به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "قرآن و سکولاریسم" با قلم محمدحسن قدردان قراملکی منتشر شده است.
بنابر این گزارش، سکولاریسم - که معنای شایع آن جدایی دین از عرصه سیاست و حکومت است - در آئین مسیحیت از آموزه های مقبول آن تلقی می شود و چندین سده نیز است که در مغرب زمین سیطره آن گسترده شده است. آنچه مسأله اصلی امروز جهان اسلام است نسبت آن با آیین خاتم خصوصاً آخرین کتاب آسمانی است.
برخی از روشنفکران مسلمان اعم از عرب و عجم می کوشند با الگوبرداری از فرهنگ غربی سکولاریزم را به دین اسلام هدایت و سوق دهند و اسلام را هم چون مسیحیت آیین فردی و فاقد آموزه و احکام دنیوی و اجتماعی معرفی کنند. آنان برای دینی نشان دادن فرضیه خود در اثبات مدعای خود و نقد ادله فرضیه رقیب به آیات مقدس قرآن متوسل می شوند. از این رو تحلیل و نقد دلایل و شبهات قرآنی سکولارها از منظر قرآن امر لازم و ضروری به نظر می رسد.
کتاب قرآن و سکولاریسم در چهار فصل به رودرویی با سکولارها در عرصه قرآنی می پردازد:
فصل اول: تعریف سکولاریزم - پیشینه سکولاریزم در جهان مسیحیت - پیشینۀ جدایی دین و سیاست در جهان اسلام - اعتبار و حجیت قرآن - جامعیت قرآن
فصل دوم: نقد مبانی سکولاریسم با اتکا به آیات: علم گرایی(سیانتیسم) - عقلانیت(راسیونالیسم) - حقوق طبیعی و نادیده انگاشتن حقوق الاهی - اُمانیسم - لیبرالیسم - نسبت گرایی - شریعت قلبی و تجربه دینی
فصل سوم: مدل های سکولاریسم و نقد آن: آتیستی(الحادانه) - دئیستی - سکولاریسم دینی(دیدگاه برخی دین باوران) - پُست سکولار
فصل چهارم: ادلّه و شبهات قرآنی سکولاریست ها: ادلّه اثباتی - ادله سلبی - شبهات سکولارها
شایان ذکر است، قرآن و سکولاریسم در 281 صفحه با قطع رقعی و به قلم محمدحسن قدردان قراملکی و به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما