به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، عصر امروز(21آذر) جمعی از فعالان رسانه ای کردستان در نشستی تخصصی با معاون ارتباطات دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان به بیان مباحث و چالش های پیش روی حوزه رسانه استان پرداختند.
شیروان یاری مدیر خانه مطبوعات استان کردستان در این نشست برتوجه ویژه به روزنامه نگاری توسعه در استان تأکید کرد و خواستار برقراری گفتمان انتقادی با محوریت رسانه ها در استان شد.
وی افزود: متأسفانه کردستان یک استان صنعتی نبوده و نشریات محلی و فعالیت های رسانه ای در این استان از کمترین حمایت مالی بهرهمند است و این امر موجب صدمات بسیاری بر حوزه تخصصی رسانه در استان شده است.
یاری خاطر نشان کرد: عدم توزیع عادلانه آگهی ها و یارانه های مطبوعات در نشریات محلی و نمایندگی نشریات سراسری در استان از دیگر مشکلات حوزه رسانه استان است که تاکنون چاره ای اساسی برای آن اندیشیده نشده است.
خبات ساعدی مدیر سرای روزنامه نگاران استان کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: علی رغم تعداد کم خبرنگاران و فعالان رسانه ای در کردستان نسبت به سایر استان های همجوار از وضعیت خوبی در حوزه اطلاع رسانی برخورداریم و بار اصلی اطلاع رسانی استان را نمایندگی خبرگزاری ها و خبرنگاران تلاشگر این رسانه ها بر دوش دارند.
وی افزود: با گسترش دوره های آموزشی و ارتقای سطح علمی و تخصصی نیروهای موجود نیز می توان توسعه روزافزون فعالیت های رسانه ای در استان را فراهم کرد لذا امید است در دولت یازدهم شاهد تقویت این فعالیت ها و خدمات از سوی متولیان امر باشیم.
ساعدی همچنین از طراحی سامانه ارزیابی و تحلیل فعالیت های آموزشی و پژوهشی اصحاب رسانه استان خبر داد و افزود: با راه اندازی این سامانه می توان تحلیل درست و علمی از روند رشد و یا افول سطح علمی و آموزشی حوزه رسانه استان به دست آورد و در تصمیم گیری های آتی از آن بهره گرفت.
محمود محمودی سردبیر هفته نامه آگرین روژ از بی تدبیری در حوزه مدیریت مرتبط با فعالیت های رسانه ای در استان گلایه کرد و افزود: نگاه امنیتی به حوزه رسانه موجب تبدیل شدن منتقدان جامعه به معاندان نظام شده و مهاجرت چندین خبرنگار کردستانی به خارج از کشور مؤید این مطلب است.
وی افزود: امید است با برنامه ریزی درست و منطقی شاهد رفع این مشکل در استان باشیم و دستگاه های متولی امر نیز در این حوزه همت بیشتری به خرج دهند.
عارف رحیمی مدیرمسئول هفته نامه محلی سوران نیز بر رفع مشکلات مالی و دغدغه های اصحاب رسانه در این حوزه تأکید کرد و افزود: کردستان تنها استانی است که روزنامه ندارد و حتی در حوزه چاپ نیز یک دستگاه چاپ رول در استان وجود نداشته و این امر بر مسیر توسعه و گسترش فعالیت های نشریات محلی در استان خدشه وارد کرده است.
وی بر تشکیل بانک اطلاعاتی منسجم رسانه ای در استان تأکید کرد و افزود: بدون ساماندهی و نظم بخشیدن به امور نمی توان به توسعه و تعالی فکر کرد.
مسعود احمدی مدیرمسئول هفته نامه محلی سیروان و سرپرست خبرگزاری ایرنا در کردستان نیز در این نشست بر تقویت فعالیت های آموزشی و رفع ضعف های موجود در این حوزه تأکید کرد.
وی افزود: ضعف در امور آموزشی حساسیت های خبری در استان را کاهش داده و بر ناکارآمدی، غیرمردمی بودن و عدم تازگی سوژه های خبری در استان تأثیرات بسیار منفی گذاشته است.
توفیق مفاخری سرپرست خبرگزاری فارس در استان کردستان نیز بر رصد متناوب فعالیت های رسانه ای توسط دستگاه های متولی امر و ایجاد چارچوبی ضابطه مند برای تقدیر از فعالان رسانه ای در استان تأکید کرد.
شنو نوری خبرنگار خبرگزاری شبستان نیز در این نشست بر تقویت و گسترش حمایت از تشکل های صنفی مرتبط با حوزه مطبوعات در استان تأکید کرد و خواستار تداوم سلسله نشست های تخصصی با حضور فعالان رسانه ای در استان شد.
وی افزود: بدون شک مشکلات و معضلات حوزه رسانه با حضور و مشارکت اصحاب رسانه رفع خواهد شد و با برگزاری متناوب نشست های تخصصی می توان به راهکارهای عملی برای رفع موانع و مشکلات پیش روی دست پیدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما