به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «لوموند»، حضور نیروهای نظامی آفریقایی،مالیایی،چادی و به خصوص خط ویژه فرانسه که به فرمان 14 جولای کاخ الیزه تحقق یافت،سمبلی از تغییر چهره سیاست خارجی فرانسه است. فرانسوا اولاند از زمان انتصابش به ریاست جمهوری مدعی احیای رابطه فرانسه و آفریقا بوده است به معنی که منافع فرانسه در کشورهای آفریقایی باید حفظ شود و این خواسته به این واسطه به واقعیت می گراید که نسل رهبران کشورهای آفریقایی منافع ملت ها و خودشان را در اختیار اجنبی بگذارند.
فرانسوا اولاند می خواهد استراتژی را تغییر دهد، برای او فرانسه ذاتا نقش مداخله کننده در آفریقا را داراست و تاریخ این را نشان می دهد، اما این نقش باید منطبق بر ارزش ها ،دموکراسی ،حقوق انسانی باشد.
در این باره اولاند خاطر نشان کرده است که اگر فرانسه که 5 هزار نیروی نظامی دائمی در فرانسه دارد در این منطقه مداخله می کند موقتی است و با برگ سبز سازمان ملل صورت می گیرد تا درگیری ها در آن پایان یابد.
خواسته اولاند بلافاصله در کشور مالی محقق شد، آغاز عملیات مداخله نظامی فرانسه که از 11 ژانویه 2013 شروع می شود و عمر یکساله به خود گرفته است، نیروهای نظامی فرانسه در این کشور به 2500 نیرو میر سد که از عملیات امنیتی سازمان ملل در این کشور حمایت می کنند.
مداخله در آفریقای مرکزی که در 5 دسامبر 2013 عملیاتی شد محدودیت های این سیاست جدید را اشکار کرد، کافی است نگاهی کوتاه به سفرهای دوره ای آفریقای «ژان ایو لودریان» وزیر دفاع فرانسه به کشورهای مالی،نیجریه،آفریقای مرکزی و چاد و گابون و کنگو داشته باشیم و دریابیم که همین رهبرهای کشورهای آفریقایی که عامل حمایت از حضور فرانسه در آفریقا هستند خود در یافتن راه حلی برای امنیت در مانده مانده اند.
فرانسه برای تامین امنیت در آفریقا مستاصل است و باید کمک بین المللی بگیرد چرا که به تنهایی نمی تواند با تروریسم منطقه مبارزه کند.
پاریس امروز بازی خطرناکی را در آفریقای مرکزی آغاز کرده است و همچنان که مجبور است آبروی خود را در آنچه که از امنیت وعده داده است حفظ کند.
اولاند اهدافی دارد که او را در آفریقا پایبند می کند، آفریقا دارای اقتصادی بالقوه است که صرف نظر از آن را برای اروپا سخت می سازد اگرچه گروههای انشعابی تروریسم در ان ریشه دوانده اند.
اما آمریکا یکی از تامین کنندگان بودجه سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز می دانند که فرانسه بهترین گزینه و عامل برای نشاندن در آفریقای مرکزی است اما به تنهایی نمی توان بر تروریسم پیروز شد، و نتایج یک شکست جنگی در آفریقا برای همه ضرر آور و مخرب است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: دولت روی کار فرانسه به نشان بهره کشی از منابع بالقوه آفریقا وارد این سرزمین شد، اما مبارزه با تروریسم انشعابی کاری نیست که ارتش فرامنطقه ای قابلیت انجام آن را داشته باشد.
کد خبر 329672
نظر شما