تأسیس بنیادهای فرهنگی جدید در دستور کار وزارت ارشاد قرارگرفته است

سید محمد حسینی گفت: باید در رابطه با هنرمندانی چون سپیده کاشانی، بیش‌تر کار کنیم؛ زیرا این‌گونه افراد تربیت‌یافته‌ خانواده‌ای اصیل و مذهبی هستند و با قرآن و مکتب اهل بیت (ع) انس دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان،  سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با دست اندرکاران همایش بزرگداشت «سپیده کاشانی؛ سخن‌سرای بیداری و پایداری» که در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت : امروز باید مقدمه‌ای باشد برای برپایی همایش شکوهمندی درخور شخصیت سپیده کاشانی که خوشبختانه شهرستان کاشان شخصیت‌های بزرگ زیادی دارد و یک جایگاه و مرکز برای این‌گونه شخصیت‌هاست و اگر هر سال نیز بخواهیم برای یکی از شاعران بزرگ برنامه‌ریزی کنیم، باز هم جا برای این‌گونه همایش‌ها وجود دارد.

وی در ادامه افزود: همان‌طور که مرحوم سپیده کاشانی خدایی حرکت می‌کرد، همکاران و کسانی که می‌خواهند برای او همایش برگزار کنند نیز باید خدایی حرکت کنند.

وزیر ارشاد گفت: یکی از کارهایی که در راه حفظ ارزش‌های خود باید انجام دهیم، این است که تاریخ منطقه را یادآوری کنیم تا تلنگری باشد برای کسانی که بر ضد انقلاب ما کار می‌کنند و نباید بگذاریم این ارزش‌ها به فراموشی سپرده شوند.

حسینی با اشاره به سفر اخیر خود به الجزایر اظهار کرد: زمانی که می‌خواستیم از الجزایر بازگردیم، در صفحه اول یکی از روزنامه‌های مهم آن‌جا عکس فردی از کشورمان را چاپ کرده بودند که مردم در ایران ارزش چندانی برای او قائل نیستند. آن‌ها تنها به خاطر سیاست‌های خود، این فرد را مطرح کرده بودند.

وی در ادامه عنوان کرد: در مقابل این‌گونه عملکردها جا دارد در رابطه با افرادی چون سپیده کاشانی، بیش‌تر کار کنیم؛ زیرا این‌گونه افراد تربیت‌یافته‌ خانواده‌ای اصیل و مذهبی هستند و با قرآن و مکتب اهل بیت (ع) انس دارند.

وزیر ارشاد گفت: سپیده کاشانی از ابتدای کودکی و نوجوانی با شعر و ادبیات فارسی آشنا بود و قبل از انقلاب نیز اشعار بسیار زیبایی از ایشان داریم و در آن دورانی که خفقان و ظلمت بود، چنین افرادی در میدان نبرد بودند و دیگران را به تفکر و تأمل وامی‌داشتند.

حسینی با اشاره به این که درست نیست که برخی درباره‌ مسائل اجتماعی شعر نمی‌گویند، اظهار کرد: برخی می‌گویند که فقط برای دل خود شعر می‌گویند؛ اما تصور می‌کنم به علت این‌که دل‌شان با مسائل دنیوی و فردی درگیر است، نمی‌توانند درباره‌ مسائل اجتماعی شعر بگویند.

وزیرارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: نقل است که سپیده کاشانی خواسته بود که محل قبرش در کنار فیض کاشانی در نظر گرفته شود؛ اما به خاطر عشق به شهدا، وصیت کرد در بهشت زهرا (س) در کنار شهدا دفن شود.

وی افزود: ایشان همان رسالتی را پی گرفتند که حضرت زینب (س) بر دوش داشتند. فداکاری‌هایی که رزمندگان‌مان در جبهه‌ها انجام دادند، باید توسط اهل ادب و هنر تجلی یابد و کسانی که کوتاهی کرده‌اند، خودشان خسارت می‌بینند.

حسینی در ادامه با خطاب قرار دادن گلریز، اظهار کرد: ما در تمام جلساتی که با هنرمندان داریم، بر سرودن شعرهای حماسی و انقلابی تأکید می‌کنیم و این‌که انقلاب ما تمام شده، دلیل نمی‌شود که نبرد حق با باطل تمام شده باشد.

وی یادآور شد: هفته‌ گذشته در سفری که به الجزایر داشتیم، در سرود ملی و برنامه‌های تئاتر و تمام برنامه‌های دیگر آن‌جا حماسه دیده می‌شد و به نظر می‌رسید که همان روز در آن کشور انقلاب شده است. متأسفانه در کشور ما پس از پایان جنگ، عده‌ای گفتند جنگ تمام شده است و دیگر نباید حرفش را زد و سعی کردند بحث حماسه‌ها را کنار بزنند؛ در حالی که ما به این موضوع نیاز داشتیم.

حسینی گفت: تمام نگاه‌ها به ایران است و امیدی به سردمداران کشورهای وابسته به استکبار نیست و ایران به عنوان کشوری مستقل، هنر و فرهنگ خود را باید در برنامه‌های جشنواره‌ فجر انتشار دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که در راستای اشاعه‌ فرهنگ کشورمان تأسیس بنیادهای شهریار، ابن سینا، و غیره را در دستور کار قرارگرفته، اظهار داشت: در یزد نیز مؤسسه یا بنیاد مرحوم آذریزدی برپا می‌شود و امیدوارم که همکاران همت کنند تا این‌گونه بنیادها جنبه‌ مردمی بیش‌تری پیدا کند تا همه بدانند حرکت فرهنگی در سطح کشور انجام می‌شود.

