به گزارش خبرگزاری شبستان،نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما که با هدف ارزیابی نقش پررنگ فعالان رسانه در ارتقاء کیفی سینمای ایران طراحی شده است، شامل دو بخش کلی است؛ رسانههای مکتوب، خبرگزاریها و سایتهای تخصصی سینمایی و همچنین برنامههای رادیویی و تلویزیونی.
براساس این گزارش متن کامل فراخوان به شرح زیر است:
بدانگه که لوح آفرید و قلم بزد بر همه بودنیها رقم
فردوسی
فراخوان نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما
مقدمه
تحکیم فضای فکری، فرهنگی(هویتی) فعالسازی سامانه نشر رسانهای در حوزه سینما، برگزاری حلقههای نقد و ارزیابی آثار هنری مبتنی بر مکتب نقد ملی و ...، از اهداف و سیاستهای دوره جدید مدیریتی در بنیاد سینمایی فارابی است و با همین رویکرد، نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما توسط بنیاد سینمایی فارابی، بهار سال 93 برگزار خواهد شد.
این آیین، با هدف ارزیابی نقش پررنگ فعالان رسانه در ارتقاء کیفی سینمای ایران طراحی شده است.
بخشهای آیین
الف- رسانههای مکتوب و خبرگزاریها و سایتهای تخصصی سینمایی
1- خبر، 2- گزارش، 3- گفتوگو، 4- یادداشت، 5-نقد، 6-عکس خبری
ب – برنامههای رادیویی و تلویزیونی
مقررات نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما
مقررات عمومی
1- آثار ارسالی در حوزه رسانههای مکتوب، خبرگزاری و سایتهای تخصصی شامل بازه زمانی دهه اخیر خواهد بود.
2- برای شرکت در نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما تکمیل و ارسال اینترنتی فرم ثبت نام، ارائه آن از طریق ایمیل یا فرم مندرج در سایت بنیاد سینمایی فارابی الزامی است.
3- پایبندی صاحبان اثر به قوانین جمهوری اسلامی ایران در پذیرش آثار شرکت کننده در نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما الزامی است.
4- فراخوان شرکت در جشن در سایت بنیاد سینمایی فارابی قرار دارد و متقاضیان میتوانند به آدرس www.fcf.ir مراجعه و فرم فراخوان را در لینک مربوطه تکمیل کنند.
5- مطالعة فراخوان پیشرو و تکمیل فرم مربوطه به منزلة موافقت شرکتکننده با کلیه شرایط مندرج در فراخوان است.
6- حداکثر تعداد آثار هر فرد برای شرکت در رشتههای مختلف آیین (در بخش رسانههای مکتوب، خبرگزاریها و سایتها) حداکثر 3 اثر خواهد بود.
7- پایان مهلت ارائه آثار 15 اسفند سال 91 خواهد بود و پس از این تاریخ هیچ اثری در سامانه ثبتنام جشنواره پذیرفته نخواهد شد.
8- به فعالان رسانهای برگزیده در مراسم پایانی جشن، تندیس و هدایای نفیس اهدا خواهد شد.
9- جهت ثبت در تاریخ رسانهای کشور، آثار برتر راهیافته به مرحله داوری نهایی در قالب یک کتاب و لوح فشرده گردآوری و منتشر خواهد شد.
10- شورایی متشکل از اصحاب رسانه و زبدگان از طیفهای مختلف رسانههای تاثیرگذار کشور مسئولیت هیات انتخاب آثار نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما را بر عهده خواهند داشت.
تبصره: هیأت انتخاب آثار منتقدان و برنامههای رادیو- تلویزیونی با هیأت انتخاب آثار خبری تفاوت دارد و دو گروه مجزا که متعاقبا معرفی خواهند شد، به ارزیابی آثار رسیده میپردازند.
11- هیات داوران این آیین نیز به منظور شمول و دربرگیرندگی طیف متنوع سلایق و نمایاندن عینی تعامل اهالی سینما و رسانه، متشکل از سینماگران مطرح و کارآشنا در عرصه رسانهها خواهد بود.
12- نامزدهای رشتههای مختلف این نخستین آئین رسانهای در حوزه سینما، طی مراسمی در بهار سال 93 ، معرفی و بر اساس رأی هیئت داوران، دارندگان مقامهای اول، دوم و سوم هر رشته، مورد تقدیر ویژه قرار خواهند گرفت.
مقررات بخشها
مقررات بخش رسانههای مکتوب، خبرگزاریها و سایتهای تخصصی سینمایی
1- اهالی رسانه و منتقدان میتوانند با ارائه نمونه آثار شاخص خود در نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما شرکت کنند.
2- شرکتکنندگان میتوانند سه اثر شاخص خود را در رشتههای مختلف (حوزههای خبر، نقد، یادداشت، گفتگو، گزارش و عکس خبری) در بازه زمانی بین سالهای 1382 تا 1392 ارائه کنند.
3- خبرنگاران و نویسندگان سینمایی مجاز به شرکت تنها در سه رشته به انتخاب خود (از بین رشتههای خبر، نقد، یادداشت، گفتگو و گزارش) هستند و در هر رشته حداکثر میتواند سه اثر برگزیده خود را با ذکر تاریخ انتشار در سایت، خبرگزاری، روزنامه یا نشریهای که مطلب را منتشر کرده، به دبیرخانه جشنواره ارائه دهد.
4- همچنین عکاسان خبری نیز نهایتاً پنج فریم عکس از آثار برگزیده خود را در حوزه سینما میتوانند به دبیرخانه ارائه دهند. شایان ذکر است عکاسان حرفهای سینما که در مطبوعات، سایتها و خبرگزاریها فعالیت داشتهاند، صرفا با ارائه عکسهای خبری مجاز به شرکت در این جشن هستند.
تبصره: برای سهولت در بررسی عکسهای خبری، تنها آن دسته از آثاری مورد قضاوت قرار خواهند گرفت که در قالب عکسهای چاپ شده در سایز 30 در 40 و بر روی DVD تا پایان مهلت دریافت آثار به دبیرخانه ارسال شده باشند.
5- ارسال آثار منتشره در فضای مجازی یا مکتوب میتواند در قالب ارسال کپی آثار به آدرس دبیرخانه نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما واقع در بنیاد سینمایی فارابی و یا به صورت ارائه اینترنتی تصویر اسکن شده آثار، باشد.
6- ملاک داوری آثار، درج آنها در رسانهها است و آثار بدون منبع یا آثار منتشره در وبلاگها یا فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در این آئین شرکت داده نخواهد شد.
7- در ارزیابی نهایی، آثار ارائه شده از اهالی رسانه در سایتهای مختلف تخصصی سینمایی به نحو یکسان با آثار ارائه شده از سوی فعالان رسانهای شاغل در رسانههای رسمی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
8- زمان شروع رقابت از سال 82 در نظر گرفته شده اما شرکتکنندگان میتوانند بر اساس ارزیابی خود، آثار خود را در بازه زمانی سالهای اخیر انتخاب کنند و الزامی به ارسال آثار از سالهای مختلف نیست.
9- عضویت نویسندگان، خبرنگاران و منتقدان در انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی دارای امتیاز است اما شرط لازم برای شرکت در این رقابت نیست و نویسندگان، خبرنگاران و منتقدان آزاد نیز میتوانند در این رقابت شرکت کنند.
10- دبیرخانه نخستین جشن رسانهها در حوزه سینما، هیچ مسئولیتی در قبال نواقص فایلهای ارسالی ندارد و با هدف ایجاد یک رقابت سالم و حرفهای در بین فعالان رسانهها در حوزه سینما، فرمهای ارسالی دارای نقص از گردونه رقابت خارج خواهند شد.
مقررات بخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی
دستاندرکاران برنامههای رادیوئی و تلویزیونی نیازی به پرکردن و ارسال فرم این فراخوان ندارند و نحوه انتخاب آثار مرتبط در این رسانهها متعاقباً اعلام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما