خانه صنایع دستی در خراسان شمالی راه‌اندازی می‌شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، از راه اندازی خانه صنایع دستی در استان همزمان با بهمن ماه امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی کاظمی با بیان اینکه این مجموعه در محل حسینیه جاجرمی‌ها ایجاد خواهد شد، بسترسازی برای تولید صنایع دستی، ایجاد فضایی برای کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت‌ها در صنایع دستی را از اهداف راه‌اندازی خانه صنایع دستی عنوان کرد.

وی افزود: کمک به صنایع دستی مبتنی بر خلاقیت، ایجاد فضای لازم برای گسترش واحدهای صنایع دستی، بسترسازی برای دانش‌آموختگان و ایجاد فرصت‌های شغلی و ایجاد روحیه تعامل در بالابردن کیفیت صنایع دستی از دیگر اهداف ایجاد این مجموعه در استان به شمار می‌رود.

کاظمی با اشاره به اینکه واحدهایی که در خانه صنایع دستی استقرار می‌یابند، واحدهای کارگاهی و فروش خواهند بود، گفت: خدمات عمومی و تخصصی شامل طراحی، بازاریابی و واحد مشاوره در این مجموعه پیش‌بینی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی مدیریت این مجموعه را بخش خصوصی و صنعتگران صنایع دستی استان برشمرد و با بیان اینکه این افراد از بین فعالان و پیشکسوتان این عرصه انتخاب خواهند شد، گفت: راه‌اندازی خانه صنایع دستی بر اساس دستورالعمل‌های مرکز ایجاد شده و وظایف غیر حاکمیتی دارد.


*****
14اثر ناملموس خراسان شمالی شماره ثبت ملی دریافت کرد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: 14 مورد از آثار ناملموس این استان موفق به دریافت شماره ثبت ملی شد.

«علی اکبر وحدتی» گفت: از این تعداد 10 مهارت پخت نان شامل ˈبیشمهˈ و ˈچلپکˈ (از قوم ترکمن)، فطیر چیریش، اگنجه (قطاب)، فطیر شیرین، کماج، فطیر قتلمه، نان ساچی، فطیر شیروان و فطیر جزلاق است.

وی فنون ساخت دوتار، آیین شب برات، فنون بافت سیاه چادر، فنون و نمدمالی قوم ترکمن منطقه ˈجرگلانˈ را از دیگر آثار ناملموس ثبت شده این استان عنوان کرد.

وی افزود: دفاع از پرونده این آثار ناملموس برای ثبت ملی در اوایل بهمن سال 91 در شهرستان شاهرود از توابع استان سمنان صورت گرفته بود.

 *****
9 فقره موافقت اصولی برای توسعه گردشگری خراسان شمالی صادر شد
علی کاظمی، مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: مجوزهای صادره شامل سه مرکز سرگرمی و تفریحی در بجنورد و مانه و سملقان، اردوگاه گردشگری در مانه و سملقان، متل در بجنورد و مجتمع اقامتی و پذیرایی در شیروان است.

وی راه اندازی سفره خانه سنتی در بجنورد، مهمان پذیر در شیروان و واحد اقامتی و پذیرایی در مانه و سملقان را از دیگر موافقت اصولی های صادر شده استان برشمرد و افزود: این اداره آماده همکاری با بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت های گردشگری در شهرستان های استان است.


وی حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان از ابتدای امسال را افزون بر سه میلیارد و 920 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: چهار پروژه از محل اعتبارات دولتی برای ساخت پل ˈرویینˈ تراشه برداری و سنگفرش، محوطه سازی پیرامون سوئیت های بوستان ˈرضوانˈ آشخانه، اجرای طرح های زیرساخت گردشگری در ˈسرچشمهˈ شوقان و خرید تجهیزات برای برق رسانی به مجموعه گردشگری ˈاسپیدانˈ بجنورد هزینه شده است.


کاظمی با اشاره به این که خراسان شمالی بین دو قطب گردشگری شمال و زیارتی مشهد مقدس قرار دارد، گفت: از ابتدای امسال افزون بر 16 میلیون مسافر و زائر امام هشتم (ع) از این استان تردد داشته اند.

پایان پیام/

 

کد خبر 332258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha