خبرگزاری شبستان-قم:
علت اصلی نماز خواندن ما تنها و تنها واجب بودن آن است؛ یعنی ما نماز را به جهت این که دستور خداوند و تکلیفی شرعی بر عهده ما است، به جا می آوریم؛ هرچند به روشنی می دانیم که نماز آثار و برکات متعدد جسمی و روحی و فردی و اجتماعی برای ما دارد.
از شاخصه های مهم نماز آن است که، غفلت زدا است، بزرگترین مصیبت برای رهروان راه حق آن است که هدف آفرینش خود را فراموش کنند و غرق در زندگی مادی و لذائذ زود گذر گردند، اما نماز به حکم اینکه در فواصل مختلف و در هر شبانه روز در چند نوبت انجام می شود، مرتبا به انسان هشدار می دهد و هدف آفرینش او را خاطر نشان می سازد، موقعیت او را در جهان به او گوشزد می کند و این نعمت بزرگی است که انسان وسیلهای در اختیار داشته باشد که در هر شبانه روز چند مرتبه قویا به او بیدار باش گوید.
علاوه بر آن که نماز عبادت پروردگار است، موجب طراوت مکتب و احیای دین هم هست. در جمع بندی می توان گفت هم شکل و ساختار ظاهری نماز، زیبا و جذاب و اثربخش است و هم معارف بلند اسلامی در آن وجود دارد، هم تسبیح و تقدیس لفظی است و هم تقدیس عملی؛ رکوع و سجود و تسبیح و ستایش و دعا و تکبیر و سلام و خلاصه همه زیبایی ها در نماز موجود است.
اما در نهایت باز باید دانست که هر چند نماز دارای برکات و ثمرات بسیاری نظیر به یاد خدا افتادن، آرامش، دوری از غفلت ها و زشتی ها و.. . است اما اگر در مورد خاصی چنین نتیجه و ثمره ای حاصل نشد یا بدون نماز هم برخی از این ثمرات برای ما حاصل بود، نمی توان نماز را به کنار گذاشت و آن را بی فایده دانست زیرا چنین کاری عین مخالفت با دستور خداوند و ضد تسلیم و عبودیت که حقیقت بندگی است می باشد.
حجت الاسلام محمد رضا ضمیری عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور قم، در گفتگو با شبستان در قم، با اشاره به اهمیت عبادت و نماز در تربیت نسل جوان گفت: نماز اساسا یکی از عباداتی است که ارتباط بین خدا و انسان را تقویت می کند.
وی افزود: نماز به عنوان یک پل ارتباطی بین خالق و مخلوق در نظر گرفته شده است وتنها یک لفظ و حرکت نیست و باید لذت و شیرینی این تکرار را امری پرفایده و تاثیر گذار در زندگی بدانیم.
عضوهئیت علمی دانشگاه پیام نورقم ادامه داد: اگرتصورکنیم باعالی ترین مبدا هستی تماس می گیریم نمازاصلی ترین نوع ارتباطی میان کوچکترین عضوهستی با بزرگترین مبدا هستی بخش نقش مؤثری دارد.
نماز مهمترین گزینه برای رسیدن به آرامش است
حجت الاسلام ضمیری تصریح کرد: وقتی این نگاه و نظر وجود داشته باشد که با کسی صحبت می کنیم که همه چیز در ید اوست احساس آرامش خاطری در وجود انسان بوجود می آید که با هیچ حس دیگری قابل مقایسه نخواهد بود.
وی خاطر نشان ساخت: این عبادت در واقع یک معامله است که می توان ازاین فرصت بهره مند شد.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم با اشاره به آیه از از قرآن در باب نماز یادآور شد: قرآن می فرماید: شما باید جانهایتان را به خدا بفروشید و بهشت را تحویل بگیرید واین نشان از اهمیت نماز در ارتباط با خداست که پاداشی همچون بهشت را برای انسان دارد.
حجت الاسلام ضمیری گفت: نمازخواندن نوعی تماس با مبداهستی، مبدایی که همه کاره عالم است و بزرگترین امورحیات و ممات، ثروت و پیشرفت و ...همه در ید قدرت اوست و باید وقتی با چنین مبدایی تماس می گیریم باید حساب شده و دقیق باشد و زمانی که این دید نسبت به ارتباط با خدا را داشته باشیم نگاههمان به نماز فرق خواهند کرد.
همه انسانها درهر سطحی نسبت به فقیر هستند
وی ابراز داشت: قرآن می فرماید: همه انسانها در هر سطحی نسبت به خدا فقیرهستند یعنی باید بدانیم ما در نماز با کسی صحبت می کنیم که رفع همه نیازهای ما در دست اوست واین یکی از مهمترین فلسفه های عبادی نماز است که هرنوع نیازی را برطرف می سازد.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم با باین اینکه عدم توجه به نماز عواقب ناگواری در پی دارد اذعان کرد: اگر کسی با این دید که خواندن نماز و تکرار آن در پایان چه سودی برای انسان در پی دارد نگاه کند همواره دچار اضطراب و نگرانی است چرا که به ماحصل خواندن نماز که آرامش بخشی روح و جسم است توجه نمی کند و آن را امری ساده می انگارند.
حجت الاسلام ضمیری خاطرنشان کرد: وقتی انسان چنین حامی داشته باشد می تواند با ایمان کامل در مسیر عبادت وتوجه به خداوند گام برداشته و هر وقت نیازی داشت با اطمینان و ایمان به نماز و عبادت نیاز خود را مرتفع سازد.
وی به معجزه آرامش بخش نماز تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین فلسفه و معجزه نماز و صحبت با خداوند آرامش ماندگار روح و جسم در انسان است و این آرامش بخشی در فرد لحظه ای نیست که فرد را نسبت به نماز و عبادت دلسرد کند.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نورقم گفت: نمازعلاوه بر آرامش روحی و جسمی در فرد اثرات قابل توجه ای در تربیت دینی ، اخلاق و اجتماعی جوانان داشته و می تواند قرارگرفتن آنها درمسیر ارتباط با خداوند تسهیل کرده و راههای رسیدن به موفقیت را برای آنها روشن سازد.
پایان پیام/
نظر شما