به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور پیش از ظهر روز چهارشنبه گذشته از تهران راهی سوئیس شد و پس از شرکت در اجلاس مهم اقتصادی داووس روز جمعه به تهران بازگشت.
بنابراین گزارش، این سفر اولین سفر اروپایی حسن روحانی در کسوت ریاست جمهوری بود که توانست مهد توجه کشورهای مهم دنیا در این سفر باشد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری، دکتر روحانی را در این سفر همراهی می کردند.
در اولین برنامه حضور در داووس روحانی عصر چهارشنبه پیش از شرکت در مراسم افتتاحیه چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس در دیدار خوش آمد گویی پروفسور کلاوس شوآب رئیس اجلاس مجمع جهانی اقتصاد، افزود: شرکت در این اجلاس را فرصت مغتنمی برای ایران و همه شرکت کنندگان دانست تا با ظرفیت های بالای اقتصادی ایران آشنا شوند.
روز پنجشنبه رئیس جمهور کشورمان سخنران اجلاس داووس بود که در سخنرانی بسیار قرایی که داشت توانست توجه حاضرین را جلب کند.
محورهای اصلی سخنرانی روحانی از این قرار بود:
*دیدگاهِ من نسبت به مسایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، دیدگاه اعتدال است؛ و این درسی است که از اسلام آموخته و در زندگیِ سیاسی خود نیز عمیقاً تجربه کرده ام.
*این دیدگاهِ اعتدالیِ من، منحصر به کشورم نیست؛ بلکه جایگاه ایرانِ اعتدال گرا را، بر مبنای سیاست های مدبرانه و امیدبخش، در تصویر آینده اقتصاد جهانی، بسیار فراتر از آنچه پیش بینی شده، می بینم.
*واقعیت این است که در میان کشورهای در حال توسعه، و همچنین در منطقه خاورمیانه، ایران از بالاترین نرخ، در شاخص هایِ توسعه انسانی برخوردار است.
*ما نهایت کوشش خود را به کار خواهیم گرفت، تا این منبع عظیم ملی خود را، با بهینه سازی در راستای توسعه کشور به کار گیریم.
*من معتقدم که صلح و امنیت در خاورمیانه، در گرو گسترش روابط اقتصادی، همکاری های اجتماعی و فرهنگی، گردشگری، ارج نهادن به بخش خصوصی و همکاری نخبگان در سطح بین المللی است؛
*من از منطقه ای از جهان می آیم که با کمال تأسف، در آتش ناامنی و خشونت می سوزد. اگرچه کشور من به لطف انسجام ملّی و مردم سالاری دینی، و علی رغم فشارهای بیرونی، فصلِ جدیدی از امنیت و امید را تجربه می کند؛ ولی ما نمی توانیم در غم و رنج همنوعانِ خود در منطقه شریک نباشیم. خشونت و تروریسم، آتشی در جامعه انسانی است، که بی تردید زبانه های آن دامن آتش افروزان را نیز خواهد گرفت.
*این درست است که افراطی گری و خشونت، از لشکر بیکاران و گرسنگان، سرباز می گیرد؛ اما من بر این باورم که رویکردِ ریشه ای در مبارزه با تروریسم، باید از توسعه همه جانبه آغاز شود. زیرا تنها با ارتقاء فرهنگی، و ایجاد فرصت های شغلی است، که می توان امید به آینده را جایگزین یأس های انتحاری کرد.
*تأکید می کنم آنچه که در مذاکرات اخیر به دست آمد، نتیجه اراده ای بود که دو طرفِ اصلیِ این نزاع، برای نیل به یک راه حل مرضی الطرفین، نشان دادند. طرفِ مقابل، پس از ده سال تأکید و اصرار بر موضعی غیرمنطقی و ناصحیح، در نهایت به این نتیجه رسید که ملت ایران، تحت هیچ شرایطی، از حقوق خود در دست یابی به فن آوریِ صلح آمیزِ هسته ای، صرف نظر نخواهد کرد؛
*جمهوری اسلامی ایران، آمادگی دارد با تکیه بر ذخایر بی نظیر انرژی خود، در یک همکاری مستحکم، براساس اصلِ منافعِ متقابل، در تأمینِ امنیتِ انرژیِ جهانی مشارکت سازنده کند، و نهادسازیِ قابلِ اعتماد، برای مشارکتِ بلندمدت را آغاز کند.
