به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم تودیع و معارفه مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «محمد اللهیاری فومنی» و «علی شجاعیصائین» سه شنبه اول بهمن ماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر ارشاد در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
«محمد اللهیاری» مدیر سابق اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود ضمن ارائه گزارشی از فعالیت خود طی 4 سال گذشته و همچنین استقرار دولت جدید، گفت: مهمترین تأثری که من در سه ماه اخیر داشتم دوری از همکارانم در اداره کتاب بود که 4 سال با آنها زندگی کردم. همکاران ما در اداره کتاب جزء پرکارترین و مظلوم ترین کارمندان ارشاد هستند که بیشترین ارباب رجوع را دارند. این عزیزان بیشترین ساعات کاری و فرسایش را دارند، اما با توجه به مراجعات بسیار ولی حقوق و دستمزد آنها مثل سایر کارکنان وزارتخانه است.
وی اضافه کرد: برخورد و نوع عملکرد کارکنان این مجموعه با ارباب رجوع در 4 سال گذشته، اخلاقی بوده است، ما کمتر صاحب برخوردهای از بالا به پائین و با روحیه اداری با اهالی قلم بوده ایم و امیدوارم در ادامه راه و در همکاری با آقای شجاعی صائین، این روند تداوم یابد.
اللهیاری با اشاره به پیام های تقدیر ناشران، نویسندگان و مترجمان طی چند ماه گذشته بیان کرد: باید از این دوستان که با نامه، تماس تلفنی و پیامک ابراز مهر کرده اند تشکر کنم، در این مدت بالغ 100 پیامک تشکر آمیز از نویسندگان، مترجمان و اهالی قلم دریافت کرده ام که اکنون هم در تلفن همراهم وجود دارد. از اهالی رسانه نیز تشکر کنم زیرا تاکید ما در اداره کتاب همواره این بوده که مسائل اداره کتاب باید در اداره کتاب حل شود و اهالی رسانه هم در این راستا با ما همکاری کردند.
وی به ضوابط نشر کتاب مصوب فروردین سال 1389 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: افرادی که در اداره کتاب پاسخگوی مراجعان بودند، مراجعان را در خصوص فرایند بررسی کتاب راهنمای می کردند اما دخالتی در ممیزی پیش از چاپ نداشتند ولی برخی ها تصور می کردند که این افراد کتاب ها را ممیزی می کنند در صورتی که اینگونه نبود. همکاران خود را شاهد می گیرم که طی این مدت تلاش کردم دائما دیدارهای چهره به چهره با ناشران و نویسندگان داشته باشیم و طی مدت مدیریتم اقدامات صورت گرفته است که از آن جمله می توان به ایجاد فرایند الکترونیکی شدن وضعیت بررسی کتاب در اداره کتاب اشاره کرد که در حال حاضر برای بیش از 200 ناشر پرکار کشور این امکان وجود دارد که روند بررسی کتابهایشان را به صورت الکترونیک پیگیری کنند که من امیدوارم این مهم به همه ناشران فعال کشور تسری یابد.
مدیر سابق اداره کتاب ارشاد خاطرنشان کرد: سال 91 تعدادی از کتاب ها که پرونده آنها در اداره کتاب باز بود و تنها نیاز به اصلاحاتی داشت، دوباره ارزیابی و کتابها مورد بازبینی مجدد قرار گرفت. همچنین ما آثاری را که عمدتا هم در حوزه داستان بودند، بازبینی کردیم و مجوزهایی در این خصوص صادر شد.
وی به سخنان و منویات رهبر انقلاب در راستای گفتگوی اقنایی با نویسنده و ناشر و تلاش هایی که در این راستا داشته، اشاره کرد و درباره نقد نیز اظهار کرد: حوزه نقد مهم است و تقویت آن را برای برطرف شدن بسیاری از سوءتفاهم ها در خصوص فرایند بررسی کتابها موثر است.
اللهیاری از دوران مدیریت خود دفاع کرد و ادامه داد: در دوره مدیریتم شفافیت حاکم بود و تمامی برگه های کارشناسی کتابها به صورت مستند در اداره کتاب موجود است.
وی در پایان سخنانش گفت: تشکیل هیات نظارت در کتاب های حوزه بزرگسال و ترمیم هیات نظارت در کتاب های حوزه کودک از نان شب واجب تر است که در این دوره به سرانجام رسید.
اللهیاری همچنین پس از پایان سخنانش به عنوان بدون شرح، کتابی که چاپ آمریکا بود را رو به حضار گرفت و به ممیزی های نازیبا و ناقص آن اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما