به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، تفاهمنامه همکاری میان نهاد کتابخانههای عمومی کشور و سازمان نهضت سوادآموزی صبح امروز 16 دی با هدف استفاده از ظرفیتهای متقابل نهاد و نهضت در راستای ترویج فرهنگ سوادآموزی و ارتقای سطح مطالعه نوجوانان جامعه منعقد شد.
در این مراسم، منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سوادآموزی حضور داشتند.
منصور واعظی در این جلسه ضمن ابراز امیدواری از اینکه چراغ روشن ارتقای سطح مطالعه در سطح کشور به وسیله این تفاهمنامه فراهم شود، گفت: شروع همکاری ما با نهضت سوادآموزی با امضای این تفاهمنامه آغاز نشده بلکه همکاریهای ما از قبل بوده است. از ابتدای کلیدخوردن طرح ایستگاه مطالعه به فکر قشر کمسواد کشور نیز بودیم و قصد داشتیم در برنامههای آتی نهاد کتابهایی را نیز برای نوجوانان و کمسوادان در ایستگاههای مطالعه در نظر بگیریم.
وی با اشاره به اینکه قشر کمسواد کشور بسیار نیاز به توجه دارند، بیان کرد: قشر کمسواد کشور از نظر تعداد زیاد هستند اما تولید محتوای کمی برای آنها صورت گرفته است که با امضای این تفاهمنامه در راستای توجه بیشتر به این قشر اقدام میکنیم.
واعظی تصریح کرد: تقریبا 20 درصد افراد جامعه ما کمسواد هستند و ما طی سال گذشته که 64 هزار عنوان کتاب در کشور تولید شد هیچ کتابی برای این قشر در نظر نگرفتیم، همینطور روزنامه و نشریهای مختص به این قشر تاکنون به چاپ نرسیده است.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به جریان تولید کتاب و محتوا برای قشر کمسواد کشور اشاره کرد و گفت: در این راستا ما در نهاد کتابخانههای عمومی باید برای این قشر از جمعیت کشور با کمک وزارت آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی جریان تولید محتوا را به سرانجام برسانیم که در این راستا برگزاری مسابقات کتابخوانی، تولید کتابهای آسانخوان برای نوجوانان و توزیع آن در کتابخانهها و ایستگاههای مطالعه، ایجاد بخش ویژه نوجوان در کتابخانههای تحت پوشش نهاد و در نهایت تشویق به مطالعه برای این قشر ضرورتی دوچندان میطلبد تا آنها را به سوی سوادآموزی ترغیب کند که هدف اصلی این تفاهمنامه نیز بر این موضوع است.
علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور نیز در این جلسه سواد را یکی از شاخصههای توسعه انسانی عنوان کرد و گفت: این شاخصه به شدت توسط مجامع بینالمللی و بهویژه یونسکو دنبال میشود چرا که وضعیت سواد در کشورها به صورت گزارش سالانه مورد ارزیابی قرار گرفته و منتشر میشود، بنابراین موضوع ارتقای سطح سواد یکی از مباحث مورد توجه داخل و خارج کشور است.
وی ادامه داد: آنچه که به موضوع این تفاهمنامه مربوط میشود جمعیت کمسواد کشور است و خلأ موجود برای این افراد در محیط پیرامون به وضوح دیده میشود که امیدواریم این تفاهمنامه شتاب و عمق این همکاریها را بیشتر کند چرا که ما از تمام ظرفیتهای آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی در این راستا استفاده میکنیم تا تمام عرصههای این موضوع به مرحله اجرا برسد.
باقرزاده با اشاره به برگزاری مسابقات کتابخوانی در راستای این هدف خبر داد: در این راستا کتاب حماسه اقتصادی که ناظر به الگوهای اقتصادی در جامعه است برای این قشر از جامعه تولید شده تا 50 هزار نفر در مسابقه کتابخوانی دهه فجر با موضوع این کتاب شرکت کنند و ما مصمم هستیم در مناسبتهای دیگر نیز همکاریهای مشترکی با نهاد کتابخانهها داشته باشیم.
به گزارش شبستان، این تفاهمنامه در سطح ملی و استانی با حضور نمایندگان نهضت سوادآموزی و نهاد کتابخانههای عمومی کشور به مدت سه سال اجرا خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما