پرداختن صرف به جنبه عاطفی زندگانی حضرت زهرا(س) یک آسیب است

مدیر کل مطالعات پژوهشی حوزه علمیه، گفت: پرداختن تنها به جنبه های عاطفی و احساسی رفتار،منش و ابعاد زندگی حضرت زهرا(س) یکی از آسیب های تبلیغات دینی است.

حجت الاسلام والمسلمین ساجدی، امروز(31فروردین) در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، تصریح کرد: در حوزه علمیه در زمینه مباحث تاریخی و سیره شخصیت های صدر اسلام و از جمله معصومین تحقیقاتی انجام شده است.
 
وی افزود: ویژگی هایی که از شخصیت حضرت زهرا(س) در تاریخ ثبت شده، خود به خود گویای ابعاد شخصیتی ایشان است و می تواند الگو و راهنمای شیعیان و جوانان و به ویژه بانوان باشد.
 
مدیر کل مطالعات پژوهشی حوزه علمیه، با تاکید بر ابعاد گوناگون رابطه حضرت زهرا(س) با پیامبر(ص) ابراز داشت: حضرت زهرا(س) در رابطه با پیامبر اکرم(ص) علاوه بر اینکه دختر ایشان بودند، ارتباط شان محدود به این نبود و پیش از این با سبقه اعتقادی و فکری با پیامبر مرتبط بودند و رسالت پیامبر را پذیرفته بودند و در راستای موقعیت اجتماعی که داشتند به عنوان یک مسلمان، نقش الگویی ایفا کردند به ویژه در حوادث خطیرتری که بعد از رحلت پیامبر(ص) به وجود آمد.
 
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی، همچنین نقش روشنگری حضرت زهرا(س) در جایگاه ولایت را مورد تاکید قرار داد و گفت: رابطه حضرت زهرا(س) با امام علی(ع) تنها رابطه همسری نبود بلکه ایشان جایگاه ولایت را پاس می داشتند و اعتقاد خودشان در بعد رسالت و امامت امیر مومنان علی (ع) را به صحنه اجتماع کشانده و دفاع کردند و به روشنگری پرداختند همانگونه که خطبه های حضرت زهرا(س) جنبه فلسفی نیاز به ولایت را تبیین می کند.
 
وی تاکید کرد: رفتارهای ایشان در درون خانواده و نقش تربیتی فرزندان می تواند الگویی برای شیعیان باشد.
 
مدیر کل مطالعات پژوهشی حوزه علمیه، در ادامه با بیان اینکه در تببین و ترویج آموزه های دینی باید جامع نگر باشیم، تصریح کرد: این مساله در قیام عاشورا نیز مطرح است، جنبه های محتوایی و منطقی و علمی اظهارات و رفتارها و منش ائمه است که باید مورد تحقیق قرار بگیرد و در اولویت باشد و این ها اولویت دارند و بیش از آنکه به جنبه های عاطفی و احساسی پرداخته شود باید به این جنبه ها پرداخته شود که ماندگار شوند.
 
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی، پرداختن به جنبه های عاطفی و احساسی را یکی از آسیب های تبلیغات دینی دانست و ابراز داشت: منابع فراوان و پرباری در تبیین رفتارها و منش های ائمه(ع) به ویژه حضرت زهرا(س) داریم که باید در عرصه عمومی و تبلیغ، برای اقشار مختلف تبیین شود.
 
وی همچنین با اشاره به فعالیت های اداره کل مطالعات پژوهشی حوزه خاطرنشان کرد: فعالیت های علمی این نهاد جنبه رسمی ندارد، به طور مثال یک طلبه تحصیل کرده برای خود سلسله فعالیت های علمی دارد که از این طریق با جامعه ارتباط برقرار می کند.
 
مدیر کل مطالعات پژوهشی حوزه علمیه، یادآور شد: معاونت تبلیغ حوزه در مناسبت های گوناگون برنامه های مختلفی دارد که باید در این زمینه پاسخگو باشد.
 
 پایان پیام/
کد خبر 32278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha