به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام آیت عادلی نژاد، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(24 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: انقلاب اسلامی ایران در قرن بیستم در حالی به پیروزی رسید که این قرن را به نام افول، به حاشیه راندن و از بین رفتن دین معرفی کردند.
وی با بیان اینکه در آن دوره دو بلوک شرق و غرب در عالم فعالیت می کردند که هر دو با وجود اختلاف نظر در بخش های مختلف در یک نقطه محوری و مرکزی متحد و مشترک بودند و آن حذف دین از جامعه بود، افزود: بلوک شرق، دین را محصول جهالت انسان و افیون توده جامعه می دانست و در بلوک غرب نیز دین را در حد سلیقه شخصی و فردی که توانایی مدیریت در عرصه اجتماعی و سیاسی را ندارد، تعبیر می کرد.
وی با بیان اینکه هر دو مکتب همچون دو لبه قیچی برای از بین بردن دین دست به کار شده بودند و انقلاب اسلامی در چنین فضا و شرایطی به پیروزی رسید، تصریح کرد: مهم ترین شاخصه انقلاب اسلامی، دینی بودن، داشتن رهبر و مرجع دینی و ملتی متدین و دینی بود و همه این تفاوت ها باعث شد که انقلاب اسلامی در قرن 20 در سطح بین المللی محقق شود و دین را از انزوا به صحنه سیاست بازگرداند و در سطح جامعه مطرح کرد.
حجت الاسلام عادلی نژاد، با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بیشتر از آنکه سیاسی باشد، فرهنگی است و ساختار سیاسی به طبع فرهنگ تغییر می کند، عنوان کرد: ملت ایران با تغییر فرهنگ و نگاه خود، نظام و ساختار سیاسی را تغییر داد و با همین نگاه همه سختی ها و مرارت ها را در 8 سال دفاع مقدس تحمل کرد و امروز نیز که ظالمانه ترین تحریم ها علیه کشور و ملت اعمال می شود، ایستادگی و مقاومت می کند.
وی حوزه و دانشگاه را دو نهاد و ارگان متولی فرهنگ در جامعه دانست که نقش اساسی در پیدایش و شکوفایی انقلاب اسلامی ایفا کردند و ادامه داد: حوزه و دانشگاه نقش کلیدی و محوری در استمرار ارزش ها و آرمان های انقلاب دارند و بر این اساس امام خمینی سالروز شهادت شهید مفتح را به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کردند.
وی با بیان اینکه این نامگذاری به این دلیل بود که حوزه و دانشگاه بیش از گذشته در کنار هم و دست در دست یکدیگر در پایگاه وحدت گرا، جامعه را به سمت فرهنگی که پایه و ریشه و تمدن انقلاب است، پیش ببرند، اذعان داشت: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای یکی شدن این دو مجموعه نیست بلکه منظور پیوند میان این دو نهاد است تا هر دو در یک نظام فکری حرکت کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، یاد آور شد: وحدت حوزه و دانشگاه نباید به صورت جزیره ای باشد و دانشگاه و حوزه هرکدام به صورت جداگانه ای فعالیت کنند بلکه باید زمینه به گونه ای فراهم شود که دانشجویان در ارتباط هر چه بیشتر با حوزه های علمیه علاقه مند باشند و در دو عرصه علم و دین فعالیت کنند.
وی با اشاره به برنامه ویژه این دانشگاه در روز وحدت حوزه و دانشگاه، ابراز کرد: روز سه شنبه (26 آذر) نماز وحدت ظهر و عصر با حضور دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان، ائمه جماعات دانشگاه و... در مسجد امام خمینی دانشگاه اقامه و همچنین مراسم ویژه این روز با سخنرانی حجتالاسلام دکتر محمدهادی مفتح فرزند آیت الله شهید مفتح در تالار شهدای دانشگه علوم پزشکی برگزار می شود.
وی با تأکید بر اینکه مسأله پیوند و ارتباط حوزه و دانشگاه از دو جهت مهم است، اظهار کرد: جدایی و شکاف حوزه و دانشگاه مسأله ای تاریخی و ریشه دار و است و عوامل داخلی و خارجی بسیاری وجود داشتند که به این جدایی دین دامن زدند از این رو باید با فرهنگ سازی این مسأله را حل کرد چرا که نباید این احساس جدایی در میان حوزیان و دانشگاهیان وجود داشته باشد.
حجت الاسلام عالی نژاد، با بیان اینکه برای تقویت هر چه بیشتر پیوند بین دانشگاه و حوزه، تولید علوم انسانی اسلامی بسیار حائز اهمیت است و به دنبال ایجاد این علم در دانشگاه هستیم، خاطر نشان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنی از بین رفتن یک ارگان نیست بلکه هدف تولید علم و جنبش نرم افزاری است و برگزاری همایش های مشترک میان حوزه و دانشگاه ایفاگر نقش مهمی در نزدیک کردن باورهای این دو نهاد دارد.
وی یکی از سیاست های اساسی و مهم ترین رسالت دفتر نهاد رهبری در همه دانشگاه ها را ارتقای فرهنگ دینی در دانشگاه دانست و توضیح داد: استمرار کارگروه علم و دین در ارتباط تنگاتنگ با معاونت پژوهشی دانشگاه و مجموعههای مختلف علمی است و نهاد رهبری دانشگاه نیز در این راستا آمادگی خود را برای انجام فعالیت های میان رشتهای اعلام کرده و ما نیز در راستای اهداف دینی و ارتقای تحقیقات میان رشتهای تلاش وافری خواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما