ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در کشور بر اساس آمایش سرزمین

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: برنامه راهبردی ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در کشور بر اساس آمایش سرزمین باید تدوین شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بزرگ دستاوردهای پژوهش و فناوری کشور که صبح امروز در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، گفت: تولید علم بهره‌گیری از دانش و گسترش آن در سطح جامعه در تمام زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، توانمندی و قدرت ایجاد می‌کند.

 

وی افزود: کشورهایی که سهم قابل ملاحظه‌ای از تولید علم و فناوری جهان را به خود اختصاص داده‌اند از نظر صنعتی توسعه‌یافته و در عرصه بین‌المللی و توان اقتصادی و سیاسی برخوردارند.

 

وی خاطرنشان کرد: لازمه رشد اقتصادی در دنیای امروز توسعه مراکز تولید دانش، فناوری و مهارت‌های فنی است که از جمله مهم‌ترین آنها دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری هستند که به عنوان رکن اساسی در توسعه همه‌جانبه کشور باید از هر نظر مورد حمایت قرار گیرند.

 

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به فعالیتی خلاق برای کسب ارزش‌ افزوده اظهار کرد: کارآفرینی دانش‌بنیان، علم و هنر، شناسایی و بهره‌برداری از فرصت‌ها برای ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید فعالیتی خلاق برای کسب ارزش افزوده است.

وی با بیان اینکه وزارت علوم پایگاه اصلی تولید و اشاعه دانش و فناوری است، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه توجه ویژه‌ای به امر تجاری‌سازی تحقیقات دارد.

 

وی ادامه داد: یکی از اقدامات لازم توجه بیشتر به فعالیت‌های مرتبط با اختراعات و نوآوری در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی است که البته هنوز کافی نیست و باید فعالیت‌های منجر به ایجاد و توسعه فناوری بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

احمدی افزود: نگاه ویژه به موضوع فناوری مبتنی بر قانون برنامه پنجم توسعه تسری کلیه مشوق‌ها و معافیت‌های قانونی به مراکز، مؤسسات و شرکت‌های فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان در شهر‌ک‌های فناوری و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، تمهید سازوکارهای لازم برای گسترش همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری بین‌المللی، انتقال فناوری و انتشار آنها در داخل کشور و صادرات فناوری به کشورهای دیگر، الزام و یا ارایه مشوق‌های لازم به طرف‌های خارجی قراردادهای بین‌المللی، سرمایه‌گذاران خارجی و شرکت‌های صادرکننده کالا و خدمات به کشور، برای انتقال بخشی از فعالیت‌های تحقیق و توسعه مربوط به داخل کشور و انجام آن با مشارکت‌های طرف‌های داخلی، تدوین برنامه راهبردی ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در کشور بر اساس آمایش سرزمین، حمایت از شکل‌گیری موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان، تدوین شیوه‌نامه تأسیس شرکت‌های زایشی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور از اقدامات وزارت علوم در این راستا است.

 

به گفته وی، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری امسال در فضایی بالغ بر 12 هزار مترمربع در 11 سالن مجزا و سه بخش اصلی راه‌اندازی شده است و روز 25 آذر از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری با حضور ریاست‌جمهور در محل اجلاس سران تقدیر به عمل خواهد آمد.

پایان پیام/
 

کد خبر 323185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha