راه اندازی و آغاز به کار دفتر طنز در کرمانشاه

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه، از راه اندازی و آغاز به کار دفتر طنز در حوزه هنری این استان خبر داد و گفت: این مرکز فعالیت خود را به طور رسمی با حضور شاعران طنز سرا و نویسندگان فعال در این عرصه آغاز کرد.

عباس سروری، رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه، به خبرنگار شبستان گفت: حوزه هنری در راستای توسعه فعالیت های فرهنگی خود و به منظور پرورش استعدادهای توانمند در این عرصه و نیز خلق آثار فاخر در حوزه ادبیات طنز، اقدام به راه اندازی و تشکیل دفتر طنز در استان کرمانشاه کرده است.

 

وی افزود: نخستین جلسه این کانون شنبه سوم اردیبهشت با حضور شاعران و نویسندگان فعال در عرصه ادبیات طنز در حوزه هنری استان کرمانشاه تشکیل شد و فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد.

 

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه، با بیان اینکه جلسات هفتگی دفتر طنز استان روزهای شنبه از ساعت 16 در حوزه هنری برگزار می شود، خاطرنشان کرد: ایرج قبادی شاعر جوان، مطرح و طنز سرای استان مسئولیت برگزاری این جلسات را به عهده دارد.

 

سروری، در ادامه افزود: قرائت و بررسی آثار، ارائه مقالات علمی و ادبی در حوزه طنز، معرفی چهره های برتر به دفتر طنز حوزه هنری تهران، دعوت از فعالان و پیشکسوتان این عرصه در استان و چاپ و نشر آثار برتر در نشریات و همچنین تدوین این آثار در مجموعه ای خاص در حوزه هنری از مهمترین برنامه های این تشکل ادبی است.

 

وی همچنین با دعوت از علاقه مندان جهت شرکت در جلسات و همکاری با این کانون ادبی، اظهار داشت: علاقه مندان و فعالان این عرصه می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در ساعات اداری به واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری واقع در ابتدای خیابان خیام مراجعه کنند.

 

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه، در ادامه با بیان اینکه طنز را می توان در صورت وجود ظرفیت و استعداد در موضوع در قالبت های مختلف ادبی(انواع نظم و نثر) و هنری(تجسمی، نمایشی، موسیقی) ارائه کرد، بیان داشت: طنز همانند تراژدی و حماسه، یک گونه یا ژانر ادبی و هنری است که به اقتضای توانمندی و گرایش هنری پدید آورنده، یا ظرفیت های بالقوه موضوع، در ظرف، قالب یا فرم های متنوع هنری ارائه می شود.

 

وی اذعان داشت: طنز سرا یا شاعر طنز پرداز، هنرمندی است که با کسب مهارت های لازم در فن شعر و آشنایی با فنون بلاغت و صناعت ادبی، ضمن آشنایی با مفهوم طنز و انواع شوخ طبعی، با پرورش ذوق و استعداد خدادادی، موضوعات طنز آمیز را متناسب با ظرف بیانی نظم به صورت منظوم بیان کند.

 

سروری، تشکیل دفتر طنز در استان را موجب تقویت ادبیات طنز در استان و شناسایی استعدادهای جوان در این عرصه دانست و یادآور شد: مهم تر از طنز بودن یک اثر، میزان توفیق و تبحر پدید آورنده در خلق اثری دلنشین، مبتنی بر قاعده و مورد قبول خاطر عام است، خواه این اثر طنز آمیز، هجو آمیز، هزل آمیز یا فکاهی و طیبت آمیز باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 33575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha