قمار سعودی ها بر سر چاه های نفتی

خبرگزاری شبستان: ناکامی های متعدد عربستان سعودی این کشور را به فکر راه اندازی یک ارتش چند ملیتی با استفاده از سرمایه های حاصله از نفت انداخته است. نیروی نظامی که با هدف تغییر موازنه قوا در مطنقه ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،عربستان سعودی که به خاطر رویکرد آمریکا در قبال ایران دچار اختلاف با واشنگتن شده است حالا سعی دارد تا قدرت نظامی خود را به هر طریق ممکن به رخ بکشد.عربستان این رویکرد را با استفاده از سرمایه های بدست آمده از چاه های نفتی اتخاذ کرده است.
در همین راستا،مقامات آل سعود از تشکیل یک یگان نظامی مشترک خلیجی که دارای 100هزار نیرو است،خبر داد.
این یگان با هدف ایمن نگه داشتن نیروهای سعودی در منطقه تشکیل می شود.
وزیر گارد ملی عربستان سعودی در این باره گفت:یک یگان واحد با حدود 100 هزار عضو به زودی تشکیل خواهد شد و گارد ملی آماده است تا هر گونه درخواست از این یگان را برآورده کند.
این شاهزاده سعودی همچنین بر لزوم اتحاد میان پادشاهی های منطقه خلیجی به منظور نمایش قدرت در منطقه تاکید کرد.
وی در این باره گفت:این طرح جدید می تواند موجب تقویت امنیت و اقتصاد کشورهای عضو شود.
هفته گذشته،عربستان سعودی و همسایگان خلیجی اش مانند امارات متحده عربی،کویت،عمان،بحرین،قطر و شورای همکاری های خلیجی برای تشکیل یگان مشترک نظامی به توافق رسیدند.
شورای همکاری های خلیجی همچنین با تشکیل «آکادمی خلیجی مطالعات امنیتی و استراتژیک»در امارات موافقت کرد.
این آکادمی شامل یک نیروی پلیس مشترک است.
شورای عالی همکاری های خلیج فارس با اصلاح پیش نویس قطعنامه برای تشکیل نیروی پلیس مشترک تاکید کرد که این سازمان جدید امنیت را تقویت خواهد کرد و به گسترش همکاری های ضد تروریستی میان گروه های عضو کمک خواهد کرد.
در هیمن راستا،در اوایل ماه دسامبر،شورای همکاری های خلیج فارس تاسیس یگان فرماندهی نظامی واحد برای زاز بین بردن تهدیدها در منطقه خلیجی را مورد تایید قرار داد.
این یگان مشترک نظامی در ریاض مستقر خواهد بود.
یکی از دلایل اصلی تشکیل این یگان،تغییر موازنه قدرت برای مقابله با ساختار امنیتی کنونی در منطقه است که عمدتا متکی بر ناوگان پنجم آمریکا است که در بحرین مستقر است.
این ناوگان که در سال 1982 میلادی تاسیس شد دارای 30 هزار نیر و است.
هفته گذشته،نماینده عربستان سعودی در لندن،شاهزاده محمد بن نواف بن عبدالعزیز السعود اعلام کردکه رویکرد غرب در قبال خاورمیانه «قمار خطرناکی» بوده که ثبات را در منطقه به خطر انداخته است.
وی خاطرنشان کرد که پس از بازگشت واشنگتن به راه حل های دیپلماتیک در مورد سوریه و ایران،ریاض تصمیم گرفته تا سیاست مستقلی را در جهان عرب در پیش بگیرد.
هفته گذشته،شاهزاده ترکی الفیصل،رییس سابق اطلاعات عربستان اشاره کرد که عربستان سعودی در مورد مذاکرات دیپلماتیک با ایران احساس انزوا کرد.
وی در گفتگو با وال استریت ژورنال گفت:برای ما مهم است که پشت یک میز برای مذاکراه بنشینیم.شما چطور می توانید اعتماد سازی کنید وقتی از نزدیک ترین متحدانتان رازهایی را مخفی می کنید؟
 

کد خبر 325799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha