حجت الاسلام والمسلمین علی نامدار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، به تشریح وقایع تاریخی و برخی اعمال ماه "ربیع الاول" پرداخت و اظهار داشت: بزرگترین رحمت ها، برترین برکات و زیباترین انوار زیبای الهی در ماه ربیع بر زمین فرود آمده و شایسته است همه مسلمانان این ماه ارج نهند و گرامی بدارند.
وی بیان داشت: در این ماه بیش از بیست واقعه عظیم، مهم و سرنوشت ساز تاریخی و مذهبی داریم که از مهمترین آن ها می توان به شهادت امام حسن عسکری(ع)، آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج)، میلاد گرامی پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)، هجرت نبی مکرم اسلام(ص) از مکه به مدینه و رخداد "لیلة المبیت" اشاره نمود.
تشریح رخداد عظیم "لیلة المبیت" و فداکاری حضرت امیرالمومنین(ع)
حجت الاسلام والمسلمین نامدار با اشاره به این که شب اول ماه ربیع به نام لیله المبیت مزیّن است خاطرنشان کرد: در این شب حادثه مهمّی واقع شد، هنگامی که مشرکان تصمیم به قتل پیامبر گرفتند، جبرئیل نازل شد و به پیامبر(ص) دستور داد که شب را در بستر خود نخوابد، نبی اکرم(ص) نیز به حضرت امیرالمومنین(ع) سفارش نمود به جای ایشان در بسترش بخوابد و خودش شبانه به سوی غار (ثور) حرکت کرد.
وی تصریح کرد: امیرالمومنین علیهالسلام وقتی از جریان مطلع میشوند، تنها یک سوال میپرسند که آیا در این شرایط به شما آسیبی نمیرسد، بعد که اطمینان پیدا می کنند در بستر رسول خدا میخوابند و پیامبر(ص) در حالی که برخی از آیات سوره "یس" را بر زبان جاری می سازند، در برابر چشم مشرکین از خانه خارج میشوند و به غار ثور می روند.
حجت الاسلام والمسلمین نامدار ادامه داد: دشمنان در ابتدا تصمیم داشتند نیمه شب به خانه پیامبر(ص) هجوم آورند، اما از این تصمیم منصرف شدند و سرانجام قرار گذاشتند در هنگام طلوع صبح وارد خانه شوند و ماموریتخود را انجام دهند، هنگام فروغ صبح به طور دسته جمعى به خانه رسول الله(ص) هجوم آوردند، اما وقتى وارد خوابگاه ایشان شدند دیدند به جای پیامبر(ص) حضرت علی علیه السلام در بستر هستند.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: خداوند متعال به خاطر این شجاعت، فداکاری حضرت امیرالمومنین(ع) به فرشتگان خود مباهات میکند، آیه شریفه "وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ»" نیز در همین شب نازل شد و به همین دلیل این شب تاریخی به نام "لیلة مبیت" نامیده شده است.
منابع اهل تسنن فداکاری حضرت علی(ع) در شب لیلة المبیت را تایید کرده اند
وی یادآور شد: دانشمندان سنى و شیعه از جمله مفسر معروف اهل تسنن "ثعلبی" نقل کرده اند که خداوند در آن شب به دو فرشته بزرگ، جبرئیل و میکائیل خطاب کرد که اگر من براى یکى از شما مرگ و براى دیگرى حیات مقرر کنم، کدام یک از شما حاضر است ایثار به نفس کند و زندگی دیگری را بر خود مقدم دارد؟، هیچ کدام حاضر نشدند در راه دیگرى فداکارى کنند، سپس خداوند به آن دو فرشته خطاب کرد که "به زمین بروید و ببینید که على(ع) چگونه مرگ را خریده و جان خود را فداى پیامبر(ص) کرده است، حافظ و نگهبان او باشید".
حجت الاسلام والمسلمین نامدارهمچنین گفت: ابن ابی الحدید نیز در جلد سوم شرح نهج البلاغه، صفحه 270 جریان خوابیدن علی(ع) در بستر پیغمبر اکرم(ع) را ذکر کرده و این موضوع به تواتر ثابت شده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گرگان با بیان این که سال هجرت رسول خدا(ص) تحولی عظیم در جهان اسلام ایحاد کرد و مبدأ تاریخ مسلمانان است، اظهار داشت: اعمال مشترک اول هر ماه در کتاب مفاتیح الجنان وجود دارد اما برای اولین روز ربیع الاول مرحوم سید بن طاووس دعایی را در کتاب اقبال نقل نموده و علمای دیگر نیز گفته اند روزه گرفتن در این روز به شکرانه هجرت موفّقیتآمیز رسول خدا(ص) و زیارت ایشان استحباب دارد.
امکان زیارت دور و نزدیک حضرت نبی اکرم(ص)
حجت الاسلام والمسلمین نامدار بیان داشت: روز هفدهم ماه ربیع الاول مطابق نظر مشهور علمای امامیّه، روز ولادت رسول خدا(ص) و همچنین میلاد امام صادق(ع)است، در روایتی از آن حضرت آمده:" هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمیتوانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید که به من میرسد".
وی تصریح کرد: البته مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی، مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنّت روز ولادت با سعادت پیامبراعظم(ص) دوازده ربیع الاول است، همچنین پیامبر(ص) پس از 12 روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمودند وارد مدینه شدند و انقراض دولت بنیمروان در سال 132 نیز در 12 ربیع بوده است.
تاکید رهبری و مراجع بر ایجاد وحدت اسلامی / عوامل تفرقه بین مسلمانان باید از بین برود
حجت الاسلام والمسلمین نامدار با اشاره به این که طرح اندیشه وحدت جهان اسلام یکى از دغدغه های دیرینه و اساسى حضرت امام (ره) بود، گفت: فاصله میان 12 ربیع الاول که سالکَرد ولادت رسول الله (ص) بنا بر روایات اهل سنت است تا 17 ربیع الاول که تاریخ ولادت ایشان بنا بر روایات شیعه است، از سوی امام خمینی(ره)، به عنوان هفته وحدت نامکَذاری شده است و مقام معظم رهبری، علما و مراجع دین نیز تاکید دارند باید در میان مسلمانان وحدت ایجاد شود و عوامل تفرقه از بین برود.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در روز هشتم ربیع الاول سال 206 هجری نیز طبق روایتی شهادت امام حسن عسکری(ع) واقع شده که از همان روز امامت حضرت صاحب الامر(عج) آغاز شده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گرگان ابراز داشت: دهم ربیع الاول روز ازدواج رسول خدا(ص) با حضرت خدیجه کبری(س)است در حالی که پیامبر(ص) 25 ساله و حضرت خدیجه (س) چهل ساله بودند.
حجت الاسلام والمسلمین نامدار در پایان افزود: در مورد تاریخ به هلاکت رسیدن یزد بن معاویه نیز داریم که پس از سه سال و نُه ماه خلافت در سنّ 37 سالگی در چهارده ربیع الاول زندگی ننگینش در منطقه حوران به پایان رسید.
پایان پیام/
نظر شما