رسالت مبلغان افزایش بصیرت مردم در زمینه فتنه اخیر است

حجت الاسلام ثمری گفت: با توجه به تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری مبلغان امور دینی باید بصیرت مردم را درباره فتنه اخیر بالا ببرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی ثمری، مبلغ امور دینی در نشست هم اندیشی مبلغان امور دینی که در آستانه مقدس امامزاده صالح (ع) برگزار شد، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند که باید از هر فرصتی برای ایجاد بصیرت در میان مردم بهره برد؛ گفت: لازمه حیات انقلاب اسلامی این بیداری و بصیرت است.

به گفته وی در جریان فتنه اخیر شاهد بودیم که برخی خواص از آرمان های انقلاب فاصله گرفته اند و باعث بی حرمتی به آرمان های انقلاب و حتی به عزاداری سیدالشهدا در روز عاشورا شدند.

حجت الاسلام ثمری در توضیح این موضوع اینگونه توضیح داد: برخی بزرگان نتوانستند عمق این فتنه را درک کنند و به همین دلیل بود که خود مقام معظم رهبری به میدان آمدند و از هر فرصتی برای ایجاد بصیرت استفاده کردند.

 وی تمسک به سیدالشهدا را نجات دهنده انقلاب اسلامی از بحران‌های مختلف دانست و گفت: اینکه می بینیم جریاناتی در طول این 30 سال آمدند و نظریه ها و راهبردها و قرائت هایی را ارایه کردند اما راه به جایی نبردند نتیجه همین تمسک مردم به نهضت سیدالشهدا بود و با توجه به اینکه محرم فصل ویژه سیدالشهدا است مبلغان باید قسمت اعظمی از بیانات خود را به این مسائل اختصاص دهند.

این مبلغ امور دینی در توصیف وقایع نهضت عاشورا گفت: نهضتی که در اوج غربت خود بعد از شهادت سیدالشهدا به وسیله حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) پیامش حتی تا عمق تاریکی یعنی کاخ یزید رفت؛ اکنون هم نیازمند مبلغانی است که بتوانند پیام سیدالشهدا را به تمام جهان برسانند.

وی تاکید کرد: امام حسین (ع) برای برپایی حکومت حرکت کرد و این امر را از طریق بیانات مختلف به خواص و عوام تاکید کرد.

حجت الاسلام ثمری در توصیف وجوه مختلف اخلاق مردم کوفه بیان کرد: مردم کوفه مردمی معمولی نبودند بلکه کوفه خاستگاه نهضت شیعی بوده است تا جایی که کوفه را مرکز تجمع هواداران خاص اهل بیت و صاحبان سر آل محمد (ص) نامیده‌اند.

وی ادامه داد: امیرالمومنین (ع) در توصیف مردم کوفه می فرماید: «کوفه مغز دین و نیزه خدا و گنج الهی ایمان است»؛ در تعابیر دیگری از کوفه به عنوان عزت اسلام نام برده شده است.

این مبلغ دینی افزود: در زمان حجاج بن یوسف بیش از 50 هزار نفر از کوفه تبعید شدند و همینطور در زمان ابن زیاد 30 هزار نفر در زندان های کوفه اسیر بودند و بسیاری از آنها شهید شدند که این نشان از جایگاه خاص کوفه در طرفداری از اهل بیت است.

وی معتقد است: کوفه جایگاه خاصی از لحاظ مردم شناسی دارد. علاوه بر اعراب مردم فارس نیز در آنجا حکومت داشتند که در متون تاریخی آمده است. همچنین سطح فرهنگی مردم بسیار بالا بوده است به طوری که در هنگام جنگ صفین 12 هزار نفر با ایشان بیعت می کنند.

حجت الاسلام ثمری تاکید کرد: در بعضی از نوشته های تاریخی آمده است که از 30 هزار نفر دشمنان امام حسین (ع) در کربلا 10 هزار نفر آنها شیعه بوده اند که این امر بسیار تامل برانگیز است که چگونه این افراد فریب نیرنگ های ابن زیاد و همراهانش را می خورند.

وی در توضیح چگونگی فریب خوردن اهل کوفه گفت: امام باقر (ع) می فرمایند: «بسیاری از اهل کوفه قربة الی الله برای کشتن رسول خدا به کربلا آمدند تا جایی که بعضی از آنها حتی توان گرفتن شمشیر به دست خود نداشتند و فقط برای شریک بودن ثواب قتل به کربلا آمدند».

این مبلغ امور دینی در بیان علل و عوامل بی وفایی مردم کوفه گفت: اولین دلیل مربوط به تشکل نداشتن و منسجم نبودن شیعه است و دومین دلیل به ضعف اقتصادی مردم کوفه برمی گردد. ابن زیاد نیز از این ضعف استفاده کرده و با تطمیع و تهدید مردم کوفه به اهداف پلید خود رسید. 

تهدید و تطمیع مردم، تطمیع سران قبائل، بازداشت سران، اعمال خشونت و سوءاستفاده از سران از عوامل دیگری است که حجت الاسلام ثمری در تشریح دلایل بی‌وفایی مردم کوفه به آنها اشاره کرد.

حجت الاسلام ثمری با بیان حدیثی در زمینه اقامه عزای امام حسین (ع) گفت: در حدیثی آمده است که موسی (ع) از اسباب برتری امت محمد (ص) از خداوند سوال می کند، خداوند 10 دلیل را نام می برد که یکی از آنها عاشورا است، موسی (ع) از معنای عاشورا می پرسد و جواب می شنود؛ گریه کردن و گریاندن بر نوه محمد (ص) و مرثیه و عزای او.

وی ادامه داد: درست است که پوشیدن لباس مشکی کراهت دارد ولی اکنون که عرف مردم سیاه را به عنوان لباس ماتم می شناسند پوشیدن این لباس نه تنها ایرادی ندارد بلکه ثواب تعظیم شعائر الهی در آن نهفته است.

این مبلغ امور دینی با بیان حدیثی دیگر در زمینه اقامه عزای سیدالشهداء افزود: در حدیث دیگری آمده است که ثواب کسی که برای ابی عبدالله گریه کند یا بگریاند یا خود را به گریه بزند؛ بهشت رضوان است و هر کس در این مسیر از مال و دارایی خود انفاق کند هفتاد برابر به او برگردانده می شود و سبب بخشش گناهان وی می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 3360

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha