به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمد رحیم صراف، عضوهیات مدیره کمیته ملی ایکوموس ایران ظهر امروز(26 آذر) در همایش یکروزه باستان شناسی در تپه هگمتانه همدان گفت: آثار مکشوفه هگمتانه نشان از عظمت و اهمیت این شهر باستانی دارد و تصمیم برای ایجاد چنین مجموعه ای نیاز به وجود قدرت سیاسی در راس آن داشته است.
وی با بیان اینکه نخستین و قدیمی ترین شی، مهری با تصویر خدای بابل در تپه هگمتانه کشف شده است، افزود: همچنین ته ستون هایی نیز در این محوطه کشف شده که مربوط به دوره هخامنشیان است.
وی تصریح کرد: در جریان حفاری ها، بقایای معماری خشتی شهر هگمتانه ظاهر شد و برای محافظت از آن، به دور این شهر یک حصار خشتی به پهنای 9 متر و به ارتفاع 10 تا 12 متر بنا شده است.
عضوهیات مدیره کمیته ملی ایکوموس ایران ابراز کرد: طرح مشابه خانه ها با چرخشی 180 درجه نسبت به هم در راستای شرقی- غربی و یا شمالی – جنوبی واقع شده اند و از سوی دیگر ارتباط بین این خانه ها نیز از طریق معابر موازی و به فاصله 35 متر از یکدیگر صورت می پذیرد.
تپه هگمتانه یکی از کارهای باستان شناسی و فرهنگی است
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز گفت: تپه هگمتانه یکی از کارهای باستان شناسی و فرهنگی بوده و طرح جامعی برای باستان شناسی و کار در هگمتانه وجود ندارد.
وی افزود: کارهای باستان شناسی ارزشمندی در تپه هگمتانه و سایر نقاط استان همدان انجام شده و این در حالی است که در حوزه باستان شناسی نگاه وجبی حاکم می باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه باستان شناسی ضعیف عمل شده است، تصریح کرد: امروزه در حوزه فرهنگ سازی اطلاعات و داده هایی را که نیاز است، نتوانستیم به جوانان بدهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ابراز کرد: در حوزه باستان شناسی باید نگاه علمی و پژوهش علمی وجود داشته باشد و دانشجویان باستان شناسی باید مورد حمایت قرار گیرند.
پایان پیام/
نظر شما