به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محسن بهاروند، معاون مدیرکل آمریکای جنوبی وزارت امور خارجه کشورمان در دومین میزگرد اتحادیه آلبا با جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط بین جمهوری اسلامی ایران خاورمیانه آسیا و آمریکای لاتین در دو سطح بین الملل، منطقه ای و دوجانبه بررسی میشود.
وی افزود: در روابط ایران و آمریکای لاتین به ویژه کشورهای عضو آلبا همکاریهای استراتژیک و بین المللی است که باعث نزدیکی ایران و آلبا شده که این همکاریها مقدم بر روابط دوجانبه بوده است.
وی افزود: ما افکار انقلابی داخل کشورهای عضو آلبا و جمهوری اسلامی ایران و آرمانهای ناشی از آن مثل پرهیز از سلطه پذیری و سلطه گری برابری دولتها و روابط دوستانه بین کشورها را توسط دیپلماتهای دو کشور به نظام بین الملل کشانده و از آنها دفاع میکنیم.
بهاروند با تاکید بر این نکته که هنوز هم آرمان اولیه جمهوری اسلامی ایران و آلبا که به هم نزدیک است نه تنها پابرجاست بلکه امروز بیشتر تقویت شده تصریح کرد: اتفاقاتی که در عراق، افغانستان و لیبی افتاد و لشکرکشی هایی که به افریقا انجام می شود و فشاری که بر مردم فلسطین وارد میشود همه ناشی از رویکرد نظامی کشورهای غربی به نظام بین الملل است.
وی با اظهار اینکه ایده های برخی از سیاستمداران کشورهای غربی به طرز شگفت انگیزی نامعقول و واپس گرایانه است عنوان کرد: آنها تلاش میکنند با تمسک به زور در روابط بین الملل بدون توجه به اینکه جامعه بین الملل رشد زیادی کرده است و دیگر نمیتوان جهان را به عقب برگرداند اهداف خود را پیگیری کنند.
معاون مدیرکل آمریکای جنوبی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد: در زمان فعلی سه اصل از حقوق بین الملل به مخاطره افتاده است که وظیفه ما و کشورهای آلبا و سایر کشورهای در حال توسعه دفاع از این سه اصل برابری حاکمیت ها و احترام به حکومتها، عدم مداخله در امور داخلی، ممنوعیت توسل به زور در روابط بین الملل است.
وی مشروعیت بخشی جعلی به اقدامات یک جانبه گرایانه کشورهای توسعه یافته غربی را نادرست دانست و افزود: این کشورها به دنبال آناند که از طریق سازمان ملل و سازمانهای بین المللی به اقدامات یک جانبه گرایانه خود مشروعیت جعلی دهند که وظیفه ما و کشورهای آلبا در سطح بین الملل جلوگیری از این مشروعیت بخشی است.
وی ادامه داد: در این راستا دو چالش ما را تهدید میکند اول اینکه اگر فقط ایده داشته باشیم و برنامه اقدام نداشته باشیم به تدریج تبدیل خواهیم شد به نظاره گرانی نگران بدون انجام اقدامات مفید و در این زمینه لازم است که اقدامات کشورهای جنبش عدم تعهد افزوده و در برابر تصویبات سازمان ملل فیلترینگ داشته باشیم و چالش دوم ما در بین کشورهای در حال توسعه است.
بهاروند با اشاره به اینکه اکثریت کشورهای تشکیل دهنده سازمان ملل کشورهای در حال توسعه هستند تاکید کرد: با این وجود مشروعیت بخشی جعلی به اقدامات یک جانبه گرایانه همچنان ادامه مییابد و در رای گیری های سازمان ملل به زیان کشورهای در حال توسعه اقدام میشود.
بهاروند با تاکید بر این نکته که چه می شود یک کشور غربی بی ریشه در ساختار جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران قطعنامه حقوق بشر وارد میکند و اکثریت کشورهای در حال توسعه با آن موافقت میکنند تصریح کرد: این کشورها متوجه نیستند که در مرحله بعد این اقدام بر علیه آنها شکل خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: هیچ کس نمی تواند قدرت کشورهای آمریکا لاتین را در سازمان های بین المللی منکر شود و باید قدر این قدرت را دانست از سویی دیگر قدرت دیپلماتیک خلاقانه نظام جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بین المللی می تواند با قدرت کشورهای آمریکای لاتین به همکاری بپردازد تا حداقل منافع در این جهان در حال رشد برای کشورهای در حال توسعه ایجاد شود.
وی همچنین به روابط دو جانبه ایران با کشورهای عضو آلبا اشاره کرد و افزود: ایران پرجمعیت ترین کشور خاورمیانه است که هیچ کشوری به اندازه ایران متخصص بومی ندارد و ما زجر می کشیم وقتی میبینیم برخی از کشورهای آلبا مشکل نیروی برق دارند در حالیکه ایران از نظر فنی از کشورهای برتر دنیاست و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که توانمندی های خود را در اختیار آلبا قرار دهد.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر جمعیت زیاد ایران می تواند توسط آمریکای لاتین و کشورهای عضو آلبا امنیت غذایی داشته باشد.
معاون مدیرکل آمریکای جنوبی وزارت امور خارجه کشورمان به ممانعت تحریمها در ایجاد مبادلات در کشورهای عضو آلبا اشاره کرد و راه حل این مشکل را اینگونه تصریح کرد: برای مبادلات نباید به مکانیسم های مصوب از سوی کشورهای توسعه یافته تکیه کرد و باید تحریمهای موجود را در نظر نگرفت نمی توان از آرمانهای بزرگ حرف زد و در مبادلات منطقی به مکانیسمهای تعیین شده از سوی کشورهای سلطه گر تکیه داشت.
بهاروند همچنین درخصوص شناخت افکار عمومی ایران و کشورهای امریکای لاتین از یکدیگر گفت: افکار عمومی ما شناخت کمی از هم دارند و رسانه های گروهی غربی بین افکار عمومی ما قرار گرفتند ما باید این شناخت را ایجاد کنیم.
وی در پایان همکاریهای رسانهای و فرهنگی باید در راس امور روابط بین ایران و آلبا قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما