به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در نشست مشترک با مدیران و کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره کل امور اراضی، گفت: عدم همکاری ادارات و سازمان های مرتبط با زمین و مسکن، روند صدور اسناد مالکیت عرصه های متعلق به دولت را با کندی مواجه کرده است.
رضا طالبی زاده گفت: طرح کاداستر شیوه نوین در ثبت اراضی محسوب میشود و با ساماندهی عرصههای ملی و دولتی در طرح کاداستر از بسیاری از سودجوییها جلوگیری و باعث ارتقاءامنیت عمومی می شود.
وی افزود: بر اساس تکلیفی که قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین ماده 9 قانون افزایش بهروه وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب 23/4/89 بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و همچنین سازمان جنگل هاو مراتع گذاشته است مقرر شده تا پایان سال 94 اطلاعات کلیه عرصه های متعلق به دولت، وارد سیستم جامع اطلاعات املاک و سیستم کاداستر شود.
طالبی زاده افزود: اسناد مربوطه نیز صادر و تحویل ادارات و سازمان های مرتبط با زمین و مسکن شود اما متاسفانه با گذشت 3 سال از تصویب قانون برنامه پنجم روند بسیار کندی داشته ایم و ادارات و سازمان های مرتبط همکاری خوبی برای اجرای کامل طرح کاداستر انجام نداده اند.
وی بیان داشت: علیرغم مذاکرات و تفاهم نامه میان سازمان های مربوطه اما عمده مشکل را عدم تخصیص بودجه کافی جهت ترسیم نقشه ها رقومی دانسته که ادامه این روند نابسامانی های حقوقی و امنیتی بیشتری را متوجه استان خواهد کرد و آمار موجود حکایت از همین موضوع دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه در استان کرمان از 17 میلیون و 720 هزار و 350 هکتار اراضی دولتی و ملی، تنها 5میلیون و877 هزار و 943 هکتار ورود اطلاعات به بانک کاداستر شده، بیان داشت: امید است با همکاری ادارات مرتبط تمام اراضی ملی و دولتی با سرعت و دقت تعیین تکلیف شده و سند مالکیت کاداستری صادر شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه اسناد مالکیتی که در سنوات قبل بنام دولت صادر شده عمدتاً فاقد استانداردهای لازم جهت ورود آنان به بانک کاداستر است و از طرفی مطابق با قوانین جاری، متولی تهیه نقشه های اراضی ملی اداره کل منابع طبیعی است لذا انتظار می رود جهت حفظ و صیانت از اراضی دولتی و ملی این امر سریعاً توسط اداره کل منابع طبیعی استان انجام تا امکان ورود آن به بانک کاداستر و صدور سند مالکیت کاداستری فراهم شود.
وی با اشاره به تصرفات غیرقانونی اراضی ملی در منطقه کوهپایه و حاشیه شهرهای بزرگی مثل کرمان افزود: لازم است شورای حفظ حقوق بیت المال و همچنین استاندار به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان در این موضوع ورود کرده تا با تسریع در تثبیت اراضی ملی و دولتی، این سرمایه ملی برای آیندگان حفظ شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان هم با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر در اراضی منابع طبیعی سرعت و دقت اصلاح نقشههای اراضی را افزایش میدهد، متذکر شد: به منظور اجرای صحیح این طرح کارگروه مشترک فنی در استان کرمان بین این دو اداره کل تشکیل شود.
به گزارش روابط عمومی ثبت اسناد استان کرمان، اسدی، تعامل دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و ثبت اسناد و املاک را گامی مثبت جهت برطرف کردن مشکلات ثبتی دانست و عمده مشکل آن دستگاه را نبود بودجه کافی در جهت ترسیم نقشه های رقومی دانست و ابراز امیدواری کرد: با تشکیل جلسات مستمر تمام اراضی ملی و دولتی تعیین تکلیف شود.
در ادامه این نشست مهندس باقدرت، مدیرکل امور اراضی استان کرمان نیز ضمن تقدیر و تشکر از همکاری و مساعدت کارکنان ثبت اسناد و املاک در سطح استان کرمان، آمادگی امور اراضی را جهت تبدیل اسناد مالکیت دفترچه ای به کاداستری در حوزه اسناد مالکیت اراضی موات و جلوگیری از تفکیک و خرد شدن اراضی زراعی و باغی اعلام کرد.
پایان پیام/
نظر شما