آشنایی افراد با دانش علوم تربیتی اسلامی ضروری است

خبرگزاری شبستان: عضو پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بر جایگزینی دانش علوم تربیتی اسلامی با تعلیم و تربیت اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مسعود امین خندقی، عضو گروه تربیت اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در نشستی با موضوع بررسی حدود و ثغور تعلیم و تربیت اسلامی با رویکرد پژوهش عملی و نظری برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه های علمی، اعم از تعلیم و تربیت، علوم اجتماعی، روانشناسی و رشته های غیرعلوم انسانی مثل فیزیک ریاضیات پزشکی وقتی مفهوم حدود و ثغور قلمرو علمی مطرح می شود منظور غیر از حدود و ثغور و حد و مرزهای جغرافیایی و فیزیکی است بلکه منظور حدود و ثغور مفهومی رشته علمی است.


وی افزود: تعریف حدود و ثغور مفهومی تصویر درستی از چیستی پدیده به دست می دهد و مانع از انجام پژوهش های بی فایده می شود و از دیگر منافع آن این است که خلاها و نواقص نیز مشخص می شود همچنین با مشخص بودن حدود و ثغور یک حوزه می توان با حوزه های دیگر ارتباط بهتری برقرار کرد.


خندقی ادامه داد: رشته علمی دارای موضوعات اساسی متعددی است که این موضوعات در ابعاد معرفتی مختلف بیان می شود و در خصوص هر کدام از موضوعات اساسی طیفی از نظرگاه های هم خوان و ناهمخوان وجود دارد.


مدرس و محقق دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی با اشاره به دو دیدگاه رایج درباره تعلیم و تربیت اسلامی اظهار داشت: دیدگاه نخست دانش تعلیم و تربیت اسلامی را به مثابه انطباق مجموعه ای از آیات و روایات بر گزاره های تربیتی اطلاق می کند در این جریان نگاه های متفاوتی وجود دارد یک سر طیف که پژوهش های خطرناکی را به دنبال دارد تلاش برای اعتبار بخشی به نظریه های غربی با استفاده از آیات و روایات است.


وی اضافه کرد: جریان دوم که یک جریان غالب در تعلیم و تربیت اسلامی معاصر است حدود و ثغور تعلیم و تربیت اسلامی را به عنوان یک نظریه هنجاری تعلیم و تربیت اسلامی می داند در این جریان سعی می شود نظام فلسفی ارزشی تربیت را از زبان اسلام به صورت یک نظریه رقیب با توجه به زبان مشترک ارائه می دهد.


محقق دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی ادامه داد: امکان مقایسه و دیالیکتیک بین این نظریه و نظریه های رقیب شکل می دهد.


بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی جامعه المصطفی العالمیه مشهد، وی بیان داشت: نظریه های هنجاری در مورد تمام پدیده های ارزشی موضع دارد و این باعث می شود بعضی را مشروع و بعضی ر ا نامشروع بدانیم.


خندقی تصریح کرد: ما چیزی با عنوان تعلیم و تربیت اسلامی نداریم بلکه دانش علوم تربیتی اسلامی است.
 

پایان پیام/

کد خبر 329093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha