ایستگاه های مطالعه، طرحی برای شکوفایی کارکردهای اجتماعی کتابخانه ها

خبرگزاری شبستان: معاون اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، ایستگاه های مطالعه را طرحی برای شکوفایی کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، منصور کوهی رستمی، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، در مراسم افتتاح سی امین ایستگاه مطالعه در شهرستان اندیمشک گفت: کتابخانه های عمومی به عنوان نهادهایی اجتماعی نقش پررنگی در پیشرفت فردی و گروهی افراد جامعه بازی می کنند و با مورد استفاده قرار دادن اسناد مکتوب، زمینه ساز ایجاد جامعه دانا محور یا جامعه دانشی هستند.

 

وی با بیان اینکه به منظور احیای بعد اجتماعی خدمت کتابخانه های عمومی، متولیان کتاب، کتابخوانی و کتابخانه های عمومی لازم است این نهاد اجتماعی را به عنوان عضوی از شبکه خدمت رسانی جامعه ببینند، تصریح کرد: کتابخانه ها نهادی هستند که باید روش های متنوعی برای رفع نیازهای خواندن و نیازهای مطالعاتی افراد و گروه های مختلف جامعه به کار گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه تعامل رسمی با اجتماع را می توان در قالب برنامه های اجتماعی تحت حمایت کتابخانه های عمومی شکل بخشید که گفتگو و تعامل بیشتر با کتابخانه های عمومی را تشویق می کنند، افزود: ایستگاه های مطالعه جدای از اینکه خودشان یک هدف بزرگ یعنی افزایش سطح دسترسی کتاب با مردم را دنبال می کنند، به عنوان یک برنامه اجتماعی و فرهنگی بزرگ می توانند زمینه ساز مراجعه و استفاده بیشتر از کتابخانه های عمومی و ارتقای مطالعه در جامعه شود.

 

رستمی، با بیان اینکه استقبال خوب مردم از ایستگاه های مطالعه استان خوزستان گویای این واقعیت است که تسهیل دسترسی به کتاب منجر به افزایش مطالعه خواهد شد، عنوان کرد: از ابتدای شکل گیری این طرح در استان خوزستان تا قبل از فاز پنجم یعنی در 26 ایستگاه، بیش از 347 هزار کتاب توسط مردم مورد استفاده قرار گرفت به عبارتی در 9 ماه اجرای طرح به طور متوسط روزانه 136 نسخه در ایستگاه های مطالعه استان به امانت رفته است.

 

وی اضافه کرد: بررسی های علمی ما نشان داده است که اختلاف معناداری بین متوسط کتاب های استفاده شده در گروه های سنی مختلف وجود ندارد و این بدان معنی است که با توجه به اینکه در این ایستگاه ها متناسب با گروه های سنی مختلف (کودک، نوجوان و بزرگسال) کتاب در نظر گرفته شده، تمامی گروه های سنی استقبال خوبی از کتاب های این ایستگاه ها داشته اند.

 

وی تأکید کرد: از طرفی اختلاف معناداری بین متوسط کتاب استفاده شده در ایستگاه های مختلف وجود دارد که نشان می دهد میزان استقبال مردم در مکان های پر ترددتر به میزان بیشتری بوده، این بدین معنی است که مکان های مسافری و بیمارستان ها بیشترین استفاده را از این ایستگاه ها داشته اند که در برنامه ریزی های آتی این قبیل مکان ها بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت.

 

معاون اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اذعان داشت: آخرین ایستگاه فاز پنجم که سی امین ایستگاه مطالعه استان و اولین ایستگاه مطالعه شهرستان اندیمشک است را افتتاح کردیم و برای این ایستگاه در این مرحله 2 هزار و 500 نسخه کتاب در نظر گرفته ایم و به زودی فاز ششم این طرح را در سطح استان اجرا خواهیم کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 334582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha