استقرار شعبه ویژه ای از شورای حل اختلاف در مرکز رسیدگی به امور مساجد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام تک‌ فلاح با اشاره به تلاش معاونت حقوقی برای ارایه راهکار برای حل و فصل معضلات حقوقی مساجد در کوتاه‌ترین زمان از استقرار شعبه شورای حل اختلاف در این مرکز خبر داد.

 

حجت ‌الاسلام یاسر تک ‌فلاح، معاون حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد از موافقت رییس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور با استقرار شعبه ویژه ای از شورای حل اختلاف در مرکز رسیدگی به امور مساجد خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: ائمه جماعات، هیأت امنای مساجد، نمازگزاران و... درباره پرونده هایی که مرتبط با مسایل حقوقی مساجد بوده و تاکنون مطابق ضوابط به شعب شورای حل اختلاف مستقر در استان تهران برای رسیدگی مراجعه می کردند، می‌توانند در آینده ای نزدیک و پس از نهایی شدن مراحل و تشریفات اداری استقرار شعبه، به معاونت حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد جهت رسیدگی به دعوی مراجعه کنند تا اعضای شورا مطابق قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1387 به پرونده های آنها رسیدگی کنند.

وی با تشریح فعالیت ها و اهم برنامه ها و اقدامات این معاونت بیان کرد: معاونت حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد در راستای پیشگیری از وقوع بزه و تخلفات همچنین ارشاد و معاضدت حقوقی و قضایی در روند رسیدگی به پرونده‌های حقوقی مساجد، تلاش دارد تا با مساعدت مرکز امور مشاوران حقوقی و کانون وکلای دادگستری مرکز و جلسات متعددی که در این خصوص تشکیل شده است، از ظرفیت مشاوران حقوقی قوه قضاییه و وکلای دادگستری جهت آموزش، معاضدت و مشاوره رایگان حقوقی در مساجد و نواحی چندگانه مرکز رسیدگی به امور مساجد در سطح استان تهران بهره گیرد.

حجت الاسلام تک فلاح با تاکید بر اینکه بخش عمده فعالیت‌های معاونت حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد جنبه معاضدتی دارد، تصریح کرد: با توجه به آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف، مساجد شخصیت حقوقی مستقل داشته و خود رأساً امکان طرح دعوی و تعقیب دعاوی مطروحه له یا علیه خود را دارند و از این رو وظیفه مرکز رسیدگی به امور مساجد معاضدت حقوقی و قضایی به ائمه جماعات، اعضای هیأت امناء، خدام، نمازگزاران و سایر متولیان حوزه مساجد است که در این خصوص می توان به مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، تهیه لوایح دفاعی و در صورت ضرورت اعزام نماینده حقوقی در جلسات دادرسی اشاره کرد.


جایگاه حقوقی مسجد در نظام حقوقی با چالش روبرو است
حجت الاسلام تک‌ فلاح افزود: متأسفانه در خصوص چیستی و ماهیت مساجد و نیز جایگاه حقوقی مسجد در نظام حقوقی ایران با چالش های متعددی روبرو هستیم که از آن جمله می توان به خلاء قوانین و مقررات و تعدد مراجع تصمیم گیرنده در این حوزه اشاره کرد که امید است با مساعدت و درایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی بخشی از مشکلات پیش رو در حوزه قوانین و مقررات مرتفع شود. 


دعاوی و شکایات مطروحه مربوط به چه اموری است؟
وی در مورد مشکلات و پروندهای حقوقی مساجد که روند رسیدگی آنها در مرکز رسیدگی به امور مساجد پیگیری می شود، گفت: عمدتاً دعاوی و شکایات مطروحه در معاونت حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد مرتبط با سازمان اوقاف و امور خیریه و متولیان مساجد، دعاوی مربوط به خدام و تخلیه عین مستأجره، اختلافات یا شکایات ائمه جماعات و اعضای هیأت امناء، دعاوی مربوط به ملکیت و وقفیت، تخلفات فعالین حوزه مسجد، شکایات له یا علیه پایگاههای مقاومت بسیج و ... است که معاونت حقوقی مرکز تا سر حد امکان، اقدام به حل و فصل، داوری، سازش و میانجیگری کرده و در نهایت در صورت عدم سازش و یا ضرورت امر، مطابق قوانین و مقررات، رسیدگی به پرونده را از مراجع صالح قضایی استدعا می کند. 

معاون حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد در مورد دیگر پرونده های حقوقی مربوط به مساجد گفت: برخی از پرونده های حقوقی مربوط به پرداخت حقوق و مزایای خدام از جمله بیمه، سنوات، بازنشستگی، ایام مرخصی، از کار افتادگی و ... است که طی جلسات متعدد با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ماههای اخیر سعی شده است تا راهکارهای قانونی مناسبی جهت مستثنی کردن اشخاصی که به صورت کاملاً تبرعی و فی سبیل الله در حوزه مساجد فعالیت دارند، از شمول قانون کار و رابطه کارگر و کارفرمایی اتخاذ کنیم. از جمله می توان به فعالیت های خیرخواهانه و پاره وقت در کتابخانه مساجد اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه عدم تبیین دقیق جایگاه قانونی مسجد و مرکز رسیدگی به امور مساجد متاسفانه مشکلاتی را در روند رسیدگی به پرونده های حقوقی ایجاد کرده است، گفت: این خلاء قانونی و تعدد متولیان تصمیم گیرنده در حوزه مساجد موجب شده تا پرونده های مطروحه در مراجع قضایی دچار نوعی سردرگمی شده و به طور دقیق دستگاه ها و نهادهای مرتبط با چنین پرونده هایی در دادگاه ها مشخص نباشند. به عنوان مثال می توان به دخیل بودن سازمان اوقاف و امور خیریه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی و... علیرغم دارا بودن شخصیت حقوقی مساجد اشاره کرد.

 

معاون حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد ارایه اطلاعات و داده‌های حقوقی به ائمه جماعات و اعضای هیأت امناء و خدام را در قالب جزوات و نرم افزارهای آموزشی از برنامه های معاونت حقوقی مرکز رسیدگی به امور مساجد ذکر کرد و گفت: تلاش این معاونت بر این است تا کوتاه‌ترین، سریع ترین و کم نقص ترین راهکاره ها برای حل و فصل معضلات حقوقی مساجد و فعالین این حوزه ارایه شود.


پایان پیام/

کد خبر 329551

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha