به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، هادی ایرانمنش، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، امروز (3 اردیبهشت) در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات در سال جاری، با ارائه گزارشی از ایام نوروز و تشکیل ستاد تسهیلات سفر، گفت: تعامل نزدیک میان اعضای ستاد با محوریت استاندار در ارائه خدمات رفاهی گسترده، منجر به کسب رتبه برتر توسط استان کرمان در زمینه ارائه خدمات رفاهی شد.
وی تعداد افراد ورودی به استان کرمان، تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه های گردشگری و تاریخی و تعداد اقامت در نوروز امسال را به ترتیب 2 میلیون و 718 هزار و 867 نفر، یک میلیون و 271 هزار و 105 نفرو یک میلیون و 54 هزار و 816 نفر اعلام کرد و افزود: همچنین 300 راهنما در 65 پایگاه اطلاع رسانی در ایام نوروز فعال بودند.
ایرانمنش، تهیه و توزیع حدود یک میلیون نسخه بروشور اطلاعاتی، تهیه بروشورهای تخصصی برای معرفی موزه ها، برپایی هشت نمایشگاه فروش سوغات و صنایع دستی را از دیگر اقدامات انجام شده در ایام نوروز برشمرد و اعلام کرد: باغ شاهزاده ماهان، ارگ تاریخی بم و حمام گنجعلی خان کرمان نیز به ترتیب بیشترین تعداد بازدید کننده را در ایام نوروز امسال به خود اختصاص دادند.
وی در ادامه، با اشاره به فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت تخصصی در حوزه های مختلف، بیان داشت: مهم ترین رویکرد در گردشگری در سال جاری، جلب مشارکت های بخش خصوصی است.
ایرانمنش، با بیان اینکه اجرای کامل سیاست ها بدون مشارکت بخش خصوصی محقق نمی شود، گفت: بر این اساس، توانمندسازی بخش خصوصی در دستور کار است و اجرای برنامه های آموزشی و تخصصی مرتبط با این امر پیگیری می شود.
وی استانداردسازی واحدهای اقامتی با ارائه آموزش توسط کارشناسان کشوری به هتل داران، پیش بینی آموزش های لازم به جامعه تورگردان ها برای استفاده تورهای گردشگری از راهنمایان بومی را از دیگر اولویت های سال جاری اعلام کرد.
ایرانمنش، بر ارزشیابی دفاتر خدمات مسافرتی تأکید کرد و گفت: این دفاتر در حوزه فعالیت خود نیازمند بازنگری اساسی هستند و به همین دلیل آسیب شناسی آنها برای ارتقای سطح کیفی فعالیت ها در حال انجام است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری، اعلام کرد: معرفی ظرفیت طبیعت گردی استان با تمرکز بر بازارهای گردشگری در سطح ملی و فراملی، سرمایه گذاری بخش خصوصی در طبیعت گردی که در سال های گذشته سابقه نداشته و هماهنگی با مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان برای معرفی این ظرفیت مهم مد نظر است.
وی با اشاره به اهمیت بازاریابی در گردشگری را با تمرکز بر راه اندازی هفته های گردشگری در سطح ملی و فراملی، اظهار کرد: برای راه اندازی این هفته ها در خارج از کشور در حال رایزنی هستیم زیرا تجربه سال گذشته در ترکیه نمود خوبی برای استان داشت.
ایرانمنش، حفظ ابنیه تاریخی از طریق مرمت آن را از اولویت های حوزه تخصصی معاونت میراث فرهنگی اعلام کرد و افزود: امسال این مرمت ها، اصولی و مبتنی بر روش های علمی است تا تاریخچه، بنا، سازندگان و اصالت آن حفظ شود.
ایرانمنش به راه اندازی بیش از 40 کارگاه مرمت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: ظرفیت ابنیه تاریخی استان بسیار قابل توجه است اما از آنجا که اعتبارات سازمان به تنهایی برای مرمت آنها کافی نیست لذا امسال با اولویت بندی که انجام می شود اعتبارات را عادلانه و منطقی در سراسر استان توزیع می کنیم.
وی با اشاره به تبدیل وضعیت ابنیه تاریخی و تغییر کاربری آن، افزود: در این زمینه کاروان سرای وکیل کرمان در دستور کار قرار دارد تا به مجموعه ای اقامتی تبدیل شود.
ایرانمنش بیان کرد: مرمت کاروان سرای میرزا حسین خان و میدان گنجعلی خان کرمان نیز در دستور کار قرار دارد.
این مسئول در بخش پژوهش های باستان شناسی نیز از ادامه فصول کاوش در منطقه کنارصندل جیرفت(دقیانوس)خبر داد و گفت: راه اندازی پایگاه باستان شناسی جیرفت نیز با همین هدف بوده است، ضمن آنکه علاوه بر پژوهش هایی که سال گذشته در منطقه خواجه عسکر بم انجام شده در تل آتشین این شهرستان نیز پژوهش ها امسال انجام می شود.
وی در بخش ثبت آثار تاریخی کرمان هم به ثبت 12 اثر خاص اشاره و در این زمینه از ثبت جهانی مساجد جامع و امام(ملک)کرمان، باغ شاهزاده ماهان و روستای صخره ای میمند خبر داد و افزود: جشن سده کرمان و محوطه باستانی شهداد نیز در سال گذشته ثبت ملی شده است.
ایرانمنش، آموزش علاقه مندان به صنایع دستی در 30 رشته، بیمه صنعت گران صنایع دستی، احیای صنایع دستی منسوخ شده، صادرات صنایع دستی از جمله گلیم و پته با حضور بخش خصوصی، حرکت به سمت ایجاد کارگاه های ویژه محصولات پردرآمد، حضور در نمایشگاه های تخصصی صنایع دستی برای بازاریابی و فروش صنایع دستی و پیش بینی دو نمایشگاه در این زمینه را از مهمترین اولویت های بخش معاونت صنایع دستی اعلام کرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از پنج هزار نفر در 25 رشته صنایع دستی آموزش دیدند، از احیای دو رشته صنایع دستی در سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به راه اندازی نخستین کارگاه تراش سنگ های قیمیتی در سال گذشته در شهداد، هدف از ایجاد این کارگاه ها را رساندن به مرحله انبوه و ایجاد اشتغال پایدار ذکر کرد.
ایرانمنش همچنین به برگزاری سومین همایش بافت های اداری و زیراندازها، برگزاری کارگاه آموزشی روش های نوین بازاریابی و فروش صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 150 نفر نیز برای دریافت تسهیلات از صندوق مهرالرضا(ع)معرفی شده اند که البته سازمان، معرفی 500 نفر را تعهد کرده است.
وی از راه اندازی خانه صنایع دستی استان با هدف تهیه بانک اطلاعاتی صنایع دستی استان، ایجاد کتابخانه تخصصی صنایع دستی و.. خبر داد و افزود: در صورت تحقق این امر، این نخستین خانه ای است که در کشور راه اندازی می شود.
ایرانمنش در بخش موزه های میراث فرهنگی نیز از راه اندازی موزه روحانیت در کرمان خبر داد و گفت: از آنجا که روحانیت استان در عرصه های مختلف اعم از مبارزاتی و .. همواره جزو پیشگامان در کشور بوده است، لذا فعالیت های این قشر نیازمند معرفی است که کمیته ویژه این کار راه اندازی شده و نظرات امام جمعه کرمان نیز برای این امر اخذ شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، همچنین از راه اندازی حداقل یک موزه در شهرستان های استان با مشارکت بخش خصوصی و تا پایان برنامه پنجم خبر داد و گفت: در این زمینه با فرمانداران وارد مذاکره شدیم.
وی در حوزه معاونت سرمایه گذاری نیز توسعه زیرساخت های مناطق نمونه گردشگری، راه اندازی چند کمپینگ از جمله در سیرجان، گوغر بافت، فهرج و کرمان، احداث مجتمع های سرویس های بهداشتی با پیش بینی 23 نقطه 150 متری در نقاط مختلف استان و بهره برداری از چند مجتمع گردشگری از جمله کلوپ هوانوردی در کرمان با همکاری بخش خصوصی که از بهترین کلوپ های جنوب کشور خواهد بود، اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما