رشد 12/5 درصدی کانونهای مساجد استان اصفهان

خبرگزاری شبستان: در سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی و پیرو بیانات رهبر معظم انقلاب در حمایت از کانون های فرهنگی و هنری مساجد،‌ تا پایان سالجاری، آمار کانون های مساجد با رشد 12/5 درصد به 1604 باب می رسد.

خبرگزاری شبستان//اصفهان

مساجد در تعالیم دینی نقش و جایگاه مهم و اساسی داشته و دارد و از ابتدای اسلام تا عصر حاضر پایگاه اصلی برای تصمیم گیری ها به ویژه در مسائل اعتقادی بوده است.


مساجد در تربیت نیروی انسانی بهترین کانون سرمایه گذاری است که با کمترین هزینه،سود سرشاری را عاید کشور می کند و مساجد به عنوان یکی از مهمترین و معنوی ترین رسانه ها نه تنها در گذشته و در طول تاریخ در جهت سیانت از اسلام مهم بوده و این نقش در عصر حاضر بسیار مهمتر جلوه گر شده است.


علی رغم اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1371 کار خود را آغاز کرده بودند در سال 1384 تنها در 114 مسجد استان کانون فرهنگی هنری تأسیس شده بود .


اکنون پس از گذشت 8 سال به خود می بالیم که بیش از یک پنجم کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در استان اصفهان قرار دارد و راه اندازی بیش از 1600 کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان اصفهان شاهد این ادعاست.


ثبت و ساماندهی فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از اهداف اساسی تشکیل دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد است ، در شش ماهه اول سال جاری طبق اعلام مصوبه ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور سهمیه 176 باب کانون های فرهنگی با رویکرد (80%) روستائی و (20%) شهری به استان واگذار گردید.


‌بر اساس افزایش تقاضا در استان برای ثبت کانون های فرهنگی و هنری مساجد ثبت 74 کانون فرهنگی و هنری مساجد در لیست ذخیره ثبتی قرار گرفت.

 

*فعالیت 500 کانون فرهنگی و هنری روستایی در استان اصفهان


حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی،‌ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: در راستای ارتقای کمی و کیفی فعالیت های دینی، فرهنگی،‌اجتماعی و سیاسی در روستاها و مناطق محروم بر آن شدیم تا طبق مصوبه ستاد عالی کانون های مساجد، کانونهای فرهنگی هنری را در مناطق محروم و روستایی راه اندازی کنیم تا نوجوانان و جوانان روستایی نیزاز برنامه های جامع کانونهای مساجد بهره مند شوند و از این طریق نخبگان مسجدی را دررشته های مختلف در مناطق روستایی شناسایی کنیم.


وی افزود: تعداد 46 نفر از نخبگان کانون های روستایی استان اصفهان در دومین کنگره نخبگان روستایی که در شهریورماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار گردید شرکت کردند که این برگ زرینی از افتخارات کانونهای مساجد استان اصفهان است.


وی افزود: با توجه به وسعت جغرافیایی استان اصفهان، به منظور ارتباط بهتر با کانون های شهرستانی و نظارت بر فعالیت های آنهاطرح منطقه بندی کانون ها اجرا و هر چند شهرستان به عنوان یک منطقه در نظر گرفته شدند و در هر شهرستان نیز هر 20 کانون در یک منطقه قرار گرفتند و مسئول منطقه به عنوان رابط بین شهرستان و کانون ها عمل می کند.

 


*ساماندهی طرح بیمه فعالان فرهنگی مساجد

حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه طرح بیمه تامین اجتماعی با هدف تحت پوشش قراردادن فعالان فرهنگی مساجد با همکاری ستاد عالی و صندوق حمایت از نویسندگان و هنرمندان از سال 1390 آغاز شده و تاکنون حدود 500 نفر از کتابداران و مدیران مسئول کانون¬های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان تحت پوشش این بیمه قرارگرفته اند،‌ گفت: در راستای اجرای طرح بیمه تامین اجتماعی فعالان فرهنگی مساجد، طرح بیمه تکمیلی این عزیزان برای اولین بار در سال 92 کلید خورد و ضمن ابلاغ آئین نامه و شرایط طرح به شهرستان های استان، مراحل ثبت نام و صدور کارت بیمه تکمیلی برای تعداد 53 نفر از مدیران مسئول و کتابداران کانون¬های فرهنگی هنری مساجد سطح استان و خانواده آنها انجام گرفت.

 

 

*افزایش کتابخانه های مساجد استان اصفهان گامی بلند در تحقق بخشی به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی


حجت الاسلام معتمدی با اشاره به 1004 باب کتابخانه مسجد تا پایان سال جاری در استان اصفهان گفت:‌با توجه به نقش تاثیر گذار کتابخانه های مساجد در ارتقای علمی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و نیز جذب مخاطبان به مسجد و با عنایت به سطح پراکندگی و گسترش کانون های مساجد بویژه در مناطق محروم روستایی که امکان دسترسی اهالی به خدمات کتابخانه های عمومی وجود ندارد، توسعه و تجهیز کتابخانه های مساجد در دستور کار دبیرخانه استان اصفهان قرار گرفت.


وی ادامه داد: از جمله فعالیت های دبیرخانه در خصوص کتابخانه های مساجد می توان به آموزش دوره ای کتابداران، تقدیر از کتابداران نمونه، تجهیز کتابخانه ها به مساجد قفسه،میزمطالعه، صندلی، برگدان اقلام کاغذی کتابخانه ای ، نرم افزار مدیریت کتابخانه و بیمه کتابداران اشاره داشت.


وی گفت: به منظور ساماندهی کتابخانه ها مساجد استان بر اساس طرح ابلاغی ستاد عالی به 200 کتابخانه مسجد استان مجوز فعالیت اهدا شد.

 

حجت الاسلام معتمدی تصریح کرد: به این منظور طی همایشی که در "7 آبان" در محل مجتمع فرهنگی صائب با شرکت منتخبین کتابخانه های مساجد با حضور دکتر هاشمی، مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور و مسئولین استانی برگزار گردید به صورت نمادین به 200 کتابخانه مسجد استان مجوز فعالیت اهدا شد.


وی افزود:در ادامه دوره آموزشی نرم افزار کتابخانه ای مهر مساجد برگزار و برای شرکت کنندگان این نرم افزار نصب و تحویل شد.


حجت الاسلام معتمدی گفت:با توجه به بعد مسافتی استان و جهت رفاه حال کتابداران این برنامه به صورت منطقه ای برگزار شد و آموزش کتابداری، گفتگوی چهره به چهره با مسئولین کتابخانه های مساجد کشور و استان ، بازدید از کتابخانه های شهرستانی وآموزش و نصب نرم افزار مهر مساجد برنامه مشخص این دوره ها بود.


حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه با همکاری معاونت های ستاد عالی و همفکری کارشناسان دبیرخانه و با توجه به نیاز روز جامعه و در راستای بصیرت افزائی،‌ برنامه های فرهنگی،‌آموزشی و دینی ویژه مدیران مسئول،‌ائمه جماعات و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجدبرگزار کرده ایم ، گفت: دوره آموزشی سواد رسانه ای، سفیران بصیرت، نشست راهبردی نخبگان و اندیشه های آسمانی و جشنواره و همایش ها از مهم ترین دوره های آموزشی و فرهنگی درسال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی بود.

 

پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 326832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha