آیا آژانس انرژی اتمی موفق به تاسیس دفتر در ایران می شود؟

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی ابراز امیدواری برای تاسیس دفتر در ایران کرده که این موضوع از سوی مقامات کشورمان رد شده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از امضای برنامه اقدام مشترک در 24 نوامبر 2013 به خوبی روی گذاشت زمزمه هایی در خصوص تاسیس دفتر این آژانس در تهران به گوش رسید.

در پاسخ به این زمزمه ها، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران ضمن تکذیب چنین خبری گفت: چنین مطلبی را تاکنون اصلا نشنیده ام.
وی افزود: موضوع بازگشایی دفتر در ایران از طریق آژانس تاکنون در مذاکرات ایران و 1+5 و نه در هیچ مقطع دیگری در مذاکرات ایران و آژانس عنوان نشده است و هیچ گاه به عنوان خواسته آژانس مطرح نشده است.
کمالوندی در گفتگو با واحد مرکزی خبر تأکید کرد: مشخص نیست که منبع این خبر چیست و با چه هدفی منتشر شده است.
 در ادامه اما مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه گفت: آژانس تا پیش از این یک یا دو تیم بازرسی دو نفره در ایران داشت و کارشناسانی در مقر آژانس در وین روی پرونده ایران کار می‌کردند.

آمانو گفت: ما تقریبا باید تعداد کارکنانی را که وقتشان را صرف راستی آزمایی در ایران می‌کنند تقریبا دو برابر کنیم. ما باید تعداد فعالیت‌های راستی آزمایی را که در حال حاضر انجام می‌دهیم‌، افزایش دهیم.

آمانو علاوه بر آن در کنفرانس خبری‌اش گفت که آژانس ممکن است از ایران اجازه بگیرد تا یک دفتر موقت را برای اهداف لجستیک در تهران برپا کند.

یک واکنش ایرانی دیگر به این خبر از سوی رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود که گفت: از نظر ما با توجه به حجم فعالیت های هسته ای که در کشور داریم لزومی برای تأسیس دفتر از سوی آژانس در ایران مانند کشورهای کانادا و ژاپن وجود ندارد .رضا نجفی ، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اظهارات آمانو در پی برگزاری جلسه شورای حکام مبنی بر اینکه امکان تاسیس دفتر موقت آژانس در تهران با اجازه ایران وجود دارد، گفت: ما هیچ درخواستی از سوی آژانس مبنی بر تأسیس دفتر در تهران دریافت نکرده ایم .

وی در پاسخ به این سئوال که آیا در صورت دریافت چنین درخواستی ایران تأسیس دفتر از سوی آژانس را می پذیرد، بیان کرد: آژانس در بعضی از کشورها مانند ژاپن و کانادا به دلیل حجم بالای فعالیت های هسته ای آنها دفتر ثابت دارد و در بعضی از کشورها نیز دفاتر غیرثابتی دارند که حالت دفتر را ندارد و تنها جایی است که در صورت افزایش تعداد بازرسان و رفت و آمد آنها مکانی برای استقرار داشته باشند .

نجفی با اشاره به اینکه تأمین هزینه های رفت و آمد بازرسان بر عهده آژانس است و ایران هزینه ای در این زمینه پرداخت نمی کند، تأکید کرد: از نظر ما با توجه به حجم فعالیت های هسته ای که در کشور داریم لزومی برای تأسیس دفتر از سوی آژانس در ایران وجود ندارد .
 

با توجه به این واکنش ها و درخواست های آژانس که هنوز به صورت رسمی از ایران اعلام نشده است مشخص نیست که آیا آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد توانست در تهران دفتری داشته باشد یا خیر!

پایان پیام/

کد خبر 335835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha