تحقق مدیریت واحد قرآنی اصلی‌ترین انتظار فعالان این عرصه از مجلس

سلیمی تحقق مدیریت واحد قرآنی و دارای مقبولیت و مشروعیت در جامعه هدف به منظور تسریع در تحقق اهداف و صرفه‌جویی در بودجه‌ها را مهم‌ترین مطالبه جامعه قرآنی از مجلس برشمرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، عباس سلیمی، عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن‌الکریم در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از این سازمان با بیان انتظارات جامعه قرآنی از نمایندگان ملت گفت: تحقق مدیریت‌ واحد قرآنی به منظور گنجاندن اهداف در قالب برخوردار از مقبولیت و مشروعیت در جامعه هدف که تسریع در تحقق اهداف و صرفه‌جویی در بودجه‌ها را در پی داشته باشد، مهم‌ترین این انتظارات است. 

وی اظهار کرد: بهره‌مندی از معافیت مالیاتی مؤسسات دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی، واگذاری مسئولیت نظارت بر ورود قرآن به کشور همچون نظارت بر خروج آن، ایجاد بستر مناسب برای برخورداری حافظان قرآن از مزایا و حقوق قانونی مدارک تخصصی حفظ از دیگر مطالباتی است که انتظار می‌رود مجلس و نمایندگان مردم برای تحقق آنها همکاری لازم را به عمل آورند. 

سلیمی با تأکید بر لزوم نظارت بر ترجمه‌های انجام شده و در حال انجام از مصحف شریف تصریح کرد: گاهی بدون غرض و گاهی با نیات پنهان ترجمه‌هایی از قرآن ارایه می‌شود که با آموزه‌های دین و اهل بیت(ع) مغایر است، از این رو انتظار می‌رود زمینه‌های رفع این نقیصه نیز از طریق سازوکارهای قانونی فراهم شود. 

این پیشکسوت قرآنی برخورداری از ردیف بودجه جداگانه سازمان دارالقرآن همچون دیگر نهادهای تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی را از دیگر مطالبات فعالان قرآنی برشمرد و بیان کرد: متأسفانه بودجه‌ها با نگاهی دوگانه در کشور توزیع می‌شود، به عنوان مثال امر بیمه فعالان قرآنی که پروژه‌ای ملی است در برخی نهادها با جدیت و در مورد فعالان تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی با سستی پی‌گیری می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: ضامن اجرای سیاست‌های نظام ایجاد باور قرآنی در مردم است و این باور شکل نمی‌گیرد مگر مسیر صحیح فعالیت‌های قرآنی در جامعه هموار شود. 

 

تصحیح بیش از 360 هزار جزء قرآن از سال 64 تاکنون

بنابراین گزارش، مهدی قره‌شیخ‌لو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم نیز در این دیدار با ارایه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده آن گفت: نظارت بر چاپ و نشر، ساماندهی تشکل های قرآنی، صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی و تبلیغ و ترویج از مأموریت‌های تصریح شده سازمان دارالقرآن در اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی است. 

وی درباره اقدامات انجام شده در بخش نظارت بر چاپ و نشر قرآن در این سازمان اظهار کرد: بیش از 360 هزار جزء از مصحف شریف طی سال‌های 64 تاکنون تصحیح شده و 80 هزار مجوز چاپ برای قرآن با شمارگان 160 میلیون جلد صادر شده است. 

قره‌شیخ‌لو تصریح کرد: آموزش 6 میلیون قرآن‌آموز در 30 دوره‌ عمومی و تخصصی، صدور 55 هزار گواهینامه پایان‌دوره تخصصی که ظرفیت مطلوبی را برای دستگاه‌هایی همچون وزارت آموزش و پرورش فراهم آورده است و نیز صدور مجوز برای 1332 مؤسسه به عنوان بازوی اجرایی سازمان از دیگر فعالیت‌های انجام شده همسو با مأموریت‌های دارالقرآن است. 

 

راه اندازی 15 هزار جلسه سنتی با همکاری وزارت کشور

رییس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به فعالیت 1700 خانه قرآن روستایی در سراسر کشور عنوان کرد: علاوه بر این 30 اتحادیه استانی تحت نظارت اتحادیه کشوری مؤسسات مردمی مشغول به فعالیت هستند و در پی انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با وزارت کشور از سال 90، 15 هزار جلسه قرآن در سراسر کشور به منظور احیای جلسات سنتی راه‌اندازی می‌شود. 

وی حمایت 25 میلیارد ریالی از مؤسسات قرآنی را از دیگر اقدامات انجام شده این سازمان در سال‌های اخیر برشمرد و بیان کرد: اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن طی پنج دوره که در آن بیش از 12 هزار حافظ کتاب الهی حضور یافته اند، تولید و عرضه محصولات قرآنی و نشر و توزیع یک میلیون و 900 هزار نسخه مصحف شریف از دیگر فعالیت‌های این سازمان محسوب می‌شود. 

قره‌شیخ‌لو با اشاره به چاپ و توزیع کتاب آموزش قرآن در شمارگان دو و نیم میلیون نسخه ابراز کرد: راه‌اندازی پایگاه‌ اطلاع‌رسانی این سازمان با امکاناتی همچون آموزش مجازی و بانک جامع اطلاعات قرآنی به منظور سهولت کاربرد علاقه‌مندان نیز از اقدامات این سازمان برای گسترش فرهنگ غنی وحی از طریق ظرفیت اینترنتی به شمار می‌رود. 

وی با بیان این مطلب که سازمان دارالقرآن در عرصه تبلیغ و ترویج نیز اقدامات مؤثری را انجام داده است، عنوان کرد: راه‌اندازی 17 کتابخانه تخصصی، برگزاری هزاران جشنواره و مسابقه، راهبری کمیته قرآن دهه فجر که بیش از 50 هزار برنامه را در سطح کشور اجرا کرده و ارایه خدمات کارشناسانه به سازمان‌ها و نهادهای علاقه‌مند به حضور در ساحت مقدس قرآن از جمله این اقدامات است. 

قره‌شیخ‌لو با اشاره به تدوین سند راهبردی سازمان دارالقرآن در سال 89 خاطرنشان کرد: همسو با تصویب و ابلاغ این سند، تربیت قرآنی به عنوان رویکرد اصلی در فعالیت‌های این سازمان اتخاذ شده و امید است با حمایت‌های دولت و مجلس اهداف در نظر گرفته شده این سند محقق شود. 

شایان ذکر است، دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از سازمان دارالقرآن‌الکریم با حضور رییس این کمیسیون و رییس سازمان تبلیغات اسلامی سه‌شنبه 30 فروردین برگزار شد. 

پایان پیام/

 

 

 


 

کد خبر 32263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha