به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی رجب پور پیش از ظهر امروز (28 آذر) در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز برای دانشگاه سه نسل تعریف شده است که شامل دانشگاه آموزش محور، دانشگاه و مراکز پژوهش محور و دانشگاه کارآفرین و بسترساز برای تولید ثروت می شود.
وی ادامه داد: برای اقتصاد نیز سه نسل تعریف شده است که شامل اقتصاد مبتنی بر مواهب و داده های خدادادی، اقتصاد مبتنی بر کارآیی و توانمندی و اقتصاد مبتنی بر دانایی محوری و دانش می شود که دانشگاه کارآفرین و اقتصاد دانایی محور به سمت یکدیگر همگرا می شوند.
سرپرست پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) استان قزوین اضافه کرد: معیار و شاخصی که برای اندازه گیری این موفقیت وجود دارد، تعداد شرکت های دانش بنیان است و از همین رو نیز دانشگاه های مطرح دنیا در کنار حجم قراردادی پژوهش و فناوری به شاخص تعداد شرکت های دانش بنیان نیز توجه دارند.
وی عنوان کرد: استان قزوین دارای 6 مرکز رشد واحدهای فناور در سطح استان است که حدود 55 شرکت دانش بنیان در این مجموعه ها مستقر هستند که البته تعداد آنها بیشتر است و در تلاش هستیم که آنها را با دانشگاه ها مرتبط کنیم.
رجب پور تصریح کرد: این سوال وجود دارد که اگر امروز مراکز پژوهش فناوری تعطیل شود، چه اتفاقی می افتد؟ باید در پاسخ به این سوال گفت که اتفاقی نمی افتد و حتی مردم و برخی از مسئولان متوجه نمی شوند چراکه این مراکز درگیر حل معضلات و مشکلات اساسی استان نیستند و چالش های اساسی استان به این مراکز داده نمی شود.
وی تأکید کرد: می توان چالش های اساسی استان را از این دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مطالبه کرد و باید برای رفع مشکلات استان از این مراکز راحل خواست و این حرکت ها منجر به خلق حماسه می شود.
در ادامه رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان قزوین اظهار کرد: مقام معظم رهبری در نشستی که با کارکنان فنی و حرفه ای داشتند، بر لزوم افزایش آموزش کاربردی و مهارتی و حرکت به این سمت تأکید کردند که بر این اساس وزارت علوم، این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و دانشگاه جامع علمی و کاربردی تأسیس شد.
یوسف گرجی افزود: این دانشگاه از سال 82 تاکنون، رشد خوبی را داشته است به طوری که در حال حاضر در کشور 968 مرکز آموزشی با 600 هزار دانشجو در 900 رشته فنی و حرفه ای و مهارتی فعالیت دارند.
وی عنوان کرد: در استان قزوین نیز 22 مرکز در 90 رشته مهارتی فعالیت دارند که با توجه به اهدافی که دانشگاه جامع علمی و کاربردی دارد مقرر است تعداد رشته های مهارتی به 3 هزار رشته برسد که این رشته ها بر اساس شغل ایجاد می شود.
رئیس دانشگاه علمی و کاربردی استان قزوین خاطرنشان کرد: این دانشگاه در هفته پژوهش با همکاری دانشگاه های استان و دستگاه های اجرایی مرتبط نمایشگاه استانی پژوهش، فناوری، اشتغال و توسعه کارآفرینی را از 25 تا 27 آذر در سرای سعدالسلطنه برگزار کرد.
وی یادآور شد: در این نمایشگاه 500 اثر تحقیقاتی و پژوهشی به نمایش گذاشته شد و 22 واحد آموزشی و مراکز آموزشی غیرانتفاعی در آن حضور داشتند که طی این سه روز 7 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.
پایان پیام/
نظر شما