ثبت 32 هزار ازدواج زن ایرانی با اتباع خارجی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اتباع و مهاجرین وزارت کشور از ازدواج 32 هزار بانوان ایرانی با اتباع خارجی خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عزیز کاظمی، مدیرکل اتباع و مهاجرین وزارت کشور در بخش دیگری از نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد پناهندگی افغانها در کشور گفت: اتباع افغانی بیشتر در تهران، خراسان رضوی، اصفهان، البرز، قم، یزد، فارس متمرکز هستند.

وی با اشاره به ورود غیرقانونی افراد افغانی در کشور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران باید تمهیدات قانونی برای برخورد با قاچاق بران و متجاوزین مرزی قرار دهد و این تمهیدات به شکل قانونی باید باشد و نه فقط برخورد با جریمه بلکه حبس، مصادره اموال به نفع دولت به شکل قانونی صورت گیرد تا اینا فراد متنبه شوند.

وی در مورد امار اتباع عراقی اظهار کرد: اتباع عراقی 24 هزار نفر و اتباع سایر کشورها زیر 2000 نفر گزارش شده اند.

وی اظهار کرد: آمار اعلام شده برای افغانها تمام افراد محصل، روحانی و غیره را دربرمی‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ازدواج افغانها با بانوان ایرانی و تابعیت فرزندان این افراد اظهار کرد: برای تابعیت فرزندان این افراد تا 18 سالگی باید صبر کنند و از آن پس تا 19 سالگی باید مراحل تبعیت آنها گذرانده شود.

وی در مورد تحصیل افراد غیرمجاز در آموزش و پرورش و آموزش عالی اظهار کرد: برای تحصیل این افراد منعی وجود ندارد و این افراد می توانند با ارایه اوراق هویتی خود نسبت به ثبت نام در مدارس و آموزش عالی اقدام کنند و در حال حاضر در مدارس کشور دانش‌آموزانی با تبعه خارجی غیرمجاز در حال تحصیل هستند.

وی در مورد پیشنهادات جمهوری اسلامی به کشور افغانستان درخصوص بازگشت اتباع افغان به کشورشان اظهار کرد: در اجلاس مشترکی که با کشور افغانستان داشتیم به آنها پیشنهاد کردیم تا با جذب افغانهایی که مهارت و تجربه و دانش لازم را فرا گرفته اند نسبت به بازگشت افغانها به کشور خود برنامه‌ریزی کنند در صورت پذیرش این پیشنهاد از سوی کشور افغانستان ایران می تواند در سال 1000 تا 100000 نفر افغانی را که دوره های آموزش و مهارت لازم را برای کسب و کار گذرانده اند به کشورشان بازگرداند.

کاظمی اظهار کرد: قبول این پیشنهاد از سوی کشور افغانستان می تواند روند جدیدی را برای بازگشت افغانها به کشورشان ایجاد کند ما آمادگی داریم تا مهارت و تخصص لازم را برای ایجاد کار و اشتغال در کشور افغانستان به اتباع افغانی مقیم ایران ارایه دهیم اما این موضوع نیازمند آمادگی افغانستان و استقرار امنیت برای بازگشت افغانها و همچنین امکانات برای ایجاد اشتغال در این کشور است.

وی ادامه داد: مردم ایران به لحاظ اتباع خارجی (افغان، عراقی و کویتی) بار سنگینی را به دوش می کشند و همیشه به لحاظ ملاحظات دینی در میان کشورها اتباع خارجی را در میان خود جای داده اند که اکنون شاهد تحصیل و کار افغانها در کشور هستیم اما جامعه جهانی باید برای ایجاد امنیت پایدار در افغانستان و بازگشت پایدار آنها به کشورشان کمک کند.

وی تاکید کرد: اما متاسفانه می بینیم که بیانیه حقوق بشر علیه ایران صادر می شود و این موضوع جای تاسف دارد ما در وزارت کشور بیش از 1000 نفر از پرسنل این وزارت مستقیماً در امور اتباع خارجی کار می کنند و 22 مدیرکل وزارت کشور نیز در این بخش مشغول کارند و به علاوه دستگاههای وزارت خارجه، نیروی انتظامی و وزارت کار مستقیماً با موضوع اتباع خارجی درگیرند اما این گزارش نشان می دهد که یک پیوسند سیاسی و در ارتباط با مسایل منطقه در این گزارش وجود دارد این گزارش برای ما تخصصی نیست و گزارش سازمان ملل در امور پناهندگان برای ما مهم و تخصصی است.

وی گفت: ما نخواستیم مسایل مرتبط با پناهنده ها را با مسایل سیاسی پیوند بزنیم اگر سازوکار لازم برای اتباع خارجی در کشور ایران وجود ندارد چگونه 1 میلیون و 430 هزار نفر از اتباع خارجی تا سال 89 در ایران ساماندهی شده اند. چگونه و به چه دلیل هر روزه تعداد زیادی از افغانها از شهرهای مرزی وارد کشور ایران می شوند آیا افغانستان را جمهوری اسلامی ناامن کرده است؟ چه کسی نتوانسته است امنیت افغانستان را تامین کند.

وی اظهار کرد: برای تمام بندهایی که دیده بان حقوق بشر از وزارت کشور سوال کرده است و برای تمام اجزاء آن پاسخ مستند و مستدل و بدون هیچ خدشه ای داریم البته منکر اشکالاتی که در کار ما وجود دارد نیستیم که این اشکالات در کار هر کسی ممکن است وجود داشته باشد اما اینکه این همه خدمات زیرسوال برده شود مطلب تاسف باری است و ملت ایران امروز بسیار هوشیار هستند و این موضوع را به خوبی متوجه می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی گفت: 32 هزار ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی به ثبت رسیده است.

وی در مورد هزینه اتباع افغان در ایران گفت: این هزینه ها متفاوت است و برآورد دقیقی از آنها وجود ندارد و شامل مسایل بهداشتی و مسایل ناهمگن بودن اجتماعی و سایر مسایل روحی و روانی است هزینه آموزش و پرورش بهزیستی و وزارت کشور نیز از دیگر هزینه هاست.

پایان پیام/


 

کد خبر 325874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha