صدور روادید و پاسپورت برای 800 هزار تبعه افغان در کشور

خبرگزاری شبستان: کاظمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بیش از 800 هزار نفر تبعه افغانی در کشور داریم، گفت: مهلت گروه خانواری افغان به درخواست کشور افعانستان تمدید شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عزیز کاظمی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بیش از 800 هزار نفر تبعه افغانی در کشور داریم گفت: از این آمار 450 هزار نفر پاسپورتی هستند و قانونی در کشور سکونت دارند غیر از این آمار نیز افرادی به صورت غیرمجاز از کشور افغانستان در ایران سکونت دارند و در بسیاری از استان‌های کشور زندگی می کنند که از انها آمار دقیقی نداریم.

وی افزود: در گروه مجازین افغان یک گروه خانواری نیز وجود دارند که طبق دستور مسئولین وقت جمهوری اسلامی در داخل کشور پاسپورت و روادید برای آنها صادر شد که قاعدتاً باید در خارج از کشور و در کشور افغانستان این موضوع انجام می شد که این آمار حدود 400 هزار نفر هستند.

وی با بیان اینکه 50 هزار نفر در قالب پاسپورتی گروه مجردین افغان را تشکیل می دهند اظهار کرد: این گروه به کشور افغانستان بازگشته اند و پاسپورت خود را از کشور خود اتخاذ کرده اند.

کاظمی با بیان اینکه طبق قانون 15/6 گروه خانواری تاریخ اقامتشان تمام می شد و باید کشور ایران را ترک می کردند که در این زمان وزیر مهاجرت افغانستان به ایران سفر کرد و ملاقاتی را با رحمانی فضلی وزیر کشور انجام داد و در این ملاقات وزیر مهاجرت افغانستان درخواست فرصت برای گروه خانواری افغان را کردند تا شرایط بازگشت برای این گروه به کشورشان آماده شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور ادامه داد: در مجموع به ما دستور داده شد و موضوع بازگشت گروه خانواده افغان پیگیری شد تا در قالب یک برنامه منسجم با همکاری دستگاههای زیربط در بازگشت این گروه خانواری قدری با تاخیر انجام شود و فرصتی در قالب قانون به آنها داده شود.

وی گفت: در این فرصت مقدمات بازگشت این گروه فراهم می شود از جمله مشکلات این گروه برای بازگشت بحث مسکن و مدرسه بود گرچه تاریخ زمان بازگشت اتباع خارجی از قبل در روادید انها مشخص می شود طبق تعهداتی که از طرف مقابل اخذ شد قرار بر این شد در زمان مشخص بعد از پایان زمان مقرر طرف مقابل ادعایی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه در 168 دفتر کفالت مراجعه کنندگان افغانی می توانند کارهای اداری و بحث روادید خود را دنبال کنند اظهار کرد: برای انجام این امور سامانه ای مشخص شد که در تاریخ 3/10 می توانند به این سامانه مراجعه کرده و نوبت بگیرند تا به نزدیکترین دفتر کفالت سکونت برای تمدید روادید مراجعه کنند اخرین روز برای مراجعه به این دفاتر آخر بهمن اعلام شده است.

کاظمی اظهار کرد: این دفاتر در استانها و شهرستانهایی که بیشترین سکونت افغانها وجود دارد فعالیت می کنند که خراسان رضوی، تهران، یزد، البرز و فارس از جمله این استانها هستند.

وی گفت: تاریخ مراجعه به دفاتر کفالت 14/10 مشخص شده و پایان مراجعه به دفاتر کفالت نیز آخر بهمن تعیین شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پایان تاریخ پاسپورت افرادی که در تابستان مهلت روادید آنها به اتمام می رسد اظهار کرد: اینا فراد قطعاً باید بازگردند البته ما تابع دستور هستیم و قانون تاریخ پایان حضور افراد را در کشور تاریخ روادید می داند و این موضوع مانند تمام کشورهای دیگر دنیا است.

وی درخصوص عبور غیرمجاز افغانها از شهرهای مرزی اظهار کرد: نیروهای مرزبانی دو کشور باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند نه اینکه فقط جمهوری اسلامی ملاحظاتی را برای کنترل این موضوع انجام دهد از آنجا که از سوی کشور افغانستان برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرد و قاچاق بران و افراد سودجو در مرزها نسبت به عبور این افراد از مرزها کمک می کنند و مناطقی را برای عبور این افراد شناسایی کرده اند از این رو متجاوزین مرزی نسبت به ورود افغانها به کشور به صورت غیرقانونی کمک می کنند.

کاظمی تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی اراده کند می تواند از طریق نیروی انتظامی و سایر سازمانهای مربوطه افراد غیرمجاز سایر کشورها را جمع آوری کند و آنها از کشور بیرون کند اما به دلیل ملاحظات و سوابق میان دو ملت همیشه این ملاحظات برای اتباع افغان وجود داشته است اخراج غیرمجازین اتباع خارجی برای ایران آسان است اما منطق این است که قوانین مرزی و حدود رعایت شود.

وی ادامه داد: و البته اتفاقات ناگواری نیز در ورود غیرمجاز افغانها توسط متجاوزین مرزی و قاچاق بران افتاده است که از آن جمله می توان به تصادف اخیر اشاره کرد خواسته ما از دولت افغانستان این است که مردم خود را نسبت به خروج از کشور و خطرات آن آگاه کند دولت و رسانه افغانستان باید ملت خود را نسبت به اقامت در ایران و ملاحظات ایران آگاه کند هر چند که ایران ملاحظاتی داشته و با انها برخورد نکند.

وی گفت: تقاضا این است که دستگاهها مرتبط با دو کشور نسبت به ورود اتباع افغان به سایر کشورها توجه کنند البته این خروج غیرمجاز از کشور افغانستان و ورود اتباع افغان به ایران هزینه هایی را به بیمارستان و وزارت بهداشت تحمیل می کند و درمان این افراد به صورت رایگان انجام می شود هر ساله هزینه های زیادی را برای درمان این افراد وزارت بهداشت متقبل می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 325849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha