تکمیل اکتشافات کردستان را به قطب تولید طلا در کشور تبدیل می کند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار امیدواری کرد: با تامین اعتبار جهت تکمیل اکتشافات این منطقه را به قطب تولید طلا در کشور تبدیل شود.

پیمان اسراری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به خبرنگار شبستان گفت: استان کردستان با قرار گیری در سه زون ساختاری ارومیه - دختر - سنندج - سیرجان و زاگرس تنوعی از مواد معدنی را در خود جای داده است که با توجه به تنوع واحدهای زمین شناسی در بر گیرنده مواد معدنی فلزی و غیر فلزی می باشد.

 

وی افزود: از مواد معدنی فلزی می توان به عناصر طلا و آهن اشاره کرد که در شمال استان در شهرستان های سقز و بانه کانسارهای مهم قلقله، کرویان و قبغلوجه با 3/17 تن طلا و عیار متوسط 2/1 گرم در تن وجود دارد.


وی ادامه داد: همچنین اندیس ها ورخدادهای حمزه قرنین، میرگه نقشینه، کس نزان، گندمان، زاوه کوه، سرد کوهستان، پیرخدرو.... وجود دارند که امید است با تامین اعتبار جهت تکمیل اکتشافات این منطقه را به قطب تولید طلا در کشور تبدیل شود.


اسراری همچنین در خصوص معدن طلای ساریگونی داشکسن قروه افزود: با 4/18 تن طلای خالص با عیار 24/1 گرم در تن به شرکت زرکوه واگذار شد و در حال راه اندازی واحد استحصال می باشد.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: پیش بینی می شود با راه اندازی طلای داشکسن ساریگونی و کانسارهای طلای سقز چهار هزار نفر شغل مستقیم ایجاد شود.


وی اذعان کرد: در خصوص مواد معدنی آهن می توان به منطقه شمال بیجار - قروه و سقز اشاره کرد که با توجه به محیط های مناسب تشکیل این عنصر سیستمهای تشکیل، معادن و کانسارهایی در این مناطق تشکیل شده اند.


این مقام مسئول افزود: در این میان می توان به معدن آهن شهرک با 42 میلیون تن با عیار 55درصد و آهن اسکارن صاحب سقز با 7/2 میلیون تن و عیار 48 درصد اشاره کرد.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: مرمریت، مرمریت قرمز و مرمر نیز از مواد معدنی غیر فلزی در کردستان است که سیستمهای آتشفشانی و اپی ترمال در منطقه سریش آباد قروه باعث تشکیل انیکس و مرمرهایی شده است که جزء مرمرهایی ممتاز و درجه یک می باشند و حتی یک کیلو گرم آن هم ارزشمند و قابل فرآوری می باشد.


اسراری افزود: کردستان دارای 268 معدن فعال بصورت فلزی و غیر فلزی می باشد که از 64 نوع ماده معدنی شناسایی شده تاکنون 18نوع ماده معدنی در استان کردستان شناسایی شده است.


وی خاطر نشان کرد: حدود 600 میلیون تن ذخیره قطعی و استخراج سالیانه حدود 15 میلیون تن در استان در حال انجام است که از لحاظ تناژ و تعداد معادن در کشور شاید رتبه چندان مناسبی نداشته باشیم اما از لحاظ ارزش مواد معدنی جزو دو یا سه استان اول کشور می باشیم چرا که طلای کردستان و همچنین مرمرهای منطقه قروه را در کمتر جایی از کشور می توان یافت.


پایان پیام/

 

کد خبر 331165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha