لزوم وضع قانون جهت تأییدصلاحیت پدرومادرشدن/تنهافرزندآوری کفایت نمی کند

یک استاددانشگاه بابیان اینکه تأمین مادیات وتربیت معنوی نسل اززیرساخت‌های مهم افزایش جمعیت است گفت:دولت باید باوضع قانونی درمجلس اجازه پدرومادرشدن به هرکسی راندهد چون والدین معتاد صلاحیت این رسالت بزرگ راندارند.

حجت‌الاسلام سید محمد رضا دعوتی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه توالد و تناسل یک امر ضروری برای هر جامعه و کشوری است، گفت: دین مبین اسلام به دلیل حفظ کیان اسلامی، مبارزه با شرک و بی دینی تأکید وافری بر ازدیاد جمعیت داشته است. در همین راستا پیامبر اکرم (ص) فرمودند: ازدواج کنید، فرزند بیاورید تا زیاد شوید، من در روز قیامت در مقابل دیگر امت‌ها حتی برای فرزند سقط شده شما  نیز مباهات می‌کنم.

 

وی در ادامه اظهار کرد: درست است پیامبر اکرم(ص) بر ازدیاد جمعیت اسلام در مقابل دیگر امت ها مباهات می‌کنند اما نه بر هر فرزند و جمعیتی، صددرصد باید این جمعیت از نظر پیامبر اسلام دارای شرایط و ویژگی‌های خاصی باشد. اگر در جامعه اسلامی ما تعداد معتاد و بزهکار زیاد باشد( کما اینکه کم هم نیست و آمارها، آمارهای نگران‌کننده‌ای است )آیا این ویژگی‌ها مایه مباهات پیامبر در مقابل دیگر امت‌ها است ،قطعا این‌گونه نیست.

 

تأمین مادیات و تربیت معنوی نسل ،زیرساخت‌های مهم ازدیاد جمعیت

حجت‌الاسلام دعوتی با بیان اینکه تأمین مادیات و تربیت معنوی نسل از جمله زیرساخت‌های مهم برای ازدیاد جمعیت است، تصریح کرد: تأمین مادیات را هم به دلیل خود مادیات نمی‌خواهیم بلکه برای کمال معنوی نسل است، کمال معنوی برای تأمین مادیات است زیرا تا شکم سیر نباشد و نیازهای اولیه زندگی انسان تأمین نشود، سراغ دین نخواهد رفت کمااینکه این امر در روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و به تجربه اثبات شده است.

 

 تنها فرزندآوردن کفایت نمی‌کند

این استاد حوزه در ادامه خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) در روایت دیگری فرمودند، تنها فرزندآوردن و تعداد نسل زیادکردن کفایت نمی‌کند،بلکه باید به فرزندانتان، احترام بگذارید یعنی به آنها شخصیت قایل شوید و آداب و ادب‌شان را تضمین کنید، بنابراین در ازدیاد جمعیت کمیت مهم نبوده بلکه کیفیت مهم‌تر است، پس اگر ما فقط به کمیت توجه کنیم در روز قیامت موجب سرافکندگی اولیای خدا خواهیم بود.

 

وی با بیان اینکه ازدیاد نسل یک ضرورت است، افزود: اما قبل از آن باید نیازهای مادی و فیزیکی آنها را برطرف و برنامه‌ریزی کرد، وقتی این نیازها برطرف شوند افراد از جهت فکر معنوی کمال می‌یابند، در این صورت است که پیامبر بر امت‌اش  مباهات خواهد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه دعای چند نفر در حق یکدیگر مستجاب می‌شود، افزود: مظلومی که کسی را ندارد، پدر صالحی که در حق فرزندش دعا کند و  فرزند صالحی که برای پدرش دعا کند. بنابراین خود فرزند بودن، به تنهایی مهم نیست بلکه آنچه در لسان و فرهنگ دینی مهم است،فرزند صالح می‌باشد.بنابراین هم باید توالد و تناسل کرد و هم باید نتیجه این توالد، فرزندان صالح باشند.

 

اگر فقط در فکر افزایش جمعیت باشیم اشتباه بزرگی کردیم

وی به ضرورت بررسی و چگونگی وضع درآمد،سرانه تولید و اشتغال کشور تأکید کرد و افزود: باید ببینیم چه برنامه‌ها، استراتژی و راهبردهای فرهنگی و اجتماعی در زمینه تعلیم و تربیت داریم، بنابراین اگر ما فقط در فکر افزایش جمعیت باشیم اشتباه بزرگی کردیم.

