به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» شامل عکسهایی از عباس تحویلداری شامگاه گذشته 26 آذرماه در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در این مراسم، «سعید تقوی» نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ادیان، «محمدرضا وصفی» مدیر دفتر مجامع وزارت ارشاد، «حجت الاسلام سیدمحمود دعایی» مدیر روزنامه اطلاعات، نماینده کلیمیان و مردم ارامنه در مجلس شورای اسلامی، مرجع دینی کلیمیان ایران، اسقف اعظم کلیسای تهران، نویسنده و عکاس مولف کتاب و «دکتر مسعود فروزنده» محقق و منداییشناس حضور داشتند.
* تقوی: این کتاب منبعی برای نمایش زندگی مسالمت آمیز ادیان در ایران است
«سعید تقوی» نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ادیان در این مراسم طی سخنانی گفت: کمتر کتابی است که به این شکل به چهار اقلیت رسمی کشور، پرداخته باشد. ما به همکارانمان در وزارت کشور، توصیه کردیم که این کتاب برای رایزنیهای فرهنگیما در خارج از کشور بسیار مناسب است و آن را خریداری کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نمیدانند پیروان ادیان توحیدی در کشور ما به راحتی زندگی میکنند، اظهار کرد: آنها نمیدانند ما تعداد زیادی هموطن یهودی داریم و بیش از 300 کلیسای فعال در ایران وجود دارد و نیز هموطنان صائبین مندایی مراسم خود را به راحتی در استان خوزستان برگزار میکنند و همزیستی مسالمت آمیزی بین پیروان ادیان توحیدی در ایران وجود دارد. بنابراین این کتاب منبع خوبی برای نمایش این موضوع در جهان است.
* نماینده یهودیان درمجلس: چند فرهنگی در ایران دلیل تساهل زندگی ایرانیان است
«سیامک مره صدق» نماینده یهودیان در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه بیش از 30 قرن است که ایرانیان یهودی همراه با همه مردم ایران در صلح و آرامش با یکدیگر زندگی میکنند، گفت: صدها سال است که دوستان مسیحی و زرتشتی در ایران هستند که بدترین و پرفشارترین دوران زندگی اقلیتهای دینی در ایران اواخر دوره ساسانیان بوده است و با ورود اسلام این وضعیت بهبود پیدا کرد.
وی افزود: چند فرهنگی در تاریخ فرهنگ ایران، دلیل تساهل ایرانیان در زندگی با یکدیگر بود و ملت ایران همواره حالت منطقی و عقلانیت خود را در این زمینه حفظ کرد.
مره صدق با اشاره به اینکه آقای تحویلداری کار سختی را انجام دادند، بیان کرد: او با 5 خرده فرهنگ و در واقع 5 فرهنگ خاص، در شرایط بسیار سختی کار کردند و به نظرم کار بزرگی انجام دادند و زحمتی زیاد کشیدند. چندگونگی و اختلاف زیاد بین فرهنگهای ایرانی میتواند سوژه بسیاری از کتابها قرار بگیرد. این دومین کار جدی بود که در مورد هموطنان مندایی صورت گرفت. بزرگترین افتخار ما، ایرانی بودن ماست و همه ما شهروندان ایرانی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همه ما با هم این فرهنگ را ساختیم و هیچ یک از این پیشرفتها متعلق به یک گروه خاص نیست.
* رئیس انجمن مندائیان ایران: صلحآمیزترین دوران صائبین مندائی در ایران میگذرد
«سالم چحیلی» رئیس انجمن مندائیان ایران که تعدادی از عکسهای این کتاب متعلق به مندائیان است، در ادامه مراسم طی سخنانی گفت: بعد از مهاجرت مندائیها از فلسطین به طرف ایران و بینالنهرین، بهترین، زیباترین و صلحآمیزترین دوران صائبین مندائی در ایران گذراندند و تا امروز میگذرانند.
