به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال وبختیاری، حجتالاسلام علی ملکی در مراسم عزاداری وفات پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) به موانع رشد و کمال انسان در دنیا اشاره و اظهار کرد: مقایسه کردن خود با دیگران و حسادت ورزی از موانع رشد و کمال انسان نه تنها در دنیا بلکه در آخرت خواهد بود.
وی به آثار و آسیب های سوء مقاسیه خود با دیگران اشاره و تصریح کرد: مقاسیه کردن خود با دیگران آثار و عواقبی را به همراه خواهد داشت که موجب ضرر انسان و زندگی فردی و اجتماعی او خواهد شد.
حجت الاسلام ملکی با بیان اینکه انسان در مقام مقاسیه خود با دیگران به داشته و ظرفیت های خود توجه نمی کند، این بی توجهی و غفلت از داشته ها و توانایی های خود را یکی از آسیب ها و عواقب مقایسه دانست.
وی حسرت داشتن و غفلت از داشته های خود را دو آسیب و تهدید بزرگ مقایسه خود با سایرین دانست و گفت: انسان در مقایسه خود با دیگران به نداشته ها و کاستی های خود توجه ویژه می کند و از طرف دیگر حسرت داشته ها و توانایی هایی دیگران را می خورد که این مسائل انسان را از رشد و پیشرفت باز خواهد داشت.
حجت الاسلام ملکی از ابلیس به عنوان اولین فرد در مقایسه خود با آدم اشاره کرد و افزود: ابلیس اولین فردی بود که پس از هفت هزار سال عبادت های خاص در محضر خداوند از خودش و توانایی هایش غافل شد و خود را در مقام مقایسه با آدم قرار داد.
وی ناسپاسی و ناشکری نعمت های الهی را نتیجه مقاسیه خود با دیگران دانست و تصریح کرد: انسان با انجام مقایسه خود با دیگران تلاش می کند که به جایگاه و رشد برسد اما نه تنها به جایگاهی نخواهد رسید بلکه دچار گناه و معصیت ناسپاسی و ناشکری نیز خواهد شد.
حجت الاسلام ملکی با تاکید بر اینکه تمامی انسان ها دارای توانایی و خلاقیت هستند تصریح کرد: قرار دادن توانایی نهفته در وجود انسان از سوی خداوند متعال یک امر بدیهی است که باید آنها را به خوبی بشناسیم و در راستای پیشرفت و ارتقا خود بکار بگیریم.
وی با تاکید برلزوم توجه به داشته ها و ظرفیت های نهفته در وجود خود، توجه و بهره مندی از این توانمندی ها و ظرفیت ها را موجب شکرگذاری نعمت های الهی دانست.
حجت الاسلام ملکی با بیان اینکه انسان های ناسپاس مورد شکایت و غضب خداوند هستند تصریح کرد: خداوند متعال در بخشی از آیه 10 سوره اعراف «قَلِیلًا مَّا تَشْکُرُونَ؛ چه کم سپاسگزاری می کنید، قلیلاً من عبادی الشکور» و بخشی از آیه 13 سوره سبأ «وَقَلِیلٌ مِّنْ عِبَادِیَ الشَّکُورُ؛ و از بندگان من اندکى سپاسگزارند» از انسان های ناسپاس و ناشکر شکایت و گلایه می کند.
وی سپاسگزاری و شکرگزاری را یکی از ویژگی های برجسته انسان های مومن برشمرد و افزود: خداوند متعال در وجود همه انسان ها بذر سپاس و شکرگزاری را قرار داده است که بی توجهی نسبت به آن به طور قطع خسران و عذاب الهی را در پی خواهد داشت.
حجت الاسلام ملکی اظهار کرد: اگر انسان به آن داشته ها و توانایی های نهفته در وجود خودش توجه و اهتمام می ورزید به یقین موفق تر و سعادتمند تر از آن بود که بخواهد وقت خود را صرف مقایسه خود با دیگران بکند چرا که حاصلی جز حسرت خوردن به نداشته های خود و داشته های دیگران نخواهد داشت.
وی با انتقاد از تبدیل شدن ناسپاسی و ناشکری به یک فرهنگ در کشور، تصریح کرد: متاسفانه پیشرفت و ارتقا در جامعه، مردم را به دنیا طلبی و دل بستن به دنیا سوق داده است که این خود موجب ناسپاسی و غفلت از خود در جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام ملکی با بیان اینکه رسانه و تلویزیون مروج ناسپاسی در جامعه هستند تصریح کرد: رسانه ملی با ساخت فیلم های تلویزیونی توقعات و دلبستگی های دنیایی را در جامعه بالا می برد و خانواده ها با تماشای این فیلم ها زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه می کنند و به دنبال تغییر و تحول در زندگی و امرا و معاش خود می روند.
وی ناسپاسی و ناشکری نعمت ها را یک توهین و جسارت بزرگ به خداوند متعال دانست و تصریح کرد: افرادی که در برابر نعمت های الهی شاکر و سپاسگزار نیستند در قرآن و احادیث دینی به جانداران و چهارپایان تشبیه شده اند که عذاب سختی برای آنها در راه خواهد بود.
حجت الاسلام ملکی شکرگذاری نعمت های الهی را راز رشد و کمال انسان دانست و تصریح کرد: شکر نعمت های الهی انسان را به بالاترین درجات اوج و کمال می رساند اما متاسفانه از این ویژگی حسنه در وجود خود غافل هستیم.
وی با اشاره به اینکه شکرگزاری نعمت ها سه صفت مهم به همراه دارد به تشریح این صفات پرداخت و اظهار کرد: شکرگزاری نعمت های الهی محبت، تواضع و حیا را در وجود انسان رقم خواهد زد که توجه به آن ضامن رشد و بقای انسان خواهد بود.
حجت الاسلام ملکی نقطه مقابل شکرگزاری را تکبر و حسادت دانست و گفت: شیطان به عنوان اولین نفر در این عالم به خلقت انسان تکبر کرد و این موجب شد که از زیر سایه رحمت الهی خارج شود بنابراین شکر نعمت تکبر را از بین خواهد برد.
وی به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در ارتباط با ناشکری اشاره و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می فرماید: آن چنان که از ناسپاسی و ناشکری امتم می ترسم از گناهان و اعمال زشت آنها نمی ترسم که نشان از ناپسندی ناشکری و ناسپاسی در دین اسلام دارد .
پایان پیام/
نظر شما