 

حجت‌الاسلام دعوتی با بیان اینکه امروز دولت هزینه و درآمدهای جاری زیادی را طرف مبارزه با مواد مخدر می‌کند، اظهار کرد: این در حالی است که در زمینه تربیت تا این اندازه هزینه نمی‌شود، بنابراین این هدفَ‌گذاری، هدف‌گذاری بسیار خوبی است به شرط اینکه با برنامه‌ریزی درستی همراه باشد.

 

وی با بیان اینکه هدف‌گذاری کشورهای دیگر (غیرمسلمان) با کشور ما در زمینه افزایش جمعیت فرق می‌کند، تصریح کرد: برای آنها کمیت مهم است به طوری که نسل خود را تا آنجا که می‌توانند از بزه و به ‌ویژه از مسایلی که هم‌اکنون دامنگیر جامعه ماست مانند بیکاری و مواد مخدر دور می‌کنند.

 

لزوم وضع قانون جهت تأیید صلاحیت پدر و مادر شدن 

وی با بیان اینکه دولت باید با وضع قانونی در مجلس اجازه پدر و مادرشدن را به هر کسی ندهد، اظهار کرد: شما ببینید یک معلم ساده ابتدایی که می‌خواهد جذب آموزش و پرورش شود باید از هفت‌خوان رستم عبور کند و از جهت علمی و اخلاقی مورد گزینش‌های سخت قرار گیرد و حتی در حین انجام وظیفه نیز زیر ذره‌بین قرار دادرد که مرتکب خطابیی نشود، پس چرا ما باید به والدین معتادی که شب و روز با کودک خود هستند و با تمام روحیات وخلقیات آنها آشنا می‌باشند اجازه سرپرستی بدهیم و این رسالت بزرگ را بر عهده بگیرند این اشتباه بزرگی است.
  

وی ادامه داد: ما علاوه بر اینکه به فکر ازیاد نسل باشیم باید سطح فرهنگ والدین را برای پدر و مادرها بالا ببریم و به هر کسی اجازه ندهیم پدر و مادر شود،این موضوع باید به صورت یک قانون در مجلس وضع شود. اینکه چرا باید به یک پدر و مار معتاد اجازه بچه‌دار شدن داده شود.

 

وظیفه اولیه مادر مدیریت منزل و تربیت فرزندان است 

وی با بیان اینکه مادران نباید به هیچ‌ وجه شاغل باشند، خاطرنشان کرد: وظیفه اولیه مادر مدیریت منزل و تربیت فرزندان است.اصلا خداوند شاکله زن را یک شاکله عاطفی آفریده است. این نه یک توهین به زن است و نه یک تحقیر نسبت به رسالت آنها بلکه این یک تقسیم کاری است که خداوند در خلقت آفریده و دین هم بر آن صحه گذاشته است.

 

وی با بیان اینکه امروزه به دلیل افزایش مشکلات مختلف کارکرد مادری جایگزین کارکرد پدری شده است، تصریح کرد: دلیل اولیه آن افزایش فقر در جامعه به ‌ویژه در شهرهای بزرگ که خانواده‌ها احساس می‌کنند تنها شغل پدر کفایت هزینه های زندگی را نمی‌کند به همین دلیل مادر مجبور به کار کردن از بیرون خانه می‌شود.

 

فرهنگ غربی عامل گرایش  زنان به کار کردن در خارج از منزل 

وی با بیان اینکه گرایش به فرهنگ غربی (فمینیستی) یکی دیگر از دلایل گرایش مادران به کارکردن در بیرون از منزل است، خاطرنشان کرد: این امر به دلیل الگوسازی در رسانه‌ها  بیگانه و حتی در رسانه‌های داخلی ترویج پیدا کرده است به گونه‌ای که حتی رسانه ملی ما در فیلم‌ها و سریال‌های خود، زندگی را که  در آن زن و مرد شاغل هستند را بسیار خوب و توام با خوشبختی و سعادت نشان می‌دهند .

 

وی در ادامه اظهار کرد: یک عده دیگری هستند که اصلا در فکر تربیت، مسایل معنوی و خانواده‌ها نیستند بلکه در فکر حرص، طمع و مال اندوزی بیشتر در دنیا هستند، اینها از جمله عوامل مهم ایجاد مشکلات در خانواده‌های امروز می باشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 325371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha