به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی چهارشنبه شب (2 بهمن) در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا ایزدپناه مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، اظهار داشت: در دیداری که دو سال قبل با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان خطاب به مسئولان و مدیران کشور گفتند:" در پروژه هایی که طراحی می کنید پیوست مسجد را فراموش نکنید.
وی بیان داشت: اگر همین صحبت مقام معظم رهبری نهادینه شود و مسئولان نسبت به مسجد و نماز برنامه ریزی مدوّن و متقن داشته باشند، فرهنگ و معارف اسلامی به طریق اولی پیشرفت می کند.
مهمترین کارکرد مسجد ارتقای سطح فرهنگی و اخلاقی جامعه است
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی تاکید کرد: یکی از مهمترین کارکردهای مسجد ارتقای سطح فرهنگی و اخلاقی مردم است، مساجد ظرفیت خوبی در این زمینه دارند، این یک سنت الهی است که مسجد یک پایگاه دینی و فرهنگی باشد و حتی زمانی که حضرت صاحب الامر(عج) ظهور می کند پیام خود را از مسجد منتشر می کند.
مساجد می توانند مانع بسیاری از آسیب های اجتماعی شوند
وی با بیان این که مساجد می توانند مانع بسیاری از آسیب های اجتماعی شوند، عنوان داشت: اگر اهداف و امکانات ابتدایی مسجد محقق شود به تبع فعالیت امام جماعت، بسیج و کانون فرهنگی و هنری معنا پیدا می کند و می تواند در اعتلای فرهنگ اسلامی موثر واقع شود.
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی خاطرنشان کرد: امروز گاهی ائمه جماعات در مساجد و مدارس احساس غربت دارند، باید به مسائل و مشکلات رفاهی اهل مسجد توجه داشت، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز انتظار ویژه ای در این زمینه داریم.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ابراز داشت: فرق مسجد با سایر مراکز فرهنگی مانند فرق شیرمادر با شیر خشک است، مسجد بهترین گزینه و ظرفیتی است که می توان با استفاده از آن فرهنگ اسلامی را احیا و معضلات اجتماعی را ترمیم کرد.
وی با اشاره به این جمله تاریخی امام خمینی(ره) که دشمن از مساجد می ترسد، یادآور شد: دشمن در جنگ های لبنان، غزه و بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر همواره مساجد را تخریب می کرد، تا جایی که وزیر خارجه امریکا در حوادث مصر اعلام کرده بود که برای مهار جهان اسلام باید مساجد را مدیریت کرد.
تاکید بر ضرورت تشکیل هیات هماهنگی و نظارت بر کانون ها
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی اظهار داشت: تشکیل هیات هماهنگی و نظارت بر کانون یکی از اقدامات ضروری است که باید در سراسر کشور شکل بگیرد، این هیات می تواند متشکل از استاندار، شهردار، رؤسای اداراتی مانند آموزش و پرورش، اوقاف و امورخیریه و فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و با همدلی و همکاری زمینه تقویت مساجد به عنوان کانون و پاتوق فرهنگی نوجوانان و جوانان را فراهم سازد.
تشکیل هیات هماهنگی و نظارت بر کانون ها از موازی کاری جلوگیری می کند
وی تصریح کرد: تشکیل چنین هیاتی موجب هم فزایی می شود، هر کدام از سازمان های فوق می توانند نقش موثر و بهتری در پیشبرد اهداف مساجد داشته باشند، همچنین از موازی کاری هم جلوگیری می شود.
حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در شهر مقدس قم به یک مدلی دست پیدا کنیم که مساجد محور فعالیت های فرهنگی باشند، می توان این طرح را به عنوان الگویی مناسب به سایر نقاط کشور تعمیم داد.
پایان پیام/
نظر شما