روحانی همچنین در پایان سخنان خود از حاضرین در این اجلاس و اقتصاددانان جهانی دعوت کرد تا به ایران بیایند.
سخنان دکتر روحانی در اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس با واکنش مثبت نزدیک به 40 نفر از رهبران جهان حاضر در این نشست و نیز تجار و بازرگانان و افکار عمومی جهان روبرو شد.
رئیس جمهور همچنین روحانی در حاشیه چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس در دیدار نخست وزیر هلند درباره بحران سوریه نیز گفت: ما همواره اعلام کرده ایم همه باید تلاش کنند خواست ملت سوریه عملی شود.
در ادامه برنامه های سفر به داووس در گفت وگو با تلویزیون سراسری سوئیس از احتمال باز شدن سفارت آمریکا در ایران سخن گفت.
رئیس جمهور کشورمان علاوه بر این در اقامتگاه خود با شبکه های تلویزیونی سی.ان.ان و یورونیوز به طور جداگانه گفتگوی اختصاصی داشت.
علاوه براین روحانی در حاشیه چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس در همایش ˈصنعت نفت و گاز ایران و چشم انداز همکاری هاˈ حضور یافت.
رئیس جمهور عصر روز پنجشنبه در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس با اصحاب رسانه گفت و گو کرد.
در ادامه سفر، رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه در داووس با دیدیه بورک هالتر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه سوئیس دیدار و در باره مهمترین موضوعات دو جانبه و مسایل جهانی گفت وگو کرد.
رئیس جمهوری در حاشیه چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس، با الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز دیدار و گفت وگو کرد.
همچنین در این سفر، رئیس قوه مجریه کشورمان در دیدار جوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپایی ، مساله هسته ای ایران ، موضوع سوریه و راههای توسعه همکاری های ایران با اتحادیه اروپایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در نهایت پس از دو روز سفر حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه جمعه از چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس بازگشت و هواپیمایش در فرودگاه مهرآباد تهران فرود آمد.
گفتنی است مجمع جهانی اقتصاد در دهه 1990 به همراه تعدادی از سازمان های بین المللی از جمله گروه هفت، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و صندوق بین المللی پول با انتقادات شدید فعالان ضد جهانی شدن رو به رو بود. این فعالان معتقد بودند سرمایه داری و جهانی شدن به افزایش فقر و تخریب محیط زیست منجز می شود.
فعالیت های مجمع جهانی اقتصاد اخیرا گسترش یافته است. در حال حاضر مجمع جهانی اقتصاد به مرکزی برای تحقق همکاری های بخش دولتی و بخش خصوصی در سطح جهان و محملی برای آشنایی و همکاری رهبران کسب و کار، فعالان مدنی و مقامات سیاسی با یکدیگر برای اجرای طرح های مختلف از بهداشت و درمان در هند تا مبارزه با گرسنگی در آفریقا تبدیل شده است.
چهل و چهارمین نشست داووس میزبان سران کشورهای ایران، استرالیا، جمهوری آذربایجان، بلژیک، گینه، هائیتی، ایرلند، ژاپن، قزاقستان، لیبریا، موریتانی، مکزیک، مغولستان، هلند، نیجریه، نروژ، پاکستان، پاناما، جمهوری کره، سنگال، سوئیس، سوئد، تانزانیا و انگلیس بودند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران، ˈتونی ابوتˈ نخست وزیر استرالیا و رییس دوره ای گروه 20، ˈشینزو آبهˈ نخست وزیر ژاپنˈ، ˈدیوید کامرونˈ نخست وزیر انگلیس، ˈپارک گییون هیˈ رییس جمهوری کره و ˈدیلما روسفˈ رییس جمهوری بزریل از جمله سخنرانان این دوره از نشست داووس بودند.
پایان پیام/
نظر شما