به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در ادامه برنامه نگاه 1 گفت: به هر میزان که بتوانیم از کنار منابع دولت از منابع غیردولتی استفاده کنیم آن وقت می توانیم منابع بیشتری برای تولید و اشتغال داشته باشیم.
وی در مورد خصوصی سازی اظهار کرد: اگر بتوانیم خصوصی سازی از چوب حراج به مالکیت ها درآوریم گامی مثبت برداشتهایم همه میدانیم بخش قابل توجهی از واگذاری به بخش خصوصی در سالهای آینده از بخش دولتی است قصد نداریم زحمات دولت گذشته را زیر سوال ببریم اما در دولتهای قبل 13 درصد واگذاری به بخش خصوصی انجام شده است.
نوبخت اظهار کرد:دولت مصمم است در فضای رقابتی واگذاری ها انجام شود و از رانت و ویژه خواری استفاده نشود البته مراقبت نمایندگان و دستگاههای نظارتی در این امر موثر است. واقعیت این است که قیمت ها باید وارد بورس شود و مردم عادی نیز بتوانند برای خرید مراجعه کنند.
وی در مورد سیاستهای ابلاغی برنامه توسعه پنجم اظهار کرد: براساس این سیاستها 20 درصد از درآمدها باید در صندوق توسعه ملی رفته و در اختیار بخش تولید قرار گیرد و هر ساله سه درصد به آن اضافه شده که تاکنون این مبلغ به 26 درصد رسیده است که طبق قانون سه درصد هم به آن اضافه کردیم و به 31 درصد رساندیم با توجه به اینکه دولت پول ندارد مجبور شد تمام پول را به صندوق توسعه ملی واریز کند این موضوع به خاطر مردم و جوانان است.
وی ادامه داد: جوانان پرنشاط و کارآمد هستند در این صندوق 20 میلیارد دلار به امر تولید و خصوصی سازی در حوزه جوانان و اشتغال اختصاص داده شد.
وی با بیان اینکه نفت را مانع تولید تلقی می کنیم اظهار کرد: در 17 شهریور در نخستین اقدام دولت 35 بند را تصویب کرد تا موانع تولید را از جلوی پای تولیدکنندگان بردارد و صندوق توسعه ملی را در کمتر از 90 روز به بخش تولید اختصاص دهد ما به دنبال رشد اقتصادی درون زا هستیم.
وی با بیان اینکه یک میلیون بشکه نفت خام مانند گذشته برای فروش نفت گذاشته ایم گفت:قیمت هر بشکه نفت 1000 دلار پیش بینی کردیم در حالیکه امروز 107 دلار خرید و فروش شد این موضوع و دست پایین گرفتن قیمت نفت برای این بود که به قیمت نفت دل نبندیم.
نوبخت اظهار کرد: با توجه به شرایط تحریم توانستیم نرخ بیکاری را کم کنیم و در موضوع هستهای و سایر توافقات نیز به هیچ یک از موارد توافق خود را دلخوش نکردهایم ضمن اینکه امیدواریم به منابع داخلی خود و اراده ملی مردم.
نوبخت گفت: سیاستهای برنامه ششم نیز در چند ماه آینده بعد از اتمام بودجه بررسی شده و به طور مبسوط تقدیم رهبری می شود و بعد از تایید ایشان ابلاغ خواهد شد برنامه ششم توسعه نیز با عنوان برنامه توازن منطقهای تدوین میشود.
وی در مورد نظام مالیاتی اظهار کرد: باید اطلاعات کافی برای افزایش مالیاتها داشته باشیم مدتی است که سازمان امور مالیاتی بر روی نظام جامع مالیاتی کار می کند به همین جهت از کشور فرانسه نرم افزارهای مختلفی را در اختیار قرار گرفته ایم تا بخش غیرقابل شناسایی در مالیات را نیز شناسایی کنیم.
نوبخت ادامه داد: حجم نقدینگی کشور 500 هزار میلیارد تومان است در حالیکه رییس بانک مرکزی 530 هزار میلیارد اعلام کرد که مالیات ده درصد از 530 هزار میلیارد است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: نظام جامع مالیاتی در حال تکمیل است و با استفاده از کارشناسان خارجی به سمت واقعی کردن مالیاتها پیش می رویم در نظام مالیاتی از نظام جی اف اس در نظام بودجه استفاده می کنیم در این نظام کسری بودجه مفهوم تعریف شده ای دارد هزینه ها و مالیاتها طوری باید تغییر یابد که از منابع نفتی کمتر در مصارف جاری بهره ببریم.
پایان پیام/
نظر شما