او همچنین گفت: مرحوم سپیده کاشانی در هیچ مرز جغرافیایی نمی‌گنجد و تنها مختص کاشان نیست؛ بلکه برای کل کشور ایران است.

وزیر ارشاد با اشاره به درگیری‌های بحرین نیز اظهار کرد: در صورت مشخص شدن شهادت شاعره بحرینی، انجمن شعر امین بزرگداشتی را برای شهدای بحرین آماده می‌کند.

وزیر ارشاد در پایان این نشست در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره واکنش ایران به اقدام انگلیس در عدم صدور مجوز حضور در نمایشگاه کتاب لندن به برخی ناشران ایرانی گفت: ما با قاطعیت این رفتار دولت انگلیس را محکوم می‌کنیم.

وی افزود: اینهایی که دم از آزادی و دموکراسی می‌زنند و خودشان را مهد آرا و اندیشه‌های مختلف می‌دانند تحمل نمی‌کنند که یک یا تعدادی از ناشران ایرانی در کشورشان حضور پیدا کنند. این نشان دهنده ناسازگاری میان حرف و عمل آنهاست و مثل همان ادعای فرانسوی‌هاست که خبرنگار ما را اخراج کردند.

وزیر ارشاد گفت: آنها نمی‌خواهند آثار و افکار و اندیشه‌های ایرانی در کشورشان مطرح شود و امیدواریم این کارها دیگر تکرار نشود.

حسینی درباره احتمال مقابله به مثل ایران در نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: ما مثل آنها برخورد نمی‌کنیم و از اول انقلاب هم چنین بنایی نداشته‌ایم. الان خبرنگاران از همه جای دنیا می‌آیند و به راحتی با مسئولان ما مصاحبه می‌کنند و از جاهای حساس کشور بازدید می‌کنند ولی آنها به هیچ وجه اجازه چنین کاری به ما نمی‌دهند و این نشان می‌دهند که آنها خیلی طرفدار جریان آزاد اطلاعات در دنیا نیستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حوادث منطقه ادامه داد: می‌بینیم که این همه در حق مردم بحرین جفا می‌شود اما چندان انعکاسی در خبرگزاری‌های اروپایی و آمریکایی ندارد.

 وی درباره وضعیت نمایشگاه کتاب امسال تهران گفت: از همه تجربیات سال‌های گذشته برای برگزاری بهتر نمایشگاه امسال استفاده شده است.

حسینی افزود: همه باید کمک کنند که این رویداد بین‌المللی به نحو آبرومندی برگزار شود. به ناشران هم تاکید شده که از لحظه افتتاح نمایشگاه تا پایان آن، نظم و انضباط را رعایت کنند و حضور فعالی داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه را نه تنها بستری برای فروش کتاب بلکه فرصتی برای تبادل آراء و عقاید مختلف میان مردم و اندیشمندان کشور توصیف کرد و گفت: نباید به صرف اینکه کاری انجام شود، به نمایشگاه نگاه کنیم.

وی در باره مکان برگزاری نمایشگاه گفت: در حال حاضر توسعه کمی برای ما میسر نیست و لذا انتظار داریم نمایشگاه از نظر کیفیت سال به سال بهتر شود. بنای ما بر این بود که نمایشگاه‌هایی که در سطح کشور برگزار می‌شود، بار نمایشگاه کتاب تهران را سبک کند و افراد بتوانند بهتر در نمایشگاه خرید کنند.

حسینی در پاسخ به سئوال خبر نگار شبستان درباره اینکه "شما پیشتر گفته بودید یک روزه مجوز نشر کتاب صادر می‌شود اما کتاب‌های زیادی هست که پس از چند فصل هم همچنان مجوزشان صادر نشده است" گفت: ممکن است شما کتاب خاصی مد نظرتان باشد. اما اگر کتاب مشکلی نداشته باشد، باید مراجعه شود ببینیم مشکل چیست؟

وزیر ارشاد ادامه داد: بعضی وقت‌ها پیگیری از ظرف ناشران صورت نمی‌گیرد و به همین خاطر ما به معاونت فرهنگی تاکید کرده‌ایم که این قبیل موارد را به خود مولفان اطلاع دهند. به هر حال ممکن است ناشر انگیزه نداشته باشد برای چاپ کتاب ولی مولف علاقه‌مند است که زودتر کتابش چاپ شود.

وی همچنین خبرها پیرامون کاهش خرید کتاب گفت : چنین چیزی صحت ندارد، خریدهای ما هدفدار است؛ وقتی می‌خواهیم نیاز کتابخانه‌ها را تامین کنیم باید کتاب‌هایی برگزیده شوند که مناسب باشد با این نیازها و لذا ما اولویت‌بندی داریم و اینطور نیست که ناشران هر کتابی را منتشر کنند، انتظار داشته باشند که خرید هم صورت گیرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 33129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha