کتابهای درسی بولتن هشدار دهنده نیست

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب‌های درسی بولتن هشداردهنده برای آسیب‌های اجتماعی نیست، گفت: ما فقط وظیفه داریم یک سرخطی آگاهی بدهیم و این وظیفه دستگاه‌های دیگری است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری صبح امروز که در مدرسه دارالفنون برگزار شد، گفت: آموزش در مناطق دوزبانه رفع برخی از کاستی‌ها است چرا که برخی از مناطق از پیش‌دبستانی‌ هم محروم هستند.

 

وی افزود: برنامه‌های پیش‌نیاز برای کیفیت‌بخشی آموزش در مناطق دوزبانه در دستور کار داریم و آموزش ادبیات بومی را در کتاب‌های استان‌شناسی ارایه داده‌ایم اما طبق قوانین آموزش و پرورش، آموزش باید به زبان فارسی باشد.

 

حجت‌الاسلام محمدیان درباره غلط‌های املایی که کتاب‌های درسی دارند، اظهار کرد: حتی یک غلط در کتاب درسی قابل قبول نیست تا به این برسد که تعداد غلط‌ها فهرست غلط‌نامه بینجامد.

 

وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها درباره غلط املایی اظهار کرد: باید دید این غلط‌های املایی برای چند کتاب است. برخی رسانه‌های تصویری تنها یک کتاب ریاضی سوم را که غلط املایی داشت را چندین بار خبری کرده‌اند البته همکاران ویراستار ما باید دقت کنند و من از همین جا عذرخواهی می‌کنم.

 

وی افزود: اگر قرار باشد برخی از سازمان‌ها از این دسته غلط‌ها را علم کنند ما هم حرف‌های گفتنی زیادی داریم و می‌توانیم این انتقاد را به صدا و سیما کنیم که چرا کتاب‌های کمک‌آموزشی بدون مجوز آموزش و پرورش در رسانه‌ها تبلیغ می‌شود.

 

وی ادامه داد: باید در زمینه حروف‌چینی و ویراستاری دقت و مراقبت بیشتری داشته باشیم، به دلیل فشار کاری سال گذشته که کتاب مؤلف از حروف‌چینی درمی‌امد دستور چاپ می‌دانند، از سال آینده تولید محتوا اشتباه املایی نخواهد داشت.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره تبلیغات کتاب‌های کمک‌آموزشی در صدا و سیما اظهار کرد: در این‌باره نامه‌ای به صدا و سیما ارسال شد که آنها مدعی هستند آنچه که تبلیغ می‌کنند از آموزش و پرورش وجود دارد در صورتی که هیچ بخشی در آموزش و پرورش نسبت به کتاب‌های کمک‌آموزشی مجوز صادر نمی‌کند بلکه سازمان پژوهش باشد.

 

وی افزود: حال یک ماه است منتظر هستیم تا صدا و سیما آنچه را که ادعا می‌کند با سند برای ما ارسال نماید.

 

محمدیان اظهار کرد: ما از کنکور بسیار آسیب دیده‌ایم و کتاب‌های کمک‌آموزشی ضدخلاقیت است که آموزش و پرورش را تخریب می‌کند. آموزش و پرورش باید تحقیق و پژوهش‌بنیان باشد که کتاب‌های کمک‌آموزشی این‌گونه نیست.

 

وی با تأکید بر اینکه ما باید دانش‌آموز شایسته برای زندگی تربیت کنیم، اظهار کرد: ما اساسا می‌خواهیم درس‌خواندن برای نمره را حذف کنیم و دانش‌آموزان مهارت‌های زندگی را برای آینده فرا گیرند.

 

وی در خصوص اختلاف نظر میان کارشناسان میراث فرهنگی و کارشناسان نوسازی آموزش و پرورش درباره مدرسه دارالفنون اظهار کرد: کارشناسان نوسازی معتقدند پیش‌نیاز مرمت و ترمیم مقاومت‌سازی است که این‌ سازه مقاومت زلزله پنج‌ریشتری را ندارد و باید ابتدا مقاومت‌سازی شود و سپس مرمت صورت گیرد در حالی که کارشناسان میراث فرهنگی می‌گویند باید تنها مرمت‌سازی انجام گیرد.

 

وی افزود: تاکنون پنج میلیارد هزینه صرف مقاومت‌سازی دارالفنون شده است و آموزش و پرورش تعهد اعتباراتی دارند البته میراث فرهنگی هم در این راستا اعلام آمادگی کرده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره ورود آسیب‌های اجتماعی در میان دانش‌آموزان و وظیفه آموزش و پرورش برای آگاهی‌دادن از آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد از طریق کتاب‌های درسی خاطرنشان کرد: این مسئله که با کاهش سن آسیب‌های اجتماعی روبرو هستیم درست است اما تضمین سلامت و بهداشت بر عهده دستگاه‌های دیگری است.

 

وی ادامه داد: آموزش و پرورش در ساخت بهداشت سلامت و تندرستی خود را موظف می‌داند که آگاهی به دانش‌آموزان دهد که برخی آموز‌ش‌های تلفیقی غیرمستقیم در علوم بهداشتی و زیست‌شناسی را داریم و کتاب‌های تفکر و زندگی و بهداشت در این راستا است.

 

وی با تأکید بر اینکه کتاب‌های درسی بولتن هشداردهنده نیستند، اظهار کرد: ما فقط می‌توانیم یک فرهنگی ارایه دهیم تا یادآوری کنیم و از نهادهای دیگر همانند وزارت بهداشت پشتیبانی کنیم اما نمی‌توانیم کتاب‌های درسی را به بولتن هشداردهنده تبدیل کنیم چرا که حجم کتاب‌ها آن‌وقت می‌شود 300 صفحه و کوله پشتی دانش‌آموزان سنگین می‌شود.

 

به گفته وی، 4 شماره ویژه‌نامه رشد ویژه اعتیاد و برخی از رفتارهای مخاطره‌آمیز منتشر شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 327741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha