حداد عادل: هر پایان نامه باید پاسخی برای یک نیاز باشد

مشاور عالی مقام معظم رهبری، با بیان اینکه پایان نامه ها باید پاسخ به نیازها باشند، گفت: نباید این تحقیقات همچون سرنوشت بسیاری از پایان نامه ها پس از دفاع دانشجو در قفسه ها خاک بخورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، غلاملی حداد عادل، امروز (1 اردیبهشت) در اولین اجلاسیه نهضت پایان نامه نویسی در جامعه المصطفی العالمیه، ضمن قدردانی از فعالیت های این مرکز، گفت: آثار خدمات جامعه المصطفی العالمیه در جغرافیای دور و تاریخ آینده قابل مشاهده است و روزگاری می رسد که هر یک از فارغ التحصیلان آن در شهر و دیار خود چراغ روشنی می شوند و محیط پیرامون خود را روشن می کنند.

وی ادامه داد: موسسات آموزش عالی دو وظیفه مهم آموزش و پژوهش را بر عهده دارند که امر آموزش با کلاس ها و کتاب های درسی امکان پذیر است و در امر پژوهش هم از طریق پایان نامه ها صورت می گیرد.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: پایان نامه ها در واقع میوه تحصیلات عالی هستند و دانشجو با استفاده از همه آنچه که در دوران تحصیل فرار گرفته، همه قدرت علمی و ابتکار خود را در یک کار تحقیقی به ظهور می رساند.

وی افزود: مهم است که توازن و تعادل میان بخش های آموزش و پژوهش در حوزه و دانشگاه رعایت شود و در بسیاری از کشورها سیستم های متفاوت آموزشی در دانشگاه ها برای به دست آوردن این توازن به کار گرفته اند و در دانشگاه های ایران نیز آموزش و پژوهش توام است و به نظر می رسد که این روش مناسب تری است.

حداد عادل، افزود: دانشگاه ها باید عده ای را برای کار پژوهشی تربیت کنند و باید تامین پژوهشگر به اندازه تامین استاد مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: حرکت ایران در مرزهای علم رو به جلوست و همه هدف ما این است که حرکت های علمی کشور حتی به بیرون از این مرزها گسترش یابد.

وی تصریح کرد: امروز در معارف اسلامی ما جا برای کار بسیار است و راه های نرفته فراوانی پیش روی داریم که در این راستا باید هر پایان نامه ما پاسخی باشد برای یک نیاز و اینگونه نباشد که بعد از دفاع دانشجو و مانند عاقبت بسیاری از پایان نامه ها محکوم به غبار گرفتن در قفسه های بایگانی باشد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری، افزود: محققان طلبه و دانشجوی ما باید در انتخاب موضوع پژوهش خود دقت کنند و از ابتدا تاملی داشته باشند تا بدانند تحقیق آنها کدام نیاز را رفع می کند نه اینکه کاری تفننی و سرگردان باشد.

وی خاطرنشان کرد: در دوران ما و به برکت انقلاب اسلامی دین به صحنه زندگی اجتماعی فردی قدم نهاده و مدعی اداره جامعه و مهم تر از آن مدعی مهم ترین شان نظام اجتماعی یعنی حکومت است و ما در این خصوص نیازمند به تحقیق و ارائه پژوهش های غنی و خوب هستیم.

حداد عادل، گفت: محققان ما در انتخاب موضوع پژوهش های خود باید به مسائل فقهی، حقوقی و کلامی توجه جدی داشته و مطلب دیگر در این خصوص لزوم توجه این افراد به مسائل اجتماعی و جغرافیایی است.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش دانسته های کشورهای مسلمان از احوالات یکدیگر، افزود: دانسته های ما در این خصوص بسیار کم است و به طور مثال ما از وضعیت کشورهای مسلمان در آفریقا اطلاعات چندانی نداریم و یا از حکومت 700 ساله مسلمانان در آندلس و یا حتی از اوضاع امپراطوری عثمانی که تا پشت دروازه وین پیشروی کرده بود، هیچ اطلاع جامعی نداریم و باید در این خصوص به تحقیق پرداخت.

وی تصریح کرد: این نیاز واقعی ماست که مسلمان ها همدیگر را بشناسند و باید بخش وسیعی از پایان نامه های ما به جهان اسلام و لزوم دستیابی به وحدت و حرکت به سوی امت واحد اسلامی باشد و این درست نقطه مقابل برنامه های دشمنان است.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هدف دشمنان این است که کشورهای مسلمان را به تفرقه بکشانند و آنها درست به اندازه ای که شما برای شناخت و تقویت اسلام تلاش می کنید، دانشکده هایی در دنیا دارند که درست در مقابل حرکت شما دانشمندانی را تربیت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی العالمیه نقش چشمگیری در دست یابی به این هدف دارد و با شناخت وضع موجود و با آینده نگری و مدیریت پایان نامه ها می تواند، گامی موثر در نزدیکی میان کشورهای مسلمان جهان داشته باشد.

وی ادامه داد: پایان نامه های خوب باید منتشر شوند، و ما در کشور از این نوع دستآوردها زیاد داریم ولی مدیریتی برای انتشار آنها نیست.

وی در پایان با اشاره به وضعیت دنیا و ظلم متجاوزان، گفت: دین و دینداری مهم ترین رکن در زندگی بشر است و دوری از دین دنیای امروز را به این شکل در آورده و برای اثبات این ادعا دلیلی بهتر از وضعیت موجود نیست.

پایان پیام/
 

کد خبر 32780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha