حجت الاسلام محمد طباطبایی مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال وبختیاری امروز(21آذر) درگفتگو باخبرنگارشبستان افزود: استفاده مؤثر و بجا از ظرفیت های حوزههای علمیه اعم از طلاب، روحانیان، مبلغان از عوامل مؤثر در ایجاد موقوفات جدید در کشور است.
وی خاطر نشان کرد: رفتار و شیوه پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) به صورت قول یا فعل در رواج و گسترش وقف از اهمیت ویژهای برخوردار است.
حجت الاسلام طباطبایی گفت: با تلاشهایی که در راستای فرهنگ سازی این سنت حسنه صورت گرفته سبب رشد 100 درصدی تعداد موقوفات در چند سال اخیر در استان شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: وقف از افتخارات دین اسلام است و به طور غیرمستقیم در قرآن و به طور مستقیم در سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع) به آن توجه فراوان شده است.
حجت الاسلام محمد طباطبایی در ادامه گفت: از نظر اسلام وقف راهگشایی برای رفع محرومیتهای مادی و معنوی جامعه و یادگار جاودانهای از کرامت انسان به پیشگاه بشریت و پیوند با آفریدگار متعال است.
وی با بیان اینکه وقف مورد تأیید قرآن است، گفت: قرآن در توسعه فرهنگ وقف در جامعه اسلامی تأثیر محتوایی و موضوعی داشته، همچنین رفتار و شیوه پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) به صورت قول یا فعل در رواج و گسترش وقف از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طباطبایی با اشاره به جایگاه وقف در قرآن، گفت: هر چند در هیچ یک از آیات قرآن به گونهای مستقیم و صریح به وقف اشارهای نشده، اما علمای اسلام از کلیت برخی مفاهیم اخلاقی که در قرآن ذکر شده چنین نتیجه میگیرند که وقف مورد تأیید قرآن است.
وی در ادامه کارکردهای وقف در جامعه را مورد اشاره قرار داد و افزود: وقف و احکام آن اگر طبق احکام اسلامی در جامعه عمل شود میتواند تأثیر بسزایی در حل مشکلات اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی داشته باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: به طور کلی، آثار و کارکردهای وقف در جامعه را میتوان به سه دسته کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تقسیم کرد، بر همین اساس لازم است تا با آگاهی از نتایج مثبت وقف در جامعه در گسترش فرهنگ وقف تلاش جدی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما