به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «خبرگزاری فرانسه»، شیخ فهاظ الکندری، سازنده مستند « سفر با قرآن» در گزارشی که از وضعیت اسلام در کشور صربستان تهیه کرده است آشکار کرد که متاسفانه از جمعیت 500 هزار نفری مسلمانان این کشور تنها 20 نفر حافظ قرآن هستند.
دلیل این موضوع وجود جنگ های داخلی در کشور صربستان است که باعث شده تا مسلمانان همواره دغدغه حفظ امنیت و جایگاه خود را داشته باشند.
برای قرنها دینهای ارتودوکس و کاتولیک و پس از آن اسلام در این کشور نفوذ داشتهاند. صربستان از لحاظ مذهبی یکی از ناهمگونترین کشورهای قارهاست. استان کوزوو با 90 درصد مسلمان، استان وُیوودینا با 25 درصد کاتولیک یا پروتستان و صربستان مرکزی و بلگراد با بیش از 90 درصد مسیحی ارتودوکس نشاندهنده این گوناگونی است.
به نظر میرسد که اسلام نخستین بار در 662 قمری (1264 میلادی) به کوشش یکی از عارفان آناتولی با نام «ساری صالتق» به شبه جزیره بالکان راه یافته باشد.
حضور مسلمانان در صربستان، به سده 16 به بعد و در زمان حضور ترکهای عثمانی در صربستان بازمیگردد. شکل گیری هسته مرکزی اسلام در صربستان، از زمان مهاجرتهای شرقتبار، جذب و اسکان گروههای غیر اسلاو و از همه مهمتر، اقامت تعداد قلیلی از ترک نژادها، از زمان حمله عثمانی به صربستان، آغاز گردیدهاست.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: گزارشی مستند از وضعیت توجه مسلمانان به قرآن نشان داد که از میان جمعیت 500 هزار نفری مسلمانان صربستان تنها 20 نفر حافظ قرآن هستند.<BR>
کد خبر 326547
نظر شما