به گزارش خبرگزاری شبستان، چهارمین روز جشنواره بینالمللی سینما حقیقت، با حضور تعداد زیادی از مهمانان خارجی حاضر در سینما فلسطین رنگوبوی دیگری به خود گرفت. با اینکه از روز اول جشنواره، داوران، فیلمسازان و مدیران جشنوارههای مختلف سینمایی کشورهای مختلف، در سینما فلسطین رفت و آمد داشتند اما روز گذشته تعداد مهمان های خارجی، بیشتر از حد تصور بود. تعدادی از آنها تازه چند ساعت بود که به تهران رسیده بودند و برخی دیگر، از روز اول جشنواره در سالن ها حضور پیدا کرده بودند و حالا در جمعهای چند نفری، فیلم های مختلف را با زبان خودشان نقد میکردند. در گزارش کوتاهی، سراغ این مهمان های خارجی رفتیم تا حال و هوای جشنواره، استقبال از فیلم ها و وضعیت فیلم ها و... را از زبان آنها جویا شویم؛ مهمانهایی که خودشان در شکلگیری چنین فضای هیجانانگیزی سهم بسزایی داشتند.
کشف سینمایی متفاوت با مردمیمتفاوت
از بین مهمانهای خارجی حاضر در جشنواره، فردریک لابن، فیلمساز فرانسوی که با فیلم «خاک برگ» در جشنواره امسال سینماحقیقت حضور دارد، برای نخستین بار به ایران سفر کرده و از این بابت بسیار هیجانزده و خوشحال است، زیرا همانطور که خودش میگوید در کشورش، سینمای ایران محبوبیت بالایی دارد و همواره از سوی منتقدان مورد تحسین قرار میگیرد. لابن که تاکنون به تماشای شماری از آثار مستند ایرانی نشسته، از کشف سینمایی متفاوت با مردمی متفاوت ابراز خوشحالی و شگفتزدگی میکند.
ایرانیها در زمره برجستهترین مستندسازان جهان
پاول پچنکین، فیلمساز روس و مدیر جشنواره فلاهرتینا که هر ساله در شهر پرم روسیه برگزار میشود، از جمله مهمانانی بود که به عنوان یکی از اعضای هیات داوران جشنواره در سینما فلسطین حضور داشت. پچنکین معتقد است ایرانیها از بهترین مستندسازان جهان هستند و در میان بهترین مستندهای جشنواره فلاهرتینا، همواره نام فیلمسازان ایرانی به چشم میخورد.
انرژی نیرومندی در مستندهای ایرانی جاری است
آناماریا گالونه، مدیر جشنواره فیلمهای آسیایی میلان هم که از اعضای هیات داوران بخش بین الملل جشنواره است، میگوید: این نخستین باری است که به ایران سفر میکنم و اکنون که به تماشای شماری از آثار مستندسازان ایرانی نشسته ام، میتواند بگویم با تجربهای ماجراجویانه و اکتشافی عمیقا تازه روبهرو شدم. او انرژی نیرومندی را که در فیلمهای مستند ایرانی جاری است، بازتاب واقعیت زندهای می داند که آیندهای درخشان را پیش پای سینماگران جوان و مشتاق ایران قرار میدهد.
مستند ایرانی قلب شما را نشانه میرود
ماسیژ دریگاس، فیلمساز بزرگ لهستانی و کارگردان فیلم «ابوحراز» که فیلمش، با استقبال گسترده علاقمندان سینمای مستند، در بخش فیلمهای بلند بخش مسابقه بین الملل جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد، مرز بین سینمای داستانی و مستند را در آثار ایرانی بسیار باریک توصیف کرد و نمایش حقیقت و انساندوستی به دور از تصنعات بصری مرسوم را از ویژگیهای برجسته فیلم های ایرانی عنوان نمود. او گفت که مستند ایرانی، قلب تماشاگر را نشانه می رود.
اول منتقد بودم، بعد سینماگر شدم!
ایو مونمایر کارگردان فرانسوی فیلم «میشائیل هانکه: حرفه کارگردان» که نمایش فیلمش با استقبال گسترده دوستداران سینمای مستند همراه شد، در محوطه سینما فلسطین با خوشرویی پاسخگوی همه خبرنگاران و علاقمندان سینما بود. او گفت: «قبل از اینکه به فیلمسازی روی بیاورم، منتقد سینما بودم، بعد به این نتیجه رسیدم که بهتر است بجای صحبت کردن درباره فیلم های دیگران، خودم پشت دوربین قرار بگیرم تا فکرم را به مخاطبان سینما انتقال دهم.»
وی افزود: «این فیلم، تنها مستندی است که تاکنون از میشائیل هانکه ساخته شده و بسیار خوشحالم که فیلمم با استقبال انبوه تماشاگران ایرانی مواجه شد. آشنایی من با هانکه به 21 سال قبل بازمی گردد؛ در آن زمان دومین فیلم داستانی ام را ساخته بودم و همین دیدارهای پی در پی باعث شد تا رابطه خوبی بین من و او شکل بگیرد که در نهایت به ساخت این اثر مستند منتهی شد.»
گفتنی است: هفتمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت تا روز 26 آذرماه 92 در سینما فلسطین و سینما سپیده برپا خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما