به گزارش خبرنگار شبستان،همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی امروز در مراسم کودکان بیسرپرست، جامعه، حمایت و توانمندسازی از رونمایی سازمان پیشگامان خدمت بزودی خبر داد و گفت: این سازمان به عنوان یک مجموعه بزرگ، به نیازمندان کمک میکند و در حوزه خدمات غیردولتی به نیازمندان و مٌعسِرین کمکرسانی میکنیم. علاوه بر آن برای مناطق در معرض آسیب و روستاها، اقداماتی انجام میدهیم. به عنوان نمونه در حاشیه روستاها، مهدکودکهای رایگان ایجاد کردهایم. به علاوه در ارائه خدمات آموزشی یک وعده غذای گرم نیز در این مهدکودکها به کودکان میدهیم.
وی تاکید کرد: توانمندسازی هم از جنبه اجتماعی، هم فرهنگی و هم خانوادگی و فردی جزو ادبیات اصلی سازمان تامین اجتماعی است و اگر اقدامات فرهنگی لازم در زمینه معسرین انجام شود، آنان رغبت بیشتری به اشتغال پیدا میکنند.
نوربخش، رییس دانشکده علوم اجتماعی نیز در همایش کودکان بیسرپرست جامعه، حمایت و توانمندسازی گفت: اوج انسانیت همان عاطفهای است که ما از خودمان نشان میدهیم.
وی با اشاره به بعد دینی برگزاری همایش کودکان بیسرپرست اظهار کرد: حداقل 23 آیه در خصوص یتیمنوازی و کودکان بیسرپرست در قرآن کریم آمده است. کودکان بدسرپرست هم جزء این گروهاند چون اسم والدین بر روی آنها است ولی هیچگونه عاطفهای نصیب آنها نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در روایات وارد شده است که به یتیمان اطعام بدهید، به شخصیت آنها احترام بگذارید و آنها را مورد تکریم قرار دهید، تصریح کرد: البته این مسئله مخصوص دین مبین اسلام نیست بلکه در همه ادیان نسبت به مسایل انسانی از جمله بحث کودکان تأکید وافری شده است.
وی خاطرنشان کرد: عکسالعمل نشاندادن به مسایلی که در پیرامون ما میگذرد ،میتواند یک رسالت اجتماعی محسوب شود که دانشکده علوم اجتماعی نیز در این راستا حرکت میکند.
نوربخش اظهار کرد: اساسا مفهوم شهروندی هم با رفاه اجتماعی گره خورده است، شهروند متعهد به یک عمل است که و یکی از نیازهای اولیه شهروند تأمین ،نیازهای او میباشد.
وی گفت: بحث کودکان بیسرپرست یک دایره بسیار وسیعی دارد که کودکان خیابانی و کودکان کار نیز در کنار این موضوع شکل میگیرند که آسیبهای بسیار زیادی را در جامعه به دنبال دارند.
استاد دانشگاه دانشکده علوم اجتماعی خاطرنشان کرد: یک تصور غلطی در جامعه ما شکل گرفته است که همه فکر میکنند یتیم یک بچه بدبخت و بیچاره است، این در حالی است که بسیاری از افراد موفق جامعه از همین کودکان بیسرپرست به وجود آمدهاند به گونهای که دوپنجم از دانشمندان دنیا از این قشر بودند که در کودکی یا والدین خود را از دست دادهاند و یا بدسرپرست بودند.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است ،افرادی که فاقد پدر و مادر بودند از فرزندانی که دارای پدر و مادر هستند بسیار خلاقتر و باهوشتر هستند و در زندگی خود به موفقیتهای بیشتری دست یافتند.
وی خاطرنشان کرد: برازنده جامعه ما نیست که بخواهد کودکی شیشه اتومبیلی را پاک کند و از هیچ حقوقی نیز برخوردار نباشد.
همچنین، دکتر غفاری، دبیر علمی همایش کودکان بیسرپرست جامعه، حمایت و توانمندی نیز در این مراسم گفت: امور خیر و نیکوکاری سابقه بسیار زیادی در جامعه ما و حتی جوامع، ادیان و اجتماعات انسانی دیگر دارد.
وی اظهار کرد: امور خیریه در دانشگاههای علوم اجتماعی نیز به عنوان بخشی از جامعه مورد لحاظ و توجه بوده است و همه دانشجویان و اساتید هم در این امر مهم پیشقدم بودند.
وی اظهار کرد: همه ما عمدتا بر روی این نکته اجماع داریم که طالب همه ما داشتن یک جامعه خوب میباشد. این امر امروزه به نوعی یک کلیدواژه جهانی شده است و همه به دنبال امر نیکوکاری هستند و همه انتظار یک جامعه ایدهآل را به عنوان یک کمال مطلوب میدانند.
وی با بیان اینکه جامعه خوب جامعهای است که انجام امور خیریه در سطر آن قرار داشته باشد تصریح کرد: در این جامعه همه افراد تلاش میکنند یکدیگر را به انجام امور خیریه دعوت کنند و پدیده خوبی هم که از این امر خیر میتراود، گرما و طراوتی است که در آن جامعه ایجاد میشود، بنابراین به همین دلیل ما در درجه اول میخواهیم امر خیر در جامعه زنده باشد چون زندهبودن آن، ما را به داشتن یک جامعه خوب سوق میدهد.
وی با بیان اینکه کودکان بیسرپرست به عنوان یک آسیب در جامعه مطرح هستند، افزود: هر چند کم و کیف آن در جوامع دیگر متفاوت است ولی در همه دنیا وجود دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری این همایشها صرفا جهت حمایت از کودکان نیست بلکه به نوعی توانمندسازی و قدرتبخشیدن به کودکان بدسرپرست میباشد، گفت: این توانمندسازی که در این بخش صورت میگیرد فقط برای کودکان بدسرپرست نیست بلکه توانمندکردن آحاد جامعه نیز میباشد.
پایان پیام/
نظر شما