وی اذعان کرد: آرامش واقعی بین تمامی اقوام و ادیان همچون اسمی که برای این کتاب انتخاب شده است یعنی صلح ادیان، یک حقیقت مسلم است.
رئیس انجمن مندائیان ایران بیان کرد: تمامی کشورهای اطراف ایران آشوب زده هستند اما در ایران زندگی با آرامش جریان دارد.
* دعایی: تنوع قومی و دینی بر جذابیت کشور افزوده است
در ادامه مراسم «سیدمحمود دعایی» با انتخاب و قرائت چند آیه از قرآن کریم و معانی آنها که تاکید بر استقرار دین در زمین و پیامبران الهی داشت، سخن خود را این گونه آغاز کرد. و گفت: فضای اقامه دین فقط آن است به اینکه پیرویاش کنند و به احکامش عمل کنند. یعنی آنچه به همه انبیای نامبرده وصیت و وحی کردیم این بودکه از دینی که برای شما تشریع شده پیروی کنید و وحدت آن را حفظ نموده و در آن اختلاف نکنید. مجموع شرایطی که خدا، بر انبیا نازل کرده یک دین است که باید اقامه شود و در آن ایجاد تفرقه نکنند. این ترجمه المیزان بود. در قرآن کریم کلمه دین و نه ادیان به کار رفته است و با توجه به این آیات وحدت باطنی دینهای الهی، مشخص میشود هر چند به سبب نگرشهای مختلف، به تدریج در میان پیروانشان اختلافاتیپیش آمده است.
وی خاطرنشان کرد: حقیقت ادیان الهی یگانه است و آن توحید و تسلیم در برابر خداست. انّ الدّین عندالله الاسلام؛ دین یکی است اما شریعتها مختلف است و آن ناشی از اختلاف پیامبران نیست بلکه به خاطر اختلاف در حالات وشرایط زندگی انسان است.
دعایی با بیان اینکه تنوعهای موجود در کشور، پذیرفتنی و قابل تحمل است و بر جذابیت کشور افزوده، توضیح داد: آب و هوای متفاوت، کویری و کوهستانی بودن جغرافیا و تنوع قومی فارس، لر، عرب، ترک، کرد و بلوچ وغیره و تنوع زبانی فارسی، کردی، ترکی، ارمنی و غیره و تنوع دینی، همه این تنوعها پذیرفتنی و قابل تحمل است و بر جذابیت کشور افزوده است. تشبیه سرزمین ایران به لحاظ اقلیمی، زبانی، نژادی و دینی به فرش کرمان که متنوع و پر نقش ونگار و زیباست با موکتهای یک دست که گرچه یک رنگ است اما، زیبایی و ارزش فرش را ندارد.
«اسقف بنیامین» اسقف اعظم کلیسای تهران نیز گفت: هر قدر که مراسم مشترک بین ادیان بیشتر میشود اشتراکات هم بیشتر پدیدار میشود. امروز با دیدن چهره عزیزان خوبمان، از استان خوزستان به این مطلب رسیدم که ما مسیحیان هم در آخرین یکشنبه قبل از کریسمس، در کلیسا در مورد حضرت یحیی صحبت میکنیم.
وی تاکید کرد: این در مورد ذات مقدس خداوند است که با وجود آن که بشر را با اهداف مختلف آفریده است اما هدف یکی است و آن خداوند است.
به گزارش شبستان، در ادامه مراسم از کتاب «ایران سرزمین صلح ادیان الهی» رونمایی شد و از «مؤبد فیروزگری» عضو انجمن مؤبدان تهران، «خاخام گلستانی» مرجع دینی کلیمیان ایران، «اسقف بنیامین» اسقف اعظم کلیسای تهران، نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی و «سالم چحیلی» رئیس انجمن مندائیان ایران، با اهدای کتاب تجلیل به عمل آمد.
بر این اساس، نمایشگاهی از عکس های این کتاب در نگارخانه تابستان خانه هنرمندان برپا شده است.
پایان پیام/
نظر شما