محافظه‌کاری دولت نسبت به هدفمندی یارانه‌ها/ بودجه بلندپروازانه نیست

خبرگزاری شبستان: رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه بودجه بلند پروازانه نیست، گفت:دولت نسبت به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها مقداری محافظه کارانه عمل می‌کند.

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه بودجه 93 به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: پیش بینی عملکرد بودجه در سال جاری این است که حدود 135 تا 140 هزار میلیارد تومان نهایی شود، بودجه پیشنهادی دولت 218 میلیارد تومان است که این فاصله فاصله بسیار روشنی است.

وی اظهار کرد: ما تصورمان این بود که بودجه پیشنهادی دولت زیر 200 هزار میلیارد تومان باشد گرچه گفته اند بودجه عمومی 195 هزار میلیارد تومان است اما باید بگویم درآمدهای عمومی 195 هزار میلیارد تومان است که درآمدهای اختصاصی نیز 23 هزار و 800 میلیارد تومان است که مجموعاً می‌شود 218 هزار میلیارد تومان است

مصباحی مقدم با بیان اینکه بودجه مقداری انبساطی است، گفت: این انبساطی بودن بودجه به سمت منابع تملک دارایی‌های سرمایه‌ای رفته است که اگر تحقق پیدا کند بسیار عالی است ولی ما از الان پیش بینی چنین تخصصی را نمی‌کنیم و تصور می‌کنیم با توجه به واقعیت درآمدها، پایان سال 1393 منابع کافی برای اینکه بتوانیم کامل بودجه را محقق کنیم نداریم.

وی ادامه داد: رشد بودجه جاری خیلی نیست و از همین جهت جای خوشبختی است و اتکای نفت نسبت به سال گذشته اندکی افزایش داشته است ولی انتظار این بود که کاهش یابد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات تاکید کرد: بودجه یارانه‌ها را نیز برای فاز دوم دولت در لایحه ندیده است و ما نیز اینرا از نواقص می‌دانیم.

وی با اشاره به نکات مثبت بودجه گفت: بودجه خیلی بلندپروازانه نیست و شفاف است و چون به موقع به مجلس ارایه شده است ما فرصت کافی را برای بررسی آن داریم.

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم با بیان اینکه دولت محافظه‌کارانه بحث یارانه‌ها رادر لایحه بودجه 93 دیده است، بیان کرد: فرض کنیم دولت برای یارانه‌ها لایحه جامع می‌آورد و این لایحه را شش ماهه دوم سال 93 ارایه کند معنایش این است که در سال جاری فاز دوم اجرایی نمی‌شود و آنچه که مهم است این است که ما در سال 93 فاز دوم را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز از دولت خواسته‌ایم تا کمیسیون تلفیق تشکیل می‌شود پیشنهاد خودش را برای فاز دوم به مجلس ارائه دهد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه در مورد اینکه بهترین پیشنهاد دولت برای اجرایی شدن فاز دوم چه باید باشد، گفت: مهم این است که ما یک گام دیگر برداریم و در این گام اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را داشته باشیم که چگونگی آن نیازمند به رایزنی بین دولت و مجلس است و ما نیز دوست داریم به گونه‌ای باشد که حمایت از تولید، خانواده‌های کم‌درآمد باشد و بیمه خدمات درمانی خانواده‌ها تامین شود به طوریکه شاهد کاهش بسیار بالای هزینه‌های درمان و داروی مردم باشیم و بیمه بیکاری نیز تامین شود و اینها باعث می‌شود که هم فاز دوم را اجرا کنیم و همه دغدغه خانواده‌ها را کاهش دهیم.

وی در مورد احتمال حذف دهک‌ها در فاز دوم، گفت: ما احتمال حذف دهک‌ها را هیچ وقت دفع نمی‌کنیم و این احتمال است البته ما نسبت به وضعیت فعلی با مشکل روبرو هستیم یعنی منابع لازم برای هدفمندسازی یارانه‌ها الان تامین نمی‌شود و از این جهت حتماً برای ادامه پرداخت مبلغی که فعلاً انجام می‌شود باید تغییراتی ایجاد کنیم که از نظر مالی منابع‌اش برای هزینه‌هایش کفایت کند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه آیا دولت پذیرفته است که پیشنهاد دانش را برای فاز دوم به کمیسیون تلفیق ارایه دهد، بیان کرد: ما پیشنهاد داده‌ایم که دولت پیشنهاداتش را قبل از شکل گیری تلفیق ارایه دهد و منتظر پاسخ آنها هستیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 323783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha