند آسان باشد و شاید در این حوزهها به تسهیلات دولتی احتیاج نداشته باشد.»
دوشارت به استقبال وزیر فرهنگ فرانسه از همکاری با گروههای هنری ایرانی اشاره کرد: «آقای وزیر بسیار استقبال میکنند که بتوانند به بهانه جشنواره سنفلوران به گروههای موسیقی ایرانی به ویژه گروههای موسیقی سنتی کمک کنند که در فرانسه برنامه داشته باشند.»
علی مرادخانی نیز با اشاره به اینکه با شرایط پیش رو، دایره همکاریها در آینده میتواند گستردهتر شود، گفت: «ما سالها در حوزه موسیقی فعالیت کردیم و در این حوزه تجربه داریم و ارتباطاتی که با کشورهای مختلف داشتیم و داریم، حتی در زمان تحریمها که کار دشوارتر بود، باعث آشنایی بیشتر ما با این حوزه در سطح بینالملل شده است. میتوانیم هنرمندان ایرانی را هم برای حضور در جشنواره سنفلوران دعوت کنیم. خوشحال میشوم اگر بتوانیم تجربه خوبی در این جشنواره داشته باشیم. میتوانیم در تفاهماتمان برای آمد و شدِ هنرمندانِ دو طرف همکاری کنیم. ما در جشنواره آوینیون و انستیتو دنیای عرب هم کار کردیم و تجربه همکاری فرهنگی با فرانسه را داریم.»
وزیر اسبق امور خارجه فرانسه هم اظهار امیدواری کرد از این پس آزادی ارتباطات بین دو کشور بیشتر شود: «همه دنیا منتظرند که ایران به صحنه بینالمللی بازگردد. این مسأله از جهات مختلف حائز اهمیت است. یکی اینکه کاملا غیرمنطقی است که کشوری با اهمیت ایران اینطور از معادلات بینالمللی دور نگه داشته شده است. از سوی دیگر پیدا کردن راه حل برای مسائل موجود، به آرامش و ثبات کل منطقه بسیار کمک میکند. در منطقه مسائل بسیار جدی وجود دارد که هنوز راه حلی برایشان پیدا نشده و برای حل اینها واقعا به حضور ایران نیاز هست. متاسفانه در دنیا فکر میکنند که ایران یک مشکل است ولی به نظرم اصلا اینطور نیست و در واقع ایران پاسخ به مشکلات است.»
در این دیدار معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از هروه دوشارت برای حضور در جشنواره موسیقی فجر دعوت کرد و نیز مجموعهای از آثار بیکلام استادان موسیقی سنتی ایران را به او هدیه داد.
پایان پیام/
نظر شما