چگونه «بندر بن سلطان» مسئول پرونده سوریه شد؟

خبرگزاری شبستان: اما در مورد نقش قطر و ترکیه باید گفت که از ابتداى بحران، پشتیبان این گروهک ها بودند و بر سقوط حکومت "بشار اسد" در عرض یک هفته تأکید داشتند. این دو کشور باعث شدند آمریکا و اسرائیل اظهارات ...

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان و به نقل از خبرگزاری LHV، "فیصل عزوز" نماینده شهر حلب در پارلمان سوریه است. خبرنگار ما در گفتگوی اختصاصی با وی، جدید ترین تحولات سوریه را جویا شد. متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است:

ابتدا لطفا خودتان را معرفی کنید:

بنده "فیصل عزوز" نماینده پارلمان سوریه از شهر حلب هستم. در گذشته در برخى از مؤسسات مردمى و مجالس محلى در شهر خودم فعالیت مى کردم مانند «اتحادیه معلمان»، «اتحادیه دانشجویان»، «اتحادیه جوانان» و «اداره کل اصناف محلى». داراى لیسانس زبان عربى از دانشگاه حلب در سال 1975 هستم و در مدارس مختلف در مقاطع راهنمایى و دبیرستان تدریس مى کردم و همچنین مدتی نیز در مدیریت آموزش و پرورش مشغول به کار شده ام.

در «انجمن گفتگوى ملى» که در ماه اکتوبر سال 2013 زیر نظر جمهوری اسلامى ایران برگزار شد، شرکت کردم و عضو کمیته پیگیرى این انجمن نیز بودم. در «انجمن گفتگوى ملى دمشق» که ادامه انجمن تهران بود نیز شرکت کردم و شامل تمام گروه هاى مخالف داخلى و گروه هاى شرکت کننده که موافق حکومت سورى بودند، می شد.

بنده همچنین یکى از اعضاء کمیته پیگیرى این انجمن در ماه مارس 2013 بودم. ما را به جمهورى اسلامى ایران دعوت کردند و با برخى از مسئولان وزارت خارجه، مجلس شورا، شوراى امنیت ملى و مجمع اهل بیت دیدار کردیم. براى سفر به چین نیز در سپتامبر 2013 از بنده دعوت به عمل آمد.

این روزها در سوریه چه می گذرد؟

کشورم سوریه همچنان در معرض بزرگ ترین توطئه جهانى که آمریکا و اسرائیل آن را طراحى کرده اند، قرار گرفته و کشورهاى منطقه در اجراى آن نقش مهمى داشته اند. از جمله کشورهاى ترکیه، عربستان، قطر و اتحادیه عرب.

گروه هاى مسلح تروریستى برای انجام این توطئه استخدام شده اند و از دین اسلام براى سرپوش گذاشتن بر روى جنایاتشان استفاده می کنند و در حق ملت سوریه از تمام مذاهب و ادیان جنایت کردند. آنها هیچ تفاوتى بین زن و مرد، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، روحانی مسلمان و یا کشیش مسیحى نگذاشتند و همه مؤسسه هاى رسمى کشور را از جمله بیمارستان ها، مدارس، مساجد، کلیساها، ایستگاه هاى تولید برق و غیره را ویران کردند و همچنین جاده ها، اتوبان ها، پل ها و غیره را خراب کردند.

تروریست ها سعى کردند با این رفتارهاى ناپسند و زشت خود، ترس را در دل مردم و کودکان سوریه منتشر کنند و ارتش سوریه را تضعیف کنند. اکثر درگیرى ها در حال حاضر در حومه شهر دمشق، حومه حلب، حومه ادلب، حومه حمص، دیر الزور و حماه است. تکفیری ها مى خواهند کراهت و توطئه بین مذاهب مختلف ایجاد کنند.

آیا توافق آمریکا و روسیه می تواند به درگیری های داخلی سوریه پایان دهد؟

بله، این جنگ همه جانبه علیه سوریه ممکن است که با توافق آمریکا و روسیه فروکش کند اما در واقع ایالات متحده آمریکا باید بر نیروهاى منطقه ای و اقلیمى همپیمانانش فشار وارد کند تا از ورود مسلحان از مرز ترکیه، اردن و لبنان جلوگیرى کنند و همچنین از رساندن اسلحه به نیروهاى تکفیری دست بردارند، در این حال ارتش سورىه خواهد توانست که در عرض یک سال این گروهک ها را نابود کند.

نظر شما درباره کنفرانس ژنو 2 و موفقیت یا عدم موفقیت آن چیست؟

اما کنفرانس ژنو به اعتقاد بنده راه حل واقعى و حقیقى برای این توطئه نیست بلکه تنها به منزله ایستگاهى است برای گفتگو. راه حل نهایی بحران سوریه باید در داخل کشور سوریه انجام گیرد و ژنو عبارت است از چهارچوب بین المللى براى گفتگوى داخلى .

کمی درباره نقش کشورهای منطقه در حمایت از تروریست ها توضیح دهید؟

پشتیبانى و حمایت عربستان، قطر و بعضى از کشورهاى غربى مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا از مسلحان بر کسى پوشیده نیست. سران این کشورها در اظهاراتشان بر ادامه پشتیبانى از مسلحان تأکید کرده اند تا این بحران در سوریه ادامه یابد. آنان با مال و اسلحه از این گروهک ها حمایت کردند زیرا هدف اصلیشان سرنگونى دولت حاکم بر سوریه بوده اما نتوانستند به این هدفشان دست یابند و نخواهند یافت.

اخیرا برخی رسانه ها مدعی شدند که بین حزب الله و ارتش سوریه اختلاف نظر به وجود آمده. آیا ادعا درست؟

اختلافاتى که در رسانه هاى مغرض بین حزب الله و ارتش سورى اشاره مى شود، عارى از صحت مى باشد و شایعه اى بیش نیست. رابطه بین حزب الله و ارتش سورى رابطه استراتژیک است زیرا در یک خط و محور هستند و دشمن مشترکشان صهیونیست ها و تکفیری ها هستند. هدف از اشاعه این خبر، اعطاى روحیه به گروهک هاى مسلح است.

در پایان اگر ممکن است در مورد نقش قطر و ترکیه در بحران سوریه توضیح دهید؟

اما در مورد نقش قطر و ترکیه باید گفت که از ابتداى بحران، پشتیبان این گروهک ها بودند و بر سقوط حکومت "بشار اسد" در عرض یک هفته تأکید داشتند. این دو کشور باعث شدند آمریکا و اسرائیل اظهارات شتابزده داشته باشند و آنها را درگیر این بحران کردند.

اما قطر و ترکیه نتوانستند به وعده هایشان عمل کنند به این دلیل نقش این کشورها به عربستان سعودی و دقیقا به "بندر بن سلطان" رئیس سازمان اطلاعات و امنیت آل سعود واگذار شد. برکناری "حمد" امیر سابق قطر و تحویل قدرت به پسرش، نیز ابتداى تغییرات مهم در کشورهاى منطقه است.

 

پایان پیام/

کد خبر 